Προφύλαξε την οικογένειά σου από τη γρίπη! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Προφύλαξε την οικογένειά σου από τη γρίπη!

Written By Παλλήνη Press on Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 | 8:02 μ.μ.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας, τις επόμενες εβδομάδες και μέχρι τις αρχές Απριλίου αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων της εποχικής γρίπης. Ο παιδίατρος-νεογνολόγος Δρ. Σπύρος Μαζάνης θα σου δώσει οδηγίες πώς να προφυλάξεις την οικογένειά σου και ειδικά τα παιδιά!

Τι πρέπει να κάνεις για να προφυλαχτείς εσύ και η οικογένειά σου;

1. Εμβολιασμός: Για όσους δεν έχουν κάνει καθόλου το εμβόλιο γρίπης του 2012-13 ακόμα και τώρα υπάρχει χρόνος για να γίνει. Ενδείκνυται για παιδιά από 6 μηνών και πάνω. Όσοι έχουν παιδιά μικρότερα των 6 μηνών οφείλουν να εμβολιαστούν οι ίδιοι και όσοι έρχονται σε επαφή με αυτά τα βρέφη (γιαγιάδες, αδέλφια, νταντάδες κ.λπ.). Όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου από Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο 2012 θα πρέπει να κάνουν τη δεύτερη δόση τώρα.

2. Προσωπική υγιεινή: Μπορεί να αποδειχθεί και σημαντικότερη του εμβολιασμού αν γίνεται προσεκτικά. α) Πολύ καλό πλύσιμο των χεριών πολλές φορές την ημέρα με απλό σαπούνι, β) καλό κόψιμο των νυχιών, γ)δεν βάζουμε τα χέρια στο στόμα ή τα δάχτυλα στη μύτη, δ) φοράμε μάσκα αν έχουμε βήχα ή ρινοκαταρροή ή αν ερχόμαστε σε επαφή με αρρώστους, ε)αποφεύγουμε τους κλειστούς χώρους όταν συναθροίζονται πολλά άτομα, στ) σκουπίζουμε τη μύτη σε χάρτινο μαντήλι και το πετάμε αμέσως, ζ) όταν βήχουμε γέρνουμε το κεφάλι μας μέσα στον αγκώνα μας για να μην εκτοξευθούν τα σταγονίδια στο περιβάλλον, η) όταν επιστρέφουμε σπίτι αλλάζουμε ρούχα, θ)αλλάζουμε συχνά τα σεντόνια μας και αερίζουμε στο σπίτι.

3. Διατροφή: Δεν απαιτούνται σκευάσματα βιταμινών για τα παιδιά. Αρκούν τα φρούτα. Τρία έως 5 φρούτα την ημέρα είναι αρκετά για να θωρακίσουν την υγεία των παιδιών σε βιταμίνες όπως επίσης εάν τρώνε και πολλά λαχανικά. Πορτοκάλια, ακτινίδια, μήλα αλλά και οποιοδήποτε άλλο φρούτο αρέσει στο παιδί όπως και φρέσκα λαχανικά είναι το ιδανικότερο για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα. 

http://www.tlife.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...