Εκθέσεις μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Εκθέσεις μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα

Written By Παλλήνη Press on Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011 | 2:28 μ.μ.

lunapark011 copy Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα συμμετέχει με έκθεση των μαθητών του στις εκδηλώσεις του Πολιτισμικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων με θέμα το παιδί: «Η πόλη ανοίγεται στα παιδιά».
Με τη συγκεκριμένη έκθεση οι μαθητές επιθυμούν να αναδείξουν το χρώμα, το παιχνίδι, την κίνηση, στοιχεία μέσα από τα οποία ευαισθητοποιούνται, αποτυπώνουν, μελετούν και κρίνουν τόσο θέματα τέχνης όσο και περιβάλλοντος.
Θα εκτεθούν έργα μαθητών από όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου, τα οποία εντάσσονται στις παρακάτω ενότητες:
· Σπουδές στο χρώμα και στη σύνθεση
· Μια βόλτα στον κόσμο του Λούνα Παρκ: παιχνίδια σε μέγεθος περίπου 0,35Χ0,45cm, από ανακυκλώσιμα υλικά. Τα παιδιά περιηγούνται σε χώρους στους οποίους βρίσκουν ξεγνοιασιά ή επιστρέφουν στη χαρούμενη και αισιόδοξη πλευρά της ζωής τους.
· Δυσδιάστατες κινητές φιγούρες, οι οποίες συνθέτουν χρωματικά σχήματα, προσεγγίζοντας έτσι το σύγχρονο κίνημα τέχνης Bauhaus.
· Διακοσμητικές Συνθέσεις και Πλακίδια, όπου αναδεικνύεται ο ρυθμός.
· Έργα Συνομιλίας με τη σύγχρονη ελληνική τέχνη, με τα οποία συντελείται το πείραμα της ζωγραφικής σε τρεις διαστάσεις.
· Πρωτότυπα Κοστούμια του Μέλλοντος από ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιημένα υλικά.
Υπεύθυνοι Συντονίστρια καλλιτ τομέα
Εγκαίνια: Τρίτη 18/10/2011 στις 19:00 στην Αίθουσα «ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ», Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50.
Διάρκεια Έκθεσης: 18 – 30/10/2011
Ώρες λειτουργίας: 11:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00
Κλειστά: 24 και 28 Οκτωβρίου
Παράλληλη Εκδήλωση του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα
Στον Πολυχώρο Νέου Κόσμου (Τιμοκρέοντος 6Α, Ν. Κόσμος,
τηλ.:210 9344131) το σχολείο μας θα παρουσιάσει δύο θεατρικά δρώμενα την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011 στις 20.00:
1. «Η δική μας Αντιγόνη»: παράσταση σε κείμενο γραμμένο από μαθητές της Β΄ Λυκείου (κατεύθυνσης Θεάτρου). Δραματοποιημένα αποσπάσματα από μετάφραση της τραγωδίας Αντιγόνη του Σοφοκλή. Πρόκειται για μια αναζήτηση νεανικών συμβολισμών σχετικά με το δίκαιο, την εξουσία, την οικογένεια, την αγάπη.
Διδασκαλία από τη φιλόλογο Βάσω Καραμπέτσου. Σκηνοθεσία από τον ηθοποιό – θεατρολόγο Μάκη Κυρλή.
2) Τα Προσωπεία και οι 50 Κόρες: θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου (κατεύθυνσης θεάτρου). Συνδυάζοντας στίχους από τις Ικέτιδες του Αισχύλου με σύγχρονες και πραγματικές ιστορίες που αναφέρονται στο γάμο ανήλικων κοριτσιών από την Ινδία, την Υεμένη, το Αφγανιστάν, την Αιθιοπία και την Τουρκία, οι μαθητές «σχολιάζουν» το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση και στην ποιότητα ζωής.
Διδασκαλία – σκηνοθεσία από τη φιλόλογο Ανδριάνα Μεταξά και τη θεατρολόγο Ειρήνη Τσουραμάνη.

http://anti-gerakas.blogspot.com/2011/10/blog-post_14.html

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...