Θα υποβληθεί σε επαναστατική επέμβαση στον εγκέφαλο η ΜΥΡΤΩ Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Θα υποβληθεί σε επαναστατική επέμβαση στον εγκέφαλο η ΜΥΡΤΩ

Written By Παλλήνη Press on Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 | 7:57 μ.μ.

Η 15χρονη Μυρτώ που έπεσε θύμα των βάναυσων χτυπημάτων του Πακιστανού στην Πάρο, συνεχίζει να δίνει τον δικό της Γολγοθά. Έξι μήνες μετά την επίθεση εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε μονάδα αυξημένης φροντίδας, χωρίς να έχει ανακτήσει τη συνείδησή της...
Έχοντας πάντα τους γονείς της στο πλευρό της και με τους γιατρούς να κάνουν ότι μπορούν για να εντοπίσουν τα "αδρανή σημεία" του εγκεφάλου της που δέχθηκε τα δολοφονικά χτυπήματα.

Βρίσκεται σε κώμα, αλλά το νεαρό της ηλικίας της και η καλή υγεία της είναι σύμμαχοι στην προσπάθεια ανάρρωσης.

Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής", η Μυρτώ νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό και υποβάλλεται σε εξειδικευμένες εξετάσεις, ώστε να κατανοήσουν οι γιατροί την ακριβή κατάσταση του εγκεφάλου της.

Οι συγγενείς της βρίσκονται συνεχώς δίπλα της, της μιλούν, της διαβάζουν και της βάζουν ακουστικά για να ακούει την αγαπημένη της μουσική.

Oι ελπίδες πλέον στρέφονται στην επιστημονική ομάδα του νευροχειρουργού Δαμιανού Σακκά,η οποίοι θα επιχειρήσουν σε δύο περίπου μήνες μια σχεδιάζουν, επαναστατική επέμβαση, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Η ηλεκτρική διέγερση εγκεφάλου. Είναι ένα νέο σύστημα "έξυπνων ηλεκτροδίων" που έχει την δυνατότητα να διεγείρει όχι μόνο δύο ή τέσσερα κέντρα του εγκεφάλου αλλά 16 κέντρα συγχρόνως.

Οι γιατροί χαρτογραφούν τον εγκέφαλο και με ρομπότ ελέγχουν με ακρίβεια όλες τις κινήσεις εμφύτευσης των ηλεκτροδίων.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...