Ο Παν. Μερτύρης εκθέτει Ζούτσο και Τέντη για μία ακόμη φορά για την μη θεσμοθέτηση στο νέο Προϋπολογισμό χορηγιών για τους συλλόγους και σωματεία μας. Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Ο Παν. Μερτύρης εκθέτει Ζούτσο και Τέντη για μία ακόμη φορά για την μη θεσμοθέτηση στο νέο Προϋπολογισμό χορηγιών για τους συλλόγους και σωματεία μας.

Written By Παλλήνη Press on Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 | 12:03 π.μ.



"Είναι βέβαιο πως με τα μυαλά που κουβαλάνε, και ενοίκιο θα ζητήσουν αν δεν το έχουν κάνει ήδη, από τα ερασιτεχνικά σωματεία και συλλόγους του Δήμου μας, για την χρήση των δημοτικών μας εγκαταστάσεων.

-Ναι κύριε Μερτύρη, προφανώς είναι επιχορήγηση, η φιλοξενία των σωματείων, στις δημοτικές μας εγκαταστάσεις. Υπάρχουν τεράστια λειτουργικά έξοδα σε αυτές.

Με αυτή τον απλοϊκή κυνική τοποθέτηση ο κ. Τέντης –που κάνει πολιτική στη θέση του Δήμαρχου-θεωρεί ως μεγάλη προσφορά και αρκετή την παραχώρηση των δημοτικών εγκαταστάσεων στα σωματεία μας.

Αγαπητοί φίλοι γεννιούνται πολλά ερωτηματικά από αυτή την τοποθέτηση και πραγματικά νομίζω πως θα πρέπει να προβληματιστούν σοβαρά πια, οι διοικήσεις των ερασιτεχνικών σωματείων και συλλόγων μας, που αγκομαχούν να τα διατηρήσουν στην ζωή, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Ωραία τα εύκολα τα λόγια τα μεγάλα στους αγιασμούς και τις συνεστιάσεις που προστρέχουν σύσσωμοι και το «αβαντάρισμα» από ορισμένους των διοικήσεων, αλλά αγαπητοί , η πραγματικότητα τους και οι πολιτικές τους επιλογές είναι άλλες.

Στην προχθεσινή συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2022 ρωτήσαμε αν υπάρχει πρόβλεψη τακτικών χορηγιών προς τους συλλόγους, για να πάρουμε την προαναφερθείσα απάντηση.

Οι άνθρωποι το γνωρίζουμε, δεν το « έχουν» ούτε με τον πολιτισμό, ούτε με τον αθλητισμό, όπως δεν γνωρίζουν γρί , για τις δυσκολίες των Διοικήσεων των ερασιτεχνικών σωματείων απλά γιατί στον βίο τους δεν έχουν καταγεγραμμένες εθελοντικές δράσεις. Δεν έχουν

«ματώσει» οικονομικά υπέρ μιας ιδέας, παρά μόνο διεκδικούν ατσαλάκωτα τίτλους και αξιώματα.

Διοικούν με ιδιοκτησιακή νοοτροπία και νομίζουν πως οι δημοτικές εγκαταστάσεις είναι εργαλεία προσπόρισης κέρδους, από του συμπολίτες μας, που βρίσκουν τις ψυχαγωγικές τους διεξόδους στον δημοτικό αθλητισμό και πολιτισμό, αυτονόητο άλλωστε δικαίωμά τους με την λογική της ανταποδοτικής λειτουργίας και υποχρέωσης του Δήμου.

Συνδημότες, μεταλλάζουν αθόρυβα αλλά δυναμικά τον Δήμο σε έναν ενδιάμεσο εισπρακτικό φορέα από όλες τις κατευθύνσεις αγνοώντας παντελώς τον Κοινωνικό του χαρακτήρα.

Συντάσσουν έναν ανειλικρινή και χωρίς ταυτότητα προϋπολογισμό με «λογιστικά κόλπα», και παντελή την έλλειψη της κοινωνικής και ανταποδοτικής αντίληψης.

Συγκεντρώνουν πολλά χρήματα, είτε από το κράτος είτε από εμάς, κάνουν πάρτυ οι κατασκευαστές και οι προμηθευτές, οι απ’ ευθείας αναθέσεις έχουν γίνει ¨θεσμός», αλλά εμείς πρέπει να χρωστάμε και χάρη που οι σύλλογοι μας φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις που εμείς και οι προκάτοχοί μας οραματιστήκαμε και υλοποιήσαμε με αγώνες και διεκδικήσεις.

Κ. Ζούτσο και οι συνακόλουθοι, πάρτε το αλλιώς, δώστε χορηγίες στους συλλόγους πριν φτάσουμε σε αδιέξοδες καταστάσεις με παράδοση των κλειδιών από τους ρομαντικούς που παλεύουν ακόμη.

Το που θα βρεθούν τα λεφτά; Από τον περιορισμό της σπατάλης προς τους κατασκευαστές και προμηθευτές σας.

Το 18. 000 ευρώ για επισκευή παγκιδίων είναι αρκετό για να αιτιολογήσω την σπατάλη. Τα έχουμε ξαναπεί άλλωστε".

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...