Εθισμός στη ζάχαρη: Πώς τον αντιμετωπίζουμε; Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Εθισμός στη ζάχαρη: Πώς τον αντιμετωπίζουμε;

Written By Παλλήνη Press on Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 | 12:40 μ.μ.



Αρχικά θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε για ποιους λόγους πρέπει να περιορίσουμε τη ζάχαρη, τι θα κερδίσουμε και τι αλλαγές θα δούμε στο σώμα μας. Ο εθισμός στη ζάχαρη είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, που απασχολεί τις τελευταίες δεκαετίες τους επιστήμονες υγείας στις δυτικές κοινωνίες κυρίως.

Γιατί να κόψουμε τη ζάχαρη;

-Θα μπορέσεις να ελέγξεις καλύτερα το βάρος σου και θα απαλλαγείς από κενές θερμίδες που προσθέτουν τα απλά σάκχαρα στο ημερήσιο διαιτολόγιο.

-Ο εθισμός στη ζάχαρη είναι πιο ισχυρός από τον εθισμό στην κοκαΐνη. Κατά την κατανάλωση ζάχαρης παρατηρείται μεγαλύτερη εγκεφαλική λειτουργία στο κέντρο επιβράβευσης του εγκεφάλου (που είναι υπεύθυνο και για τους εθισμούς).

-Μεγάλη ποσότητα κατανάλωσης ζάχαρης, συνεπάγεται μεγαλύτερο κίνδυνο για αυξημένα τριγλυκερίδια, αυξημένη ινσουλινοαντίσταση και αύξηση αρτηριακής πίεσης.

-Τα αυξημένα σάκχαρα στο αίμα, οδηγούν στην αύξηση της ορμόνης της ινσουλίνης που είναι αναβολική ορμόνη και εντείνει την αποθήκευση λίπους. Είναι ένας από τους βασικούς λόγους που παχαίνουμε.

-Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση απλών σακχάρων (ζάχαρη κ.α.) προάγουν τη γήρανση των κυττάρων και του δέρματος.

-Προκαλεί μεγάλες αυξομειώσεις στα επίπεδα γλυκόζης με αποτελέσματα συχνές υπογλυκαιμίες που οδηγούν σε υπερκατανάλωση ζάχαρης. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...