Κορωνοϊός: Κλείνουν εστίαση, ψυχαγωγία, άθληση σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα - Όλα τα νέα μέτρα [BINTEO] Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Κορωνοϊός: Κλείνουν εστίαση, ψυχαγωγία, άθληση σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα - Όλα τα νέα μέτρα [BINTEO]

Written By Παλλήνη Press on Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 | 12:47 μ.μ.



Το κλείσιμο θα ισχύσει στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές που θα αποτελούν πλέον μία ζώνη  - Μάσκες παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας  12- 5 σε όλη τη χώρα - Επέκταση της τηλεργασίας, πλήρης τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια - Να αφήσουμε τους επιστήμονες έξω από την αντιπαράθεση - Πακέτο οικονομικών μέτρων 1,5 δισ. - Δείτε αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του

Ολιστικό σχέδιο διάρκειας 30 ημερών για την αποτελεσματική ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, την προστασία της υγείας των πολιτών και την ουσιαστική στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ειδικό lockdοwn αλα Γαλλικά που θα εφαρμοστεί από τις 3/11 εως 3/12 επιφέρει αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη καθώς η επικράτεια θα χωρίζεται σε 2 ζώνες, επιτήρησης και αυξημένου κινδύνου, αντί για 4 που ισχύει.

Στην πρώτη ζώνη εντάσσονται οι πράσινες και κίτρινες περιοχές ενώ τα νέα μέτρα σε αυτές θα είναι καθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα εως τις 5 το πρωί.

Στην δεύτερη ζώνη αυξημένου κινδύνου εντάσσονται οι πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές, δηλαδή Αττική και όλη η Βόρεια Ελλάδα και γι αυτές θα ισχύσει το ειδικό lockdοwn με αναστολή λειτουργίας εστίασης, ψυχαγωγίας και αθλητισμού. 

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό τα νέα μέτρα που ξεκινούν από τις 6 το πρωί της ερχόμενης Τρίτης επικεντρώνονται στις δύο εστίες που, διαπιστωμένα, ευνοούν τη μετάδοση του ιού:

- Στη διασκέδαση και

- στην κινητικότητα των πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι ο «κόκκινος Οκτώβριος» με την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων τον αναγκάζει να βάλει και πάλι σε απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών. «Το σημερινό μου μήνυμα είναι εκείνο που ήθελα εξαρχής να μην χρειασθεί να κάνω. Αλλά δεν επιτρέπεται να κλείσω τα μάτια στην σκληρή πραγματικότητα. Επιβάλλεται να θέσω εκ νέου την υγεία και την ασφάλεια των Ελλήνων πάνω από κάθε άλλη επιλογή. Αυτό το χρέος έχω. Και αυτό υπηρετώ» τόνισε χρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...