Υπογραφή Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Υπογραφή Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων

Written By Παλλήνη Press on Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011 | 2:12 π.μ.

2011_dimarxos_xarta_isotitas Την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των δυο Φύλων στις τοπικές κοινωνίες συνυπόγραψε ο Δήμαρχος Παλλήνης κος Αθανάσιος Ζούτσος ο οποίος παρέστη στην επίσημη τελετή μαζί με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κα Ειρήνη Κουνενάκη στο πλαίσιο της Ημερίδας με θέμα « Η πόλη της Ισότητας» που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας στο Μουσείο της Ακρόπολης στις 7/11. Στην Ημερίδα παρουσιάστηκε ο Οδηγός Εφαρμογής της Χάρτας για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες που εκπονήθηκε από το Συμβούλιο των Δήμων και των Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR).

Πιστεύοντας πως η ισότητα των φύλων συνιστά θεμελιώδες Δικαίωμα  και αναγνωρίζοντας την αξία και την ισότιμη συνεισφορά ανδρών και γυναικών στην συνοχή και στην ανάπτυξη της κοινωνίας ο Δήμος Παλλήνης ανέλαβε την δέσμευση να αναπτύξει και  να  υλοποιήσει ένα τοπικό σχέδιο δράσης για την επίτευξη ουσιαστικής ισότητας.

Μέσα από δράσεις και υπηρεσίες όπως η λειτουργία υπηρεσιακής μονάδας Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας Φύλλων και η συγκρότηση Επιτροπής Ισότητας στοχεύουμε στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών  στην  υποστήριξη θέσεων, στην αναβάθμιση δομών για την εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής αλλά και κατ’ επέκταση στην κοινωνική ευαισθητοποίηση και αφύπνιση  των πολιτών.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...