Παναγιώτης Δημητρόπουλος: Αν ο Δήμος σου έχει Βιβλιοθήκη..... Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Παναγιώτης Δημητρόπουλος: Αν ο Δήμος σου έχει Βιβλιοθήκη.....

Written By Παλλήνη Press on Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 | 10:31 μ.μ.




 
Θησαυρός η τοπική βιβλιοθήκη. Είναι ο χώρος εκείνος όπου κάλλιστα έχεις τη δυνατότητα να πολλούς τίτλους βιβλίων δωρεάν, να κάνεις κτήμα σου τα μηνύματα τους και να τα ευχαριστηθείς με την ψυχή σου. Οι βιβλιοθήκες όμως δεν σταματούν εκεί προσφέρουν ακόμη περισσότερα τα οποία είναι επίσης δωρεάν. 
 
Πιο κάτω αναφέρονται επτά ακόμη περιπτώσεις που μπορεί να προσφέρει δωρεάν στους δημότες μια Δημοτική βιβλιοθήκη. 
 
1. Θα δοθεί η δυνατότητα σε σένα και τα παιδιά σου να γνωρίσετε συγγραφείς και εικονογραφους των βιβλίων που διάβασατε η διαβάζετε .
 
2. Η Δημοτικη βιβλιοθήκη είναι το κατάλληλο μέρος για να οργανωθούν διάφορεςενδιαφέρουσες εκδηλώσεις όπως παρουσιάσεις βιβλίων, σεμινάρια και εργαστήρια, κυρίως λόγω της ποικιλίας των πληροφοριών που είναι διαθέσιμες καθώς και της ποικιλίας των ανθρώπων που θα βρεθούν εκεί. Οπότε τσέκαρε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της βιβλιοθήκης σου και σίγουρα θα βρεις κάτι που θα σου κάνει και - γιατί όχι - κάτι στο οποίο θα μπορούσες κι εσύ να συμμετάσχεις σαν εθελοντής. 
 
3. Θα μάθεις για ό, τι συμβαίνει στην τοπική κοινωνία. Οι περισσότερες βιβλιοθήκες έχουν έναν πίνακα ανακοινώσεων όπου μπορείς να βρεις ανακοινώσεις για οτιδήποτε, από σπίτια για ενοικίαση μέχρι εκθέσεις ζωγραφικής και συναυλίες. Επίσης μπορείς να μάθεις για όλα τα ενδιαφέροντα νέα πράγματα που συμβαίνουν στη γειτονιά σου τα οποία πιθανόν δε θα τα μάθαινες αλλιώς.
 
4. Θα βρεις τα τοπικά αρχεία. Δεν είναι μόνο τα λογοτεχνικά βιβλία και οι εγκυκλοπαίδειες στα ράφια της τοπικής σου βιβλιοθήκης. Εκεί φυλάσσονται επίσης τα αρχεία της τοπικής ιστορίας. Για παράδειγμα, μέσα από παλιές τοπικές εκδόσεις, φακέλους αρχείων και παλιές τοπικές εφημερίδες μπορείς να μάθεις περισσότερα για την ιστορία της οικογένειας και των προγόνων σου όπως και την ιστορία του τόπου στον οποίο ζεις.
 
5. Μπορείς να μάθεις μια ξένη γλώσσα ή ό, τι άλλο σε ενδιαφέρει. Οι βιβλιοθήκες εκτός από ξενόγλωσσα βιβλία διαθέτουν και πλούσιες συλλογές από CD, CD-ROM και DVD, τα οποία περιέχουν προγράμματα εκμάθησης ξένων γλωσσών, μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις τι είναι αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο να μάθεις.
 
6. Μπορείς να έχεις δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Όλες οι βιβλιοθήκες έχουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές συνδεδεμένους στο διαδίκτυο και πολλές από αυτές μάλιστα προσφέρουν και ασύρματη σύνδεση μέσα στο κτίριο. 
 
7. Επίσης, οι βιβλιοθήκες έχουν συνδρομές σε διάφορα περιοδικά, λογοτεχνικά και ποικίλης ύλης, τα οποία μπορείς να διαβάσεις στο χώρο της βιβλιοθήκης δίχως κανένα κόστος .
Αυτά και ακόμη περισσότερα μπορείς να κερδίσεις αν ο Δήμος σου προσφέρει τα αυτονόητα αγαθά της γνώσης, όπως πχ αυτό της Δημόσιας βιβλιοθήκης. 
 
Παναγιώτης Δημητρόπουλος, 
Συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας
Πολιτισμολογος.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...