Τριανταφυλλιά - Φιλίτσα Δασκαλάκη: Κάποιες σκέψεις μου για την στάση του Δήμου Παλλήνης απέναντι στα αθλητικά σωματεία μας Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Τριανταφυλλιά - Φιλίτσα Δασκαλάκη: Κάποιες σκέψεις μου για την στάση του Δήμου Παλλήνης απέναντι στα αθλητικά σωματεία μας

Written By Παλλήνη Press on Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 | 12:08 π.μ.



"Ναι, κύριε Μερτύρη, προφανώς είναι επιχορήγηση, η φιλοξενία των σωματείων, στις δημοτικές μας εγκαταστάσεις. Υπάρχουν τεράστια λειτουργικά έξοδα σε αυτές" απάντησε ο ΓΓ του Δήμος Παλλήνης, Γιώργος Τέντης, όταν ρωτήθηκε από τον Παναγιώτη Μερτύρη, γιατί ο Δήμος Παλλήνης παραμένει ο μοναδικός σχεδόν δήμος στην Ελλάδα που δεν επιχορηγεί τα αθλητικά σωματεία.

Το ίδιο ακριβώς επιχείρημα πρόβαλε πριν λίγες ημέρες στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παλλήνης, η Δημ. Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του νομικού προσώπου, Πόπη Ζινέλη, για να λάβει την απάντηση που της αρμόζει από τον Παναγιώτη Χριστοφιλέα και την γράφουσα.

Και ποια ήταν αυτή;

Ότι ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να παραχωρεί τους αθλητικούς του χώρους στα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ. Είναι μία υποχρέωση που οι Δήμοι «κληρονόμησαν» όταν τους παραχωρήθηκαν από το κράτος οι αθλητικές εγκαταστάσεις, που ήταν αρχικά «εθνικές». Γι΄ αυτό ΠΡΟΦΑΝΩΣ και υποχρεούνται οι Δήμοι να συντηρούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις και να τις συντηρούν σωστά!

Άλλωστε, ποιοί αθλούνται οργανωμένα στα αθλητικά σωματεία; Οι ίδιοι οι πολίτες κάθε δήμου και ιδίως τα μικρά παιδιά. Είναι σαν να λέμε ότι ένας Δήμος κάνει «χάρη» στους μαθητές που τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν τα σχολικά κτίρια, επειδή οι Δήμοι είναι αυτοί που επωμίζονται πλέον τα λειτουργικά τους έξοδα!

Τα τελευταία χρόνια, μέσα από την ενασχόλησή μου με τα διοικητικά του Γ.Σ.ΠΑΛΛΗΝΗΣ Basketball, έχω αντιληφθεί, όπως φαντάζομαι και όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα αθλητικά σωματεία του Δήμου Παλλήνης, ότι η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παλλήνης, μίας περιοχής που έχει αναδείξει ακόμη και Χρυσή Ολυμπιονίκη (ναι, στην Κατερίνα Στεφανίδη αναφέρομαι, που ακόμα περιμένω να την τιμήσουμε κάποια στιγμή ως Δήμος Παλλήνης), ΔΕΝ αρέσκεται στον αθλητισμό.

Ο λόγος, δεν με ενδιαφέρει. Μένω στο αποτέλεσμα.

Και το αποτέλεσμα είναι, ότι όλοι εμείς, που ασχολούμαστε με τα αθλητικά σωματεία, θέλετε από αγάπη για τον αθλητισμό, θέλετε από «ψώνιο», αλλά σίγουρα ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ, ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.

Και ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ; Γιατί ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ να συντηρηθούν επιτέλους τα γήπεδα, να επισκευαστούν τα ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΖΑΜΙΑ ή το ΠΑΡΚΕ του Κλειστού Γυμναστηρίου της Παλλήνης μετά από 20 σχεδόν χρόνια, γιατί φτάσαμε στο σημείο, η τότε διοίκηση του Γ.Σ.ΠΑΛΛΗΝΗΣ Basketball, να ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ και ΝΑ ΒΑΨΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κάντζας;

Γιατί ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ -ναι, ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ- γι΄ αυτήν την επιχορήγηση που λαμβάνουν ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ απ΄ τους Δήμους τους;

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

Για να κρατήσουμε τα παιδιά των περιοχών μας κοντά στον αθλητισμό, για να μάθουν και να εξελιχθούν μέσα απ΄ αυτόν, να μάθουν τί σημαίνει «ευγενής άμιλλα», να χαρούν τη «νίκη», αλλά και να μάθουν τι σημαίνει «ήττα» και πως θα την διαχειριστούν ως κίνητρο για να βελτιωθούν, να μάθουν πως η επιτυχία απαιτεί προσπάθεια.

Για να έχουν τα παιδιά μας καλύτερη υγεία, όχι μόνο τώρα που είναι μικρά, αλλά και στην ενήλικη ζωή τους, να κοινωνικοποιηθούν, να μάθουν να συνεργάζονται, να σέβονται και να πειθαρχούν, ακόμη και να μάθουν να οργανώνουν και να διαχειρίζονται σωστά τον χρόνο τους.

Να εκτονωθούν και να διασκεδάσουν με τον πιο υγιή και ακίνδυνο τρόπο, μακριά από κακές συνήθειες, όλων των ειδών.

ΓΙΑ ΑΥΤΑ και ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ! Και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε!

Κύριε Δήμαρχε, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ να αλλάξετε στάση! ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ να σταθείτε ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ, ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΑΡΩΓΟΣ στην προσπάθειά μας!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...