Γενικό lockdown από τις 6 το πρωί - Τι αλλάζει στη ζωή μας για τις επόμενες εβδομάδες Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Γενικό lockdown από τις 6 το πρωί - Τι αλλάζει στη ζωή μας για τις επόμενες εβδομάδες

Written By Παλλήνη Press on Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 | 12:35 π.μ.



Η γνωστή σε όλους μας πραγματικότητα, που ζήσαμε την περίοδο της άνοιξης, με την απαγόρευση κυκλοφορίας, επανέρχεται από τα ξημερώματα του  Σαββάτου, με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης του δεύτερου κύματος της πανδημίας.


Οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται, πλέον, για ελάχιστες περιπτώσεις, ενώ συγκεκριμένα είναι τα καταστήματα που θα παραμείνουν ανοιχτά για τη διάθεση προϊοντων και υπηρεσιών.


Οι εκκλησίες θα κλείσουν για τους πιστούς, εμώ όσοι θέλετε να επισκεφτείτε κάποιο κομμωτήριο, μπορείτε να το κάνετε μόνο μέσα στο σαββατοκύριακο, καθώς απο Δευτέρα, κατεβάζουν ρολά και αυτά. Όλες οι μετακινήσεις απαιτούν τη χρήση μάσκας, ενώ οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί, με τα πρόστιμα για τους πολίτες που δεν τηρούν τα μέτρα, να διπλασιαζονται. 


Ποια καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά


Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, τα καταστήματα που θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους την περίοδο του lockdown, είναι τα εξής:


- Καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνοι, ιχθυοπωλεία κ.λπ.) που θα λειτουργούν με το κανονικό τους ωράριο.

- Επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων οπτικών και καταστημάτων πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σε τηλέφωνο ανάγκης που θα δίδεται από τους καταστηματάρχες.

- Επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων πώλησης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού μόνο για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.), καθώς και τις υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών.

- Επιτρέπονται οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.)

- Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ΄ οδόν εξυπηρέτησης (drive through) επιτρέπονται μόνον στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην ΚΥΑ

- Καθαριστήρια

- Περίπτερα (24ώρο)

- Φαρμακεία

- Πρατήρια καυσίμων και συνεργεία αυτοκινήτων

- Υπηρεσίες υγείας, κτηνιατρικών υπηρεσιών

- Pet shops

- Η λειτουργία των λαϊκών αγορών πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων, λειτουργία παράλληλων αγορών και απόσταση πάγκων 5 μέτρων.

- Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου οι Υπεραγορές τροφίμων καθώς και κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως 17:00.

Κλείνει το λιανεμπόριο - εκτος τροφίμων

Κλειστά θα παραμείνουν λιανεμπόριο, κομμωτήρια και υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής. Εστιατόρια και καφέ θα παραμείνουν κλειστά και θα επιτρέπονται μόνο το delivery και το take away. Θα κλείσουν παιδότοποι, παιδικές χαρές και τα πάρκα ψυχαγωγίας / θεματικά πάρκα.

Δείτε αναλυτικά τους ΚΑΔ που αναστέλλουν τη λειτουργία τους από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Δείτε την συνέχεια εδώ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...