Ώρες αγωνίας για τους Έλληνες ναυτικούς που βρίσκονται στα χέρια πειρατών στη Νιγηρία – Διαπραγματεύσεις θρίλερ για την απελευθέρωσή τους Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Ώρες αγωνίας για τους Έλληνες ναυτικούς που βρίσκονται στα χέρια πειρατών στη Νιγηρία – Διαπραγματεύσεις θρίλερ για την απελευθέρωσή τους

Written By Παλλήνη Press on Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 | 1:15 μ.μ.

 


Το ΥΠΕΞ διαπραγματεύεται με τους πειρατές για την απελευθέρωσή τους.

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη τριών Ελλήνων ναυτικών στη Νιγηρία, που βρίσκονται από την αρχή της εβδομάδας σε καθεστώς ομηρίας από «πειρατές». Από την πρώτη στιγμή το υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με την πλοιοκτήτρια εταιρία, ανέλαβε να διαπραγματευτεί με τους δράστες, προκειμένου να απελευθερωθούν ο Έλληνες ναυτικοί.

Το ρεσάλτο των πειρατών έγινε ενώ το πλοίο «Στέλιος Κ» της εταιρίας Royal Ship Management, με σημαία νήσων Μάρσαλ, βρισκόταν στον κόλπο της Γουϊνέας. Μάλιστα για άγνωστο λόγο, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί από τις Ελληνικές αρχές, δυο από τους πέντε ναυτικούς, μετέβησαν προληπτικά σε νοσοκομείο, από όπου έλαβαν ήδη εξιτήριο. Τις κινήσεις του υπουργείου Εξωτερικών και της πλοιοκτήτριας εταιρίας, παρακολουθούν με αγωνία και τα μέλη των οικογενειών των πέντε ομήρων.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ).

Η ανακοίνωση της ΠΕΠΕΝ:

«Πειρατεία έγινε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, στην θαλάσσια περιοχή της Νιγηρίας, στο υπό σημαία Togo πλοίο "Στέλιος Κ" (εφοδιαστικό - δεξαμενόπλοιο), ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας (Κουκιανάκης) με έδρα τον Πειραιά, το οποίο κατευθύνονταν στην περιοχή και σε αυτό επέβαιναν 5 Έλληνες Ναυτεργάτες μεταξύ των οποίων και 3 μέλη της ΠΕΝΕΝ.

Στην επίθεση - ρεσάλτο επί του πλοίου πού έγινε εν πλω πιάστηκαν όμηροι ο Πλοίαρχος και οι δύο Ναύτες (όλοι Έλληνες).

Στη συνέχεια οι πρωτεργάτες της πειρατικής επίθεσης αποχώρησαν παίρνοντας μαζί τους τους 3 Ελληνες ενώ οι υπόλοιποι δύο,  ένας ναύτης και ένας μηχανικός παρέμειναν στο πλοίο το οποίο στην συνέχεια κινήθηκε με κατεύθυνση το λιμάνι του Λάγος.

Η συνέχεια εδώ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...