Πόλεις για να ζεις: Αποχώρηση του Τοπικού Συμβούλου της Δ.Ε Παλλήνης Αποστόλη Καρανίκα, από την Παράταξη του Δημάρχου Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Πόλεις για να ζεις: Αποχώρηση του Τοπικού Συμβούλου της Δ.Ε Παλλήνης Αποστόλη Καρανίκα, από την Παράταξη του Δημάρχου

Written By Παλλήνη Press on Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023 | 1:35 μ.μ.




🔶Αποχώρηση του Τοπικού Συμβούλου της Δ.Ε Παλλήνης Αποστόλη Καρανίκα, από την Παράταξη του Δημάρχου.

🔸Με ένα κείμενο - κόλαφο για την Δημοτική Αρχή, ο κύριος Αποστόλης Καρανίκας δήλωσε την οριστική αποχώρησή του από την Παράταξη του κυρίου Ζούτσου, καταγγέλοντας τον ίδιο τον Δήμαρχο, για παραπλανητικές πρακτικές, που οδήγησαν στην πλήρη απαξίωση τόσο των προσώπων, όσο και του θεσμού των Τοπικών Συμβουλίων.




🔸Κινήσεις σαν κι αυτήν, αποδεικνύουν πως η πολιτική ζωή του τόπου μας, διαθέτει πρόσωπα με ακεραιότητα χαρακτήρα, αγωνιστικότητα και μαχητικότητα για την επικράτηση των ιδεών και των αξιών τους. Το θάρρος και η τόλμη του κυρίου Καρανίκα, που δεν επαναπαύθηκε στις δάφνες και στον τίτλο του, ευχόμαστε να παραδειγματίσουν πολλούς και ελπίζουμε να βρουν μιμητές, όπου η ανιδιοτέλεια θα είναι το κύριο προσόν τους, και τα προσωπικά και μικροπολιτικά οφέλη, άγνωστες λέξεις.

Γραφείο Τύπου
Για την Παράταξη “Πόλεις για να ζεις”

🖋Σημ.: Ακολουθεί το κείμενο της δηλώσεως.

"Παλλήνη, 10 Ιανουαρίου 2023

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, κ. Σμέρο Κωνσταντίνο

Κοιν: Πρόεδρο Κοινοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, κ. Κούτρα Νικόλαο

Αξιότιμε Πρόεδρε,

Η ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση συναρτάται άμεσα με την τήρηση βασικών αρχών ήθους, δημοκρατίας, διαφάνειας, συνέπειας και αποτελεσματικότητας. Με βάση τις αρχές αυτές και με πρόταγμα την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, συνέβαλα με όλες μου τις δυνάμεις ώστε το Κοινοτικό Συμβούλιο Παλλήνης όχι μόνο να αναδείξει τα πραγματικά προβλήματα, τις ανάγκες και τις απαιτήσεις μιας σύγχρονης πόλης, αλλά να επεξεργαστεί ρεαλιστικές προτάσεις και να ιεραρχήσει τις λύσεις. 

Η ομοφωνία που επιτεύχθηκε σχεδόν σε όλες τις αποφάσεις αποτελεί αναντίρρητα πρωτοποριακή κατάκτηση και καθιστά τη δημιουργική σύνθεση απόψεων παρακαταθήκη μελλοντικών δράσεων και πρωτοβουλιών που θα δώσουν πνοή στις γειτονιές μας και θα κρατήσουν την πόλη μας σταθερά σε τροχιά προόδου.

Ωστόσο, η ανταπόκριση της δισυπόστατης πλέον δημοτικής Αρχής, στα πολλά και σημαντικά θέματα που αναδείξαμε και στις εφικτές λύσεις- διεκδικήσεις που καταθέσαμε, κινήθηκε μεταξύ αδιαφορίας, αντιπαλότητας, εμπαιγμού και αμφισβήτησης του θεσμού του Κοινοτικού Συμβουλίου. Προφανώς στο μοντέλο διοίκησης της δημοτικής Αρχής εξακολουθεί να υπερτερεί η αντίληψη του εκλογικού διχασμού έναντι της ισόρροπης ανάπτυξης και του εξαπτέρυγου χειροκροτητή έναντι του δημιουργικού διεκδικητή.   

Ο κ. δήμαρχος παρά τις διθύραμβες, αλλά παραπλανητικές τελικά διακηρύξεις, αρνήθηκε πεισματικά να εκχωρήσει αρμοδιότητες στα Κοινοτικά Συμβούλια ως όφειλε ηθικά και πολιτικά, κατάργησε κάθε δίαυλο επίσημης ενημέρωσης των Προέδρων των Κοινοτικών Συμβουλίων, ενώ απέρριψε ή αγνόησε επιδεικτικά όλες τις ομόφωνες αποφάσεις καθώς έκρινε ότι αυτές συνιστούν πυροτεχνήματα και ευχολόγια που αδυνατούν να ενσωματωθούν στο Τεχνικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Δήμου. 

Άραγε είναι πυροτέχνημα η εγκατάσταση πεζογεφυρών ζωής σε σημεία- καρμανιόλες της λεωφόρου Μαραθώνος; Είναι ευχολόγιο η κατασκευή πεζογεφυρών διαφυγής στο κεντρικό ρέμα, αλλά και διαδρόμων περιπάτου στις παραρεμμάτιες ζώνες; Είναι πυροτέχνημα η δημιουργία ελεύθερων χώρων στάθμευσης στο Κέντρο της Παλλήνης, οι αναπλάσεις γειτονιών, η ανακατασκευή πεζοδρομίων, η αξιοποίηση της δημοτικής γης πίσω από το Αθλητικό Κέντρο Παλλήνης; 

Δυστυχώς, πυροτεχνήματα και ευχολόγια αποτελούν τα ατέλειωτα σχέδια επί χάρτου, τα οποία διαιωνίζονται και ευλόγως πλέον συνοψίζονται στη φράση «Ορατότης Μηδέν» και πάλι για την Παλλήνη. 

Και εάν στο παρελθόν για τα δεινά του τόπου μας έφταιγαν οι προηγούμενοι σήμερα και μετά από τρείς ολάκερες θητείες διακυβέρνησης του κ. Αθ. Ζούτσου «τις πταίει»; Ποιος φέρει την ευθύνη για τις καθυστερήσεις και τους αργούς βηματισμούς ολοκλήρωσης της ένταξης περιοχών στο σχέδιο πόλης; 

Ποιος κρύβεται ή κρύβει τις ευθύνες όλων όσοι έχουν την ευθύνη για τον καθαρισμό των ρεμάτων, αλλά και για την κατά προτεραιότητα υλοποίηση αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων στα καμένα πριν είναι και πάλι αργά; Με ποια κριτήρια ιεραρχούνται και επιλέγονται οι τοπικές συνδέσεις στο κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο; Πως διέλαθαν της Δημοτικής Αρχής οι υπέρογκες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων κατά μέσο όρο 500 ευρώ στην Παλλήνη, 300 ευρώ στην Ανθούσα και 150 στον Γέρακα;     

Ούτε καν το παλλαϊκό αίτημα για τη δημιουργία στάσης «Παλλήνη», στις Εργατικές Κατοικίες ή στην Εφορία, δεν είχε το θάρρος να διεκδικήσει η Δημοτική Αρχή, ενόψει της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ραφήνας μέσω Γέρακα. Επέλεξε ανεξήγητα να διεκδικήσει μόνο στάση στον Γαργηττό Ι κρίνοντας πως αρκεί για την εξυπηρέτηση των Παλληνιωτών η στάση στην περιοχή του Αγίου Γερασίμου, στα όρια του Δήμου μας, με το Πικέρμι!

Οι προσδοκίες μας διαψεύστηκαν. Τα προβλήματα, όμως, εξακολουθούν να σωρεύονται καθημερινά και τα ελλείμματα της πόλης μας είναι πολλά και σε όλα τα μέτωπα. Προσωπικά, θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον αφελές να περιμένεις να δεις διαφορετικό τέλος σε ένα έργο που έχεις ήδη παρακολουθήσει! Ίδιο σενάριο, ίδια πρόσωπα, ίδιο και το σανίδι τι μπορεί να αλλάξει; Το πολύ – πολύ να αλλάξει λίγο ο τρόπος που ερμηνεύονται οι ρόλοι, αλλά δεν παύεις να ξέρεις ακριβώς την πλοκή και την… κατάληξη! 

Γι΄ αυτό και επιλέγω να διαχωρίσω δημόσια τη θέση μου και να γνωστοποιήσω την αποχώρησή μου από την παράταξη «Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη μια Πόλη για Όλους» του Δημάρχου κ. Αθ. Ζούτσου. 

ΑλλάΖΩ στο δήμο Παλλήνης με το ενδιαφέρον μου για τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα να μη σταματά. Με συνέπεια, παρρησία και δυναμισμό θα συνεχίσω να μάχομαι γι’ αυτόν, θεωρώντας ότι είναι στοιχειώδες καθήκον μου να σεβαστώ την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι συμπολίτες με την ψήφο τους. 

Παραμένω Κοινοτικός Σύμβουλος Παλλήνης, δίπλα στον Πρόεδρο κ. Νικόλαο Κούτρα, ο οποίος δημοκρατικά και με αίσθηση ευθύνης προάσπισε το ρόλο, το κύρος και τις αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου και διαφύλαξε τη διαπαραταξιακή ενότητα στην πράξη.  

Όλοι μας στο τέλος θα κριθούμε καθώς η Αλήθεια είναι η κόρη του Χρόνου και όταν αυτή αποκαλύπτεται είναι οδυνηρή για τους καθεύδοντες.

Με εκτίμηση,
Απόστολος Καρανίκας 

ΥΓ. Παρακαλώ για την ανάγνωση της επιστολής ενώπιον του Συμβουλίου του οποίου προεδρεύετε, αλλά και για την καταχώρησή της στα αντίστοιχα πρακτικά."

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...