Πανελλήνια Ένωση Αναγνωρισμένων Σχολών Χορού: Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ - Η άγνοια μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ψυχολογία και την σωματική ακεραιότητα των παιδιών Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Πανελλήνια Ένωση Αναγνωρισμένων Σχολών Χορού: Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ - Η άγνοια μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ψυχολογία και την σωματική ακεραιότητα των παιδιών

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 | 8:01 μ.μ.



Βάσει νομοθεσίας ,όπως ορίζει ο Ν.1158/81,σε συνδυασμό με τα Π.Δ. 457/83, Π.Δ. 372/83 και τον Ν.1348/83,μόνο οι νόμιμες και αναγνωρισμένες από το κράτος σχολές χορού μπορούν να διδάσκουν μπαλέτο,σύγχρονο,ρυθμική-μουσικοκινητική αγωγή. Για να είναι αναγνωρισμένη μια σχολή χορού πρέπει να λάβει ΆΔΕΙΑ από το Υπουργείο Πολιτισμού (ΥΠΠΟΑ) και τα αρμόδια τμήματα πολιτισμού των κατά τόπους Περιφερειών, μετά από αυστηρό έλεγχο. Η άδεια αυτή αποτελεί την επίσημη πιστοποίηση ότι η σχολή πληροί τις ουσιαστικές και τυπικές προϋποθέσεις (κτιριολογικές, οργανωτικές και προσόντα ιδρυτή-ιδιοκτήτη) για την ορθή και ασφαλή διδασκαλία του έντεχνου, ιδίως στις μικρές και ευαίσθητες ηλικίες. Βάσει νόμου κανένας φορέας ( γυμναστήρια, σύλλογοι, κέντρα χορού Latin, πνευματικά και πολιτιστικά κέντρα, studios χορού κ.λπ. ) δεν δικαιούτα να αναπτύσσει παρόμοια δραστηριότητα, χωρίς τη σχετική άδεια.

Πριν εγγράψετε το παιδί σας ζητήστε από τον σχολάρχη να σας επιδείξει την ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του, το ΔΙΠΛΩΜΑ του καθώς και το δίπλωμα της καθηγήτριας ή του καθηγητή που θα το αναλάβει (Απόφοιτοι Ανωτέρων Επαγγελματικών Σχολών Χορού Αναγνωρισμένων από το κράτος). Είναι άκρως σημαντικό ο ιδιοκτήτης να είναι ο ίδιος διπλωματούχος, ώστε με την εμπειρία του στο γνωστικό του αντικείμενο να είναι σε θέση να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι και πώς διδάσκεται μέσα στην αίθουσα.

Η άγνοια μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ψυχολογία και την σωματική ακεραιότητα των παιδιών .





___________________________________________________________



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...