Μερτύρης: Τα Τοπικά Συμβούλια δεν είναι πασαρέλα - Δυστυχώς στον Δήμο μας εμπλέκονται πολλοί , με ιδιοτέλεια Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Μερτύρης: Τα Τοπικά Συμβούλια δεν είναι πασαρέλα - Δυστυχώς στον Δήμο μας εμπλέκονται πολλοί , με ιδιοτέλεια

Written By Παλλήνη Press on Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 | 8:48 μ.μ.


 

Με σταράτες κουβέντες ο Παν. Μερτύρης μιλάει για την ανυπαρξία των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου

Δυστυχώς  στον Δήμο μας εμπλέκονται πολλοί , με ιδιοτέλεια .

Στα κοινά αγαπητοί μου συμπολίτες,  θα έπρεπε να συμμετέχουμε, πιστεύοντας πως μπορούμε να συνεισφέρουμε στο κοινό καλό, στη πρόοδο δηλαδή της περιοχής μας, με κανόνες δικαίου και ισοτιμίας προς τους συνδημότες μας. 

Αντ’ αυτού, παρατηρούμε πολλούς που χρησιμοποιούν τους αυτοδιοικητικούς θώκους, μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν την δημόσια εικόνα που θα τους βοηθήσει στους μελλοντικούς τους στόχους, είτε πολιτικούς είτε επαγγελματικούς. 

Το χειρότερο, δεν σκέπτονται καν, πως στα δημόσια πράγματα υπάρχουν στιγμές και μάλιστα πολλές, που πρέπει να «σπάσεις αυγά» και να έχεις τη δύναμη να αντιταχθείς σε μέτρα και αποφάσεις που απεργάζονται αυτή καθ αυτή τη δημοκρατία, που πρέπει να τηρείται ιδιαίτερα στον αυτοδιοικητικό χώρο. 

Δηλαδή συναμετάξυ μας. Στις μικρές κοινωνίες που θέλουμε και πρέπει να έχουμε τον πρώτο λόγο.

Τα παραδείγματα που μπορώ να καταγγείλω πολλά

Όμως παρ’ ότι δεν  συνηθίζω να καταδικάζω ανθρώπους, αναρωτιέμαι

τι νόημα έχει  το Τοπικό  Δ. Συμβούλιο  της Ανθούσας π.χ., να αποφασίζει ΥΠΕΡ της  παράτασης της πράξης εφαρμογής και ο ανεκδιήγητος Πρόεδρος του, κ. Μαρκουλής να ψηφίζει στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να είναι αρεστός στον Δήμαρχό του, ΟΧΙ στην παράταση;

Η στάση  σας αυτή, της καταστρατήγησης της απόφασης  του Δ.Σ. που προεδρεύετε κ .Μαρκουλή σε μια σοβαρή δημοκρατική κοινωνία, θα ήταν λόγος ντροπιαστικής μομφής στο πρόσωπο σας από τους συναδέλφους σας και βέβαια παραιτήσεως σας, ως ελάχιστη ένδειξη δημοκρατικής ευαισθησίας.

Θα ρωτούσα επίσης τον κ. Κούτρα, έτερο  Πρόεδρο (Τοπ. Συμβ. Παλλήνης), ή τον κ. Αντωνόπουλο (Πρόεδρο Τοπ.Συμβ. Γέρακα)  κατά τα άλλα φέρελπυ νέο, να μας πουν τελικά, πως αντιμετωπίζουν τα Τοπικά Συμβούλια τις  διατυπωμένες θέσεις του Δημάρχου κ. Ζούτσου περί κατάργησης των συμβουλίων τους; Πέρα βρέχει ή μακάριοι οι κατέχοντες και φτάνει  να μη χυθεί η σούπα τους;

Αγαπητοί συνδημότες δεν αρκεί να είναι κάποιος νέος για να μας δημιουργείται η ελπίδα του καλύτερου. 

Οι νέοι που θέλουν να εμπλέκονται με τα κοινά ιδιαίτερα στην  εποχή μας θα πρέπει να είναι βαθύτατα συνειδητοποιημένοι για τα τεράστια ζητήματα που περισφίγγουν τον ελλαδικό χώρο. Αναφέρομαι στα Εθνικά, Πολιτισμικά,  Κοινωνικά, Αυτοδιοικητικά,Επαγγελματικής αποκατάστασης και  μετανάστευσης  της νέας γενιάς.

Τα Τοπικά Συμβούλια δεν είναι πασαρέλα και ανήμπορα να διαχειριστούν τα ζητήματα των τέως Δήμων. Αυτό που λέμε σήμερα εκ του πονηρού ενότητες.

Την καταξίωση τους όμως την αποκαθιστούν στην συνείδηση του Δημότη με την κοινωνική τους δράση και τον συνεχή αγώνα, για να μη γίνονται βορά στον όποιο  Δημαρχοκεντρικό- συγκεντρωτικό που δεν τα θέλει στα πόδια του.

Κύριε Κούτρα είναι βέβαιο πως η περιπατητική στις βουνοκορφές είναι μια καλή και ευχάριστη ενασχόληση, αλλά στα πολύ ψηλά, προσέξτε το, δεν οξυγονώνεται καλά ο εγκέφαλος!

 

Παν. Μερτύρης.

Επικ. Μείζονος Αντιπολίτευσης 

Δήμου Παλλήνης

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...