Πόλεις για να ζεις: Τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και παλεύουμε για τα δικαιώματα των γυναικών Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Πόλεις για να ζεις: Τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και παλεύουμε για τα δικαιώματα των γυναικών

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 | 9:05 μ.μ.



Τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και παλεύουμε για τα δικαιώματα των γυναικών.

8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών. Ο συνδυασμός μας δεν μπορεί παρά να τιμά τόσο την ημέρα αυτή, όσο και γενικότερα τον ρόλο των γυναικών στις κοινωνίες διαχρονικά.
Ο αγώνας για τα δικαιώματα των γυναικών πρέπει να είναι διαρκής. Σε μια περίοδο παγκόσμιων ανακατατάξεων και παγκόσμιων κινδύνων για τον ανθρωπισμό και τον πολιτισμό, η αναγνώριση του ρόλου των γυναικών επιβάλλεται να αναδεικνύεται και να υποστηρίζεται απ’ όλους μας.
Θα παλεύουμε σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο για:
• τα δικαιώματα των γυναικών, όπου αυτά παραβιάζονται και καταπατούνται
• το δικαίωμα των γυναικών στη δημόσια ζωή, ενάντια σε κάθε μορφή αποκλεισμού.
• την εξάλειψη των διακρίσεων κάθε είδους
• την ισότητα ευκαιριών και προόδου στην εργασία, την εκπαίδευση, την τεχνολογία, την επιστήμη
• έναν κόσμο απαλλαγμένο από τη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών
• τον αποκλεισμό πατριαρχικών ιδεών και νοοτροπιών, σε μια εποχή όπου οι κοινωνίες έχουν ανάγκη την ισότητα και τον εκατέρωθεν σεβασμό για να προχωρήσουν μπροστά.
Η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης είναι σημαντική, όπως όμως και η ανάγκη να αναλάβει συγκεκριμένες επ’ αυτού πρωτοβουλίες η πολιτεία.
Η σκέψη μας όμως σήμερα είναι αναπόφευκτα στις μάνες, συζύγους, κόρες, φίλες, αδελφές, γιαγιάδες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους τόσο άδικα στην μοιραία σύγκρουση στα Τέμπη.

Για την Παράταξη "Πόλεις για να ζεις"
Γραφείο Τύπου

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...