Μερτύρης: Μήπως η Ν. Δημοκρατία θα ήθελε να διορίζονται οι Δήμαρχοι και απλά δε μας το λέει; Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Μερτύρης: Μήπως η Ν. Δημοκρατία θα ήθελε να διορίζονται οι Δήμαρχοι και απλά δε μας το λέει;

Written By Παλλήνη Press on Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021 | 12:15 μ.μ.

 


Μήπως η Ν.Δημοκρατία θα ήθελε να διορίζονται οι Δήμαρχοι και απλά δε μας το λέει;

Πώς να εξηγήσουμε διαφορετικά το νομοσχέδιο που καταθέτει το ΥΠΕΣ για την Αυτοδιοίκηση;

Φίλοι μου λίγο πολύ γνωρίζετε τις πολιτικές μου πεποιθήσεις, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα συμφωνώ σε ότι κατά τη γνώμη μου οδηγεί στην «λιγότερη Δημοκρατία».

Δυστυχώς οι κυβερνήσεις δεν αποφεύγουν ή δεν θέλουν, να σταματήσουν την καθοδηγηση της Αυτοδιοίκησης στα δικά τους θέλω.

Μέσα από τη δεκαετή ενασχόληση μου με αυτή (Αυτοδιοίκηση), είμαι πεπεισμένος πως η Αυτοδιαχείριση είναι αυτονόητη υπόθεση των κατοίκων της κάθε περιοχής και αυτό πρέπει να γίνεται με θεσμούς όσο το δυνατό πιο συμμετοχικούς. 

Πως είναι δυνατό να συμφωνήσουμε στη κατάργηση των Τοπικών Συμβουλίων, που αποτελούν συστατικά μέρη των Καλλικρατικών Δήμων; 

Θα περιμέναμε περισσότερες ουσιαστικές αρμοδιότητες γι΄αυτά, όπως θα περιμέναμε και την επιστροφή των αρμοδιοτήτων στο Δημοτικό Συμβούλιο, από τις λαθεμένες επιλογές του προκατόχου ΥΠΕΣ.

Τη σκέψη σας κύριοι ιθύνοντες, θα πρέπει να την στρέψετε στη κατεύθυνση του περιορισμού της διασπάθισης και σπατάλης του δημόσιου χρήματος, κατάσταση που όπως  θα πρέπει να γνωρίζετε  επιτυγχάνεται με διαφανείς διαδικασίες, περιορισμό των παρατρεχάμενων με έξυπνες λύσεις και δημοκρατία.

Φαίνεται πως δεν έχετε καταλάβει πως ο Δημαρχοκεντρισμός που προωθείτε, είναι καταστροφικός για τους τόπους, αφού εξελίσσεται δυναμικά σε φεουδαλισμό (πολλοί μικροί ηγεμονίσκοι στην υπηρεσία του ενός).

Προτίθεστε να φέρετε σε ψήφιση ένα νομοσχέδιο, που δεν έχετε καν συζητήσει  ούτε με τους φορείς, αλλά ούτε και με την αντίστοιχα ασχολούμενη εκλογική σας βάση. 

Προσωπικά προβληματίζομαι σοβαρά για τις ακολουθούμενες τακτικές σας και επισημαίνω πως η αντιλαϊκότητα ποτέ δεν βγήκε σε καλό για όσους την ακολούθησαν. 

Με την Αυτοδιοικητική  εμπειρία που πια έχω συγκεντρώσει και με αφορμή όλες αυτές τις παλινδρομήσεις που συμβαίνουν γύρω από τον Αυτοδιοικητικό θεσμό τα τελευταία χρόνια, καταθέτω πως είναι ο καιρός ώριμος να ξεχωρίσουμε τις επιλογές των συμβούλων από την επιλογή Δήμαρχου. 

Λέω με λίγα λόγια, ενιαίο ψηφοδέλτιο(κουρτίνα) για όσους θέλουν να εκλεγούν δημοτικοί Σύμβουλοι, γιατί πιστεύω πως ικανοί δημοτικοί σύμβουλοι υπάρχουν σε ολες τις παραταξεις και είναι λαθος να διαχωριζόμαστε για μικροσυμφεροντα, και  ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για την επιλογή  Δημάρχου. 

Πρέπει να σταματήσουμε  την αδικαιολόγητη κατάσταση,  οι  Σύμβουλοι να ακολουθούν άκριτα τις όποιες «ορέξεις» των Δημάρχων ενώ αυτοι θα έπρεπε να υλοποιούν απαρέγκλιτα τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου  που όπως προτείνω θα εκφράζει γνήσια  (αντιπροσωπευτικά), τα ζητούμενα των τοπικών κοινωνιών. 

 

Παν. Μερτύρης 

13/2/21.

1 σχόλια :

JIM είπε...

"... η ΝΔ θα ήθελε να διορίζονται οι Δήμαρχοι?" : Επειδή δεν κατάλαβα το νόημα των γραφομένων σας κ. Μερτύρη,μπορείτε να μας πείτε,εν συντομία, πώς θα βλέπατε ή θέλατε να εκλέγονται και να λειτουργούν τα Δημοτικά Συμβούλια?
Ευχαριστώ, Δημ.Βαρελάς , Γέρακας.

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...