Μερτύρης: Βγαίνουν και τιμητές οι βέβηλοι! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Μερτύρης: Βγαίνουν και τιμητές οι βέβηλοι!

Written By Παλλήνη Press on Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 | 3:25 μ.μ.


 

Όταν θέλεις να φέρεσαι ως Δήμαρχος μιας Πόλης πρέπει να έχεις και το ηθικό ανάστημα, να αναλαμβάνεις και την ευθύνη μιας πιθανής άστοχης ή λαθεμένης απόφασης. Αυτό βέβαια δεν αφορά μόνο στο πρόσωπο του Δημάρχου αλλά και όλων όσων συμμετέχουν και αποφασίζουν για λογαριασμό  των Δημοτών. 

Τι πιο απλό από το «ναι κάναμε λάθος και πρέπει να το διορθώσουμε». 

Στο λάθος δεν υπάρχουν, ούτε εμμονές , ούτε εγωισμοί ούτε δικαιολογίες και πολύ περισσότερο, ούτε αδικαιολόγητες επικοινωνιακές προσπάθειες αντιστροφής της Αλήθειας και των πραγματικών προθέσεων, όπως με θρασύτητα έπραξαν από την ιστοσελίδα του Δήμου. 

Βέβαια ο κ. Ζούτσος μαζί με τον Πρόεδρο του, ήξεραν πολύ καλά τι θα πέρναγαν προς ψήφιση, σε εκείνη τη συνεδρίαση του 2017.  Κατά  την πάγια τακτική τους «σερβίρουν   τυπικά θεματάκια» στην περασμένη ώρα , εκμεταλλευόμενοι την κούραση των Συμβούλων.

Αν για τον κύριο Δήμαρχο το ζήτημα του κορεσμού των κοιμητηρίων μας, λύνεται με τη καταστροφή του μνημείου της οικογένειας Πέτρου,  ευεργετών της Παλλήνης και την εκταφή των οστών τους  προς εξεύρεση χώρων ταφής, τότε έχουμε περάσει σε σφαίρες σοβαρής διοικητικής ανεπάρκειας.  Το κυριότερο όμως, σε επίπεδα  εξαιρετικής ασέβειας προς την μνήμη και την ιστορία της Πόλης της Παλλήνης. 

Αγαπητοί συμπολίτες η ιστορική μας συνέχεια σε όλη την ελληνική επικράτεια εξασφαλίζεται κύρια από την ιστορική μας μνήμη και τον σεβασμό προς τους ξεχωριστούς εκείνους Έλληνες που βοήθησαν με κάθε τρόπο τον τόπο τους, μικρότερο  ή μεγαλύτερο σε μέγεθος, δεν έχει σημασία.

Αυτό που έχει σημασία για μας, είναι πως ο Ιωάννης και η Μαρία Πέτρου έχουν κριθεί από την δική μας τοπική κοινωνία  και τη συνείδηση μας, ως ευεργέτες, αφού βοήθησαν τους συντοπίτες μας τόσο εν ζωή, όσο και με τα κληρονομήματα τους προς το κράτος και την πόλη μας.  

Στο τελευταίο συμβούλιο  της 19/2ου, έντεκα δημοτικοί Σύμβουλοι  της Αντιπολίτευσης, ζήτησαν την αποκατάσταση  του λάθους του 2017, με τους δύο επικεφαλής να ζητούν δημόσια συγγνώμη για την τότε απόφαση  και αποτίνοντας τον πολιτικό φόρο τιμής προς τους ευεργέτες.

Αντί αυτού, αναλγησία, επιμονή και  διατεταγμένη προσπάθεια, για μείωση της προσφοράς των ευεργετών. Η απόλυτη διαστρέβλωση που πλησιάζει επίπεδα κυνικών συμπεριφορών, στον σκοπό της δικαιολόγησης της απόφασης.

Συμπολίτες. 

Το γκρέμισμα του μνημείου δεν είναι μόνο ασέβεια προς τα πρόσωπα αλλά και ασέβεια στον Πολιτισμό του τόπου μας, αφού αποτελούσε πολιτισμικό σημείο αναφοράς.

Δεν θέλουμε να κατατάξουμε την δημαρχιακή ομάδα στην κατηγορία των βανδάλων. Τους υπενθυμίζουμε όμως, πως η τακτική των περισσότερων βαρβάρων της ιστορίας , τα μνημεία γκρεμίζει, προκειμένου να επιβάλλει τη «νέα τάξη».

Δεν συμφωνούμε επίσης ούτε με την λογική που αναπτύσσεται στον λαό της Παλλήνης, πως αν τολμούν ας πατήσουν από τα καφενεία μόλις ανοίξουν. Όμως  πώς να συγκρατηθεί  ένας δικαιολογημένος θυμός;

Ότι σπέρνεις θερίζεις λέει το σόφισμα.  

Να μη φτάσουμε  όμως εκεί. 

Αγωνιζόμαστε για την ισόρροπη και δίκαιη ανάπτυξη και των τριών ενοτήτων.


Ανθούσα Γέρακας Παλλήνη, Πόλεις για να ζεις.

Γραφείο Τύπου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...