Ο Παναγ. Μερτύρης με δήλωση του καταδικάζει τον «χυδαίο τρόπο» συμπεριφοράς της αντιδημάρχου Ασπ. Τζιτζικάκη στο Δ.Σ. Παλλήνης Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Ο Παναγ. Μερτύρης με δήλωση του καταδικάζει τον «χυδαίο τρόπο» συμπεριφοράς της αντιδημάρχου Ασπ. Τζιτζικάκη στο Δ.Σ. Παλλήνης

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 | 10:24 μ.μ.



Νέα καταδίκη της απαράδεκτης, προκλητικής συμπεριφοράς της αντιδημάρχου Ασπ. Τζιτζικάκη σε βάρος του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, Δημήτρη Καρκούλια, αυτή τη φορά από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Παναγιώτη Μερτύρη

Προηγήθηκαν δηλώσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, Ειρήνης Κουνενάκη και Θεοδώρας Πασχαλίδου στο Δ.Σ. και αμέσως μετά, ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης, ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας.”

Στην ανακοίνωση του ο κ. Π. Μερτύρης, αποδίδει σε όσους ασκούν αυστηρή κριτική στο έργο της δημοτικής αρχής  «απόκρυφη πολεμική διάθεση και υστέρημα ψυχικής αποδοχής» και ολοκληρώνει την παρέμβαση του στο δημόσιο διάλογο με την εξής ενδιαφέρουσα, εύστοχη επισήμανση: «είναι η ώρα να κατανοήσουν ορισμένες –οι πως η αυστηρή κριτική ασκείται με βάση τα δικαιώματα που μας παρέχει η Δημοκρατία και ότι δεν θα ανεχθούμε την διείσδυση της αργκό επικοινωνίας στη λειτουργία του οργάνου.»

Ακολουθεί η ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Παλλήνης

«Ήθελα να περάσουν δυο, τρεις ημέρες ώστε να ασχοληθώ με το ζήτημα με περίσσια ψυχραιμία και όχι εν θερμώ.

Οι περισσότεροι θα γνωρίζετε ήδη πως στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο μας προέκυψε μέσα από το μαρτυριάρικο  ξεχασμένο ανοικτό μικρόφωνο, μια συμπεριφορική εκτροπή. Ένας απαξιωτικός χαρακτηρισμός από συναδέλφισσα για συνάδελφο. 

Δεν έχουν τόση σημασία τα ονόματα, όσο ο απαξιωτικός χαρακτηρισμός αυτός καθ’ αυτός, που αναδεικνύει την απόκρυφη «πολεμική» διάθεση  και το υστέρημα ψυχικής αποδοχής  για όσους κάνουν έστω και σκληρή κριτική για τα τεκταινόμενα στα δημαρχιακά ζητήματα.

Ποιο είναι όμως το αίτιο που οδηγεί κυρίως νεοφώτιστους στα δημοτικά μας πράγματα, να θέλουν να επιδείξουν με  αγοραίες εκφράσεις την «πίστη» τους στον κρατούντα τον Δήμο; Είναι η μοναδική Αλήθεια που τους έχει εμφυσήσει ότι πρεσβεύει ή το οικονομικό  ατομικό συμφέρον;

Ειλικρινά ποτέ μου δεν αισθάνθηκα ως εχθρούς εκλεγμένους Συμβούλους, παρά μόνο αν βεβαιωθώ πως απεργάζονται με την στάση τους, τα συμφέροντα των δημοτών, όπως π.χ. συνέβη στην περίπτωση του σκανδάλου της πρωτοβάθμιας.

Κάνουμε Αντιπολίτευση για να διορθώσουμε κακώς κείμενα μέσα στα πλαίσια ενός πολιτικού πολιτισμού και κανόνων καλής ατομικής συμπεριφοράς. Δεν επιτρέπουμε  σε κανέναν από τα μέλη της παράταξης μας να εκτραχύνει τον λόγο του επί προσώπου, παρ΄ότι έχουμε προκληθεί  άσχημα πολλές φορές.

Δεν επιτρέπουμε όμως και σε κανέναν άλλο να αναφέρεται με χυδαίο τρόπο για κανέναν, είτε εντός είτε εκτός της παράταξής μας. Είμαστε όλοι συνάδελφοι, που μας τίμησε ο λαός με την ψήφο του.

Στον απόηχο αυτού του γεγονότος, αν είμαι  προβληματισμένος  με κάποιον, είμαι με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που εν πρώτοις έκανε τον ανήξερο και σε δεύτερο χρόνο (ως απόλυτα εντελλόμενος του Δήμαρχου που του είπε μασημένα  «κλείστο») προσπάθησε να το υποβαθμίσει .

Λυπάμαι αλλά για να σταθεί κάποιος  στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου χρειάζεται να  διαθέτει guts.

Κλείνοντας τις επισημάνσεις μου θα πρότεινα στην κυρία να παραδεχθεί την απρέπεια της, έγραφα προς τον συνάδελφο, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως επίσης την καταδίκη αντίστοιχων συμπεριφορών από τον Δήμαρχο.

Είναι η ώρα να καταλάβουν ορισμένοι-ες πως στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συμπεριφέρονται με τον προσήκοντα τρόπο που να αναδεικνύει τον Θεσμό. Άλλωστε  ο διαφορετικός αυτοπροσδιορισμός τους δεν τους τιμά.

Είναι η ώρα  επίσης, να κατανοήσουν ορισμένες –οι,  πως η αυστηρή κριτική ασκείται με βάση τα δικαιώματα που μας παρέχει η Δημοκρατία και ότι δεν θα ανεχθούμε την διείσδυση της αργκό επικοινωνίας στη λειτουργία του οργάνου

Πηγή ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...