Να παρέχεται γεύμα στους μαθητές από κρατικό κονδύλι Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Να παρέχεται γεύμα στους μαθητές από κρατικό κονδύλι

Written By Παλλήνη Press on Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 | 10:21 μ.μ.

027 Την έγκριση έκτακτου κρατικού κονδυλίου για την παροχή γεύματος στους μαθητές, απαιτεί ο Σύλλογος Γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, με απόφαση της γενικής του συνέλευσης. Όπως σημειώνει σε επιστολή του προς το Δήμαρχο Συκεών, το Δημοτικό Συμβούλιο Συκεών, το Διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου και το Σύλλογο Διδασκόντων, «δεν πρέπει να περιμένουμε να λιποθυμήσει κάποιος μαθητής για να δράσουμε».

Ο Σύλλογος Γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, με αφορμή το πρόβλημα υποσιτισμού που αντιμετωπίζουν χιλιάδες παιδιά και με δεδομένο τον κίνδυνο, εξαιτίας της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης αυτό να οξυνθεί, προτείνει:

«Να παρέχεται με κρατική ευθύνη, ένα γεύμα, στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος για όλους τους μαθητές, το οποίο θα διανέμεται μέσω των κυλικείων. Να παρέχεται πλήρης σίτιση στους μαθητές των ολοήμερων σχολείων, με δημιουργία μαγειρείου και τραπεζαρίας, όπου αυτά δεν υπάρχουν.

Να παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλα τα παιδιά. Να θεωρηθούν όλα τα βιβλιάρια υγείας των ανέργων, όσο διαρκεί η ανεργία τους. Να μην υπάρξει παιδί, που θα αρρωστήσει και δεν θα του παρασχεθεί ιατρική παρακολούθηση και φαρμακευτική αγωγή. Να μην υπάρξει παιδί ανεμβολίαστο και προς αυτήν την κατεύθυνση να αξιοποιηθούν και τα νοσοκομεία της περιοχής.

Εδώ και τώρα, να εγκριθεί έκτακτο κρατικό κονδύλι στους δήμους, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες υποδομές και το προσωπικό των δήμων, χωρίς μεσολάβηση ΜΚΟ».

Επίσης, αναφέρει ότι «ο Δήμος Συκεών είχε αποθεματικό το 2011, 26 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αποδίδει τόκους πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ, ετησίως. Με απλά μαθηματικά, τα λεφτά αυτά φτάνουν και περισσεύουν για να καλυφθούν τα συσσίτια σε όλους τους μαθητές. Αυτά τα χρήματα ανήκουν στο λαό του δήμου μας και τώρα τα έχουμε ανάγκη».

  • - Αναφορά στη Βουλή, προς τον υπουργό Παιδείας, με θέμα την απόφαση του Συλλόγου Γονέων, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.
  • - Με ανακοίνωσή του, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Συκεών χαιρετίζει την απόφαση του ΔΣ Συλλόγου Γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου και στηρίζει τα αίτηματά του.

Πηγή

1 σχόλια :

athinovio είπε...

Όχι. Αυτό δεν πρέπει να γίνει για κανεναν λόγο.
Τα σχολικά εύματα για να παρέχονται προϋποθέτουν υποδομές που δεν υπάρχουν. Είναι πολύ πιθανό να καταλήξουν τα παιδιά να τρώνε κακής πιοότητας και άγνωστης προέλευσης φαγητό.

Αντί να γίνει το σύστημα δίκαιο (να υπάρχουν δουλειές, να μπορεί να ζήσει ο κόσμος) θέλουν να μας κάνουν ζήτουλες;

ΠΟΤΕ!

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...