Με 37 εργάτες θα μείνει ο Δήμος Παλλήνης από τους 80 που διαθέτει, λόγω λήξης της σύμβασης των 8μηνιτών.
120 οργανικές θέσεις κατήργησε ο Δήμος στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, όπως είπε ο σύμβουλος της μειοψηφίας Γαβράς «για να εξυπηρετήσουμε την κυβέρνηση. Να συγκρουστούμε μ’ αυτή την πολιτική. Δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας».
Σαφέστατη η μεθόδευση, επεσήμανε ο σύμβουλος Θ. Γκοτσόπουλος. «Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν μόνιμοι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ».
Την πρόσληψη εργατών 2μηνης απασχόλησης αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο για καθαρισμό φρεατίων, αντιμετώπιση χιονιού κλπ, την Τρίτη 13/12/11.
Εγκρίθηκε η Α’ φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος
Κατά πλειοψηφία πέρασε το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου (Α’ φάση). Αιτιολογία της μείζονος μειοψηφίας η επίδοση του υλικού λίγα μόλις λεπτά πριν τη συνεδρίαση, όπως είπε ο επικεφαλής Τρ. Κουτσικούρης.
Το ίδιο και ο Νικ. Γαβράς. Μίλησε για ένα ολόκληρο βιβλίο που δόθηκε στην έναρξη της συνεδρίασης και μερικά ακόμη κείμενα κατά τη διάρκεια. «Τίποτα άλλο δεν λέει από αυτό που επιτάσσει η κυβέρνηση».
«Τι Στρατηγικό προσανατολισμό έχουμε; Τι θέλουμε; Χωροταξικός σχεδιασμός: Είμαστε υπέρ της επέκτασης της πόλης. Είμαστε υπέρ της εκτός σχεδίου δόμησης; Πώς θα διαχειριστούμε τους μεγάλους αδόμητους ενιαίους χώρους;
Τι σχεδιασμό έχουμε για την αποχέτευση; Παραμένουμε στο Πλατύ Χωράφι, πάμε Ψυττάλεια ή έχουμε δική μας πρόταση; Αυτά προσδιορίζουν το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Προτεραιότητες δεν υπάρχουν. Και πάνω απ’ όλα υπάρχει συγκεκριμένο άρθρο στο “Μεσοπρόθεσμο”, όπου τα πάντα είναι στον αέρα και όποια νομική κατοχύρωσή τους δεν ισχύει», ήταν οι σημαντικές επισημάνσεις του Θ. Γκοτσόπουλου που ψήφισε λευκό.
«Αν πάρετε το κείμενο και αλλάξετε τη λέξη Παλλήνη, θα μπορούσε να είναι Ελλάδα. Εκθεση ιδεών», το χαρακτήρισε ο Αρης Βίτσιος.
Κατά πλειοψηφία και το Τεχνικό Πρόγραμμα
Στην ίδια περίπου κατεύθυνση και οι αιτιολογίες καταψήφισης του Τεχνικού Προγράμματος και βέβαια η επισήμανση ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2010 δεν υλοποιήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του.
Σ’ αυτό ο δήμαρχος Αθ. Ζούτσος, επεσήμανε ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στον προϋπολογισμό (τον πήραν τον Μάιο) με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να τρέξουν τα έργα.
Αναπάντητα ερωτήματα έθεσε ο Θ. Γκοτσόπουλος:
― Κτήμα Καμπά (δημοσιεύθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) και δεν γνωρίζουμε τίποτα κανένας από το Δημοτικό Συμβούλιο επίσημα.
― Τα 40 στρέμματα στη ΔΕΗ βρίσκονται στον αέρα,
― ο Λόφος Κεραίας (να κηρυχθεί δάσος· έχει όλες τις προϋποθέσεις που χρειάζεται).
Η Μαρία Λεβαντή, σύμβουλος της πλειοψηφίας, εξήγησε ότι τα έργα είναι μακράς πνοής, που θα προκύψουν από τις μελέτες αυτές. Στην Κάντζα όμως εκκρεμει η Εφαρμογή σχεδίου χρήσεων γης. «Ετσι πολεοδομικές μελέτες με μεμονωμένα ιδιωτικά συμφέροντα πάνε τρέχοντας, ενώ τα δικά μας θα τα ανοίξουν σε 2-3 χρόνια», επεσήμανε και ζήτησε να προχωρήσουν σε μεμονωμένη πράξη εφαρμογής.
«Παραβιάστηκε ο κανόνας της δημοκρατικής λειτουργίας της παράταξης!»
Δεύτερη συνεδρίαση είχε την ίδια ημέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου προέδρου του Δ.Σ. γιατί ο τέως πλέον πρόεδρος Αν. Μπουντουβάς είχε καταθέσει την παραίτησή του.
Και την είχε καταθέσει, όχι γιατί το επιθυμούσε ο ίδιος, αλλά γιατί του το επέβαλε ο Δήμαρχος! Ο λόγος; η διαφωνία του προέδρου στην αύξηση των δημοτικών τελών στην Δημοτική Κοινότητα Παλλήνης.
Ετσι ο δήμαρχος καταστρατήγησε τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δήμου γενικότερα για να διασφαλίσει «τη δημοκρατική λειτουργία της παράταξής του», όπως είπε.
Μπουλμπασάκος και Γκοτσόπουλος εστίασαν την νοοτροπία του “μαντριού”, που έχει περάσει και στους Δημάρχους!
«Αυτό που περιέγραψε ο Δήμαρχος είναι ένα είδος δημοκρατικού συγκεντρωτισμού. Το δικαίωμα να διαφωνεί κάποιος σε ένα θέμα κρίνεται από τους συμπολίτες μας», σημείωσε ο Θ. Γκοτσόπουλος.
Σημειώνουμε ότι ο πρόεδρος Αν. Μπουντουβάς είχε ψηφιστεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο· δεν είχε οριστεί με απόφαση Δημάρχου!
Προχώρησαν στη διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου, ο οποίος σημειωτέον με τον “Καλλικράτη” ορίζεται μόνο από την πλειοψηφία!
Νέος πρόεδρος ο Α. Λιακόπουλος
Ο Δήμαρχος πρότεινε τον Αγγελο Λιακόπουλο, ως πρόεδρο, και ψηφίστηκε μόνο από την πλειοψηφούσα παράταξη (18 ψήφους). Στη δεύτερη ψηφοφορία πήρε άλλους δύο.
Ετσι με “κουτσό” πρόεδρο θα συνεδριάζει “δημοκρατικά” το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης!
Σ.Σ.: Αλγεινή εντύπωση μού προκαλεί η γενικότερη αντιμετώπιση μιας υποβόσκουσας φασίζουσας νοοτροπίας, που παρατηρείται τελικά σε πολλά δημοτικά συμβούλια και που ...προσπερνιέται από τους δημοτικούς συμβούλους.
http://www.ebdomi.com/eidiseis-nea/4147-2011-12-16-16-59-53.html
1 σχόλια :
Σε μια δημοκρατία, κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να διαφωνεί. Η γνώμη όμως του προέδρου ενός Δ.Σ., ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη περίπτωση που ο κ. Μπουντουβάς απολάμβανε την εμπιστοσύνη της ολομέλειας του Δ.Σ., πρέπει όχι μόνο να γίνεται σεβαστή, αλλά να προβληματίζει ιδιαίτερα τα μέλη τουλάχιστον της παράταξης του και κατά κύριο λόγο τον αρχηγό της. Τη νοοτροπία "όποιος διαφωνεί κατεβαίνει από το τρένο", θα τη χαρακτήριζα τουλάχιστον "αυταρχική".
Λυπάμαι Δήμαρχε, αλλά αλλιώς τα έλεγες προεκλογικά.
Δημήτρης Μαρούλης
Δημοσίευση σχολίου
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...