Ειρήνη Κουνενάκη: Το Μεγάλο Πάρκο της Μπαλάνας που έγινε Μικρό Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Ειρήνη Κουνενάκη: Το Μεγάλο Πάρκο της Μπαλάνας που έγινε Μικρό

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 | 8:15 μ.μ.




Το Μεγάλο Πάρκο της Μπαλάνας που έγινε Μικρό

Το θέμα του Μεγάλου Πάρκου της Μπαλανας, δεν ήρθε ξαφνικά. Η διαμόρφωση των Οικοδομικών Τετραγώνων που απαρτίζουν το Πάρκο της Μπαλανας, ήταν εγγεγραμμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Παλληνης από το 2020. Ήταν επίσης κοστολογημένο με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Η κοστολόγηση, ήταν κατ εκτιμηση, αφού δεν υπήρχε μελέτη. Οι κάτοικοι είχαν τη διαβεβαίωση Δήμου και Αντιπεριφέρειας ότι το έργο θα υλοποιηθεί. Η Πρωτοβουλία Κατοικων της Μπαλανας άσκησε πίεση για να ολοκληρωθεί το έργο, με εκκλήσεις στο Δήμαρχο Παλληνης, αποστέλλοντας υπομνήματα σε όλους τους αρμόδιους φορείς και στο Συνήγορο του Πολίτη. Μου ζητήθηκε να στηρίξω την προσπάθεια και από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκα. Στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσες φορές συζητήθηκε το θέμα έγινε μετά από αίτημα παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Φτάσαμε στο 2023 και είμαστε λίγο πριν τη λήξη της δημοτικής θητείας. Το Μεγάλο Πάρκο της Μπαλανας, ενώ θα μπορούσε να είναι ήδη, ένας χώρος αξιοποιήσιμος από όλους τους κατοίκους της περιοχής αλλα και ευρύτερα του Δήμου, πρέπει να γίνει….Μικρό!
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν επιτρέπει την αξιοποίηση του. Όχι μόνο τίποτα δεν έγινε, αλλά καταβάλουν προσπάθεια να συρρικνώσουν…..και το όραμα των κατοίκων. Το ένα εκατομμύριο ευρώ που προέβλεπε ο προυπολογισμος του έργου έγινε 37.000 ευρώ για να γίνει η μελέτη !

Σήμερα, η Πρωτοβουλία Πολιτών, κάλεσε σε ανοικτή συνέλευση. Με διάλογο και ανοικτή ψηφοφορία, όπως προβλέπουν οι συμμετοχικες διαδικασίες, αποφάσισαν να συνεχίσουν την διεκδίκηση τους για το Μεγάλο Πάρκο της Μπαλάνας.

Θα είμαι δίπλα τους, μέχρι να καταφέρουμε μαζί να απολαύσουμε το Το Μεγάλο Πάρκο της Μπαλάνας

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...