Οι επιστήμονες από τα πανεπιστήμια του Τορόντο και του Μιλάνου, θέλοντας να εξετάσουν αν το ψωμί και τα ζυμαρικά σχετίζονται με τον... αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου του μαστού, μελέτησαν περισσότερες από 11.000 Ιταλίδες όλων των ηλικιών. Από αυτές οι 4.500 γυναίκες είχαν εκδηλώσει τη νόσο, ενώ οι υπόλοιπες ήταν υγιείς και χρησιμοποιήθηκαν ως ομάδα σύγκρισης.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Annals of Oncology» οι γυναίκες ηλικίας 55 έως 64 ετών, των οποίων η διατροφή ήταν πλούσια σε ψωμί, διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο κατά 60%, να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού, ενώ οι γυναίκες, που ήταν υπέρβαρες, παρουσίασαν 45% περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν. Ανεπηρέαστες από την αύξηση του κινδύνου έμειναν μόνο όσες γυναίκες κατανάλωναν τακτικά μεγάλες ποσότητες ζυμαρικών.
vita.gr
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...