Σχολή χορού Παλλήνης LILAC FAIRY: Δώδεκα οφέλη του χορού στα παιδιά - Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς προτού επιλέξουν σχολή χορού για το παιδί τους Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Σχολή χορού Παλλήνης LILAC FAIRY: Δώδεκα οφέλη του χορού στα παιδιά - Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς προτού επιλέξουν σχολή χορού για το παιδί τους

Written By Παλλήνη Press on Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 | 10:57 π.μ.


Δεν ασκεί μόνο το σώμα. Εξευγενίζει και την ψυχή. Ο χορός είναι από τις καλύτερες δραστηριότητες που ευνοεί τόσο τη σωματική, όσο και τη διανοητική ανάπτυξη του παιδιού και τον χαρακτήρα του.

Μέσα από τον χορό το παιδί μαθαίνει:

1. Να εκφράζει αυτό που νιώθει μέσα από τις κινήσεις του σώματος του

2. Γυμνάζεται ενώ παράλληλα διασκεδάζει

3. Ενισχύει την κοινωνικότητά του 

4. Βελτιώνει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή του

5. Αποβάλλει το άγχος της καθημερινότητας

6. Βελτιώνει την ισορροπία του 

7. Μαθαίνει να δραστηριοποιείται

8. Αυξάνει την αντίληψή του

9. Βελτιώνει τη μνήμη του 

10. Βελτιώνει τη συγκέντρωση σε ένα συγκεκριμένο στόχο 

11. Πειθαρχεί σώμα και πνεύμα

12. Διατηρεί το σωστό σωματικό βάρος

Ο χορός είναι μια θαυμάσια εξωσχολική δραστηριότητα που βοηθά πολλαπλά την υγιή ανάπτυξη ενός παιδιού, με την ολοκλήρωση των τριών ετών να θεωρείται ως την κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει την ενασχόληση του με αυτή.

Μέχρι την ηλικία των 5 τα παιδιά μαθαίνουν να κινούνται στον χώρο, να χρησιμοποιούν διαφορετικά επίπεδα κίνησης, να επιλέγουν τη δυναμική της κίνησής τους και να ξεχωρίζουν μουσικούς ρυθμούς. Μεγαλώνοντας η δυνατότητα επιλογής μεταξύ πολλών διαφορετικών ειδών χορού είναι πολύ μεγάλη. Από κλασικό μπαλέτο σε σύγχρονο, jazz, hip hop, μοντέρνο κ.ά, τόσο για τα αγόρια και για τα κορίτσια. Δεν υπάρχει περιορισμός, αρκεί ο χορός να είναι μέσο έκφρασης για το παιδί.

Αυτό που ωστόσο πρέπει να προσέχουν οι γονείς είναι η επιλογή της σχολής χορού. Πρόκειται για ένα θέμα εξόχως σημαντικό καθώς όπως διαμηνύουν οι ειδικοί του χώρου η σωστή εκγύμναση των παιδιών δεν πρέπει να αφήνεται σε χέρια  ανθρώπων χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις.

Βάσει νομοθεσίας (Ν. 1158/81, Π.Δ. 457/83 & 372/83, Ν. 1348/83, Κ.Υ.Α. 107291/9.11.2011 & 107296/9-11-2011, ΑΔΑ: Β4Ω0Γ-65Β) μόνο  οι νόμιμες και αναγνωρισμένες από το κράτος Σχολές  Χορού – Ερασιτεχνικές και Επαγγελματικές - μπορούν να διδάσκουν όλα τα είδη χορού ή ορισμένα από αυτά, κυρίως Μπαλέτο, Σύγχρονο - Μοντέρνο, Ρυθμική-Μουσικοκινητική Αγωγή, Ιστορικούς και Θεατρικούς χορούς (κάρακτερ).

πηγή

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...