ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΝΤΖΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ… Ο πρόεδρος του ΦΕΣ «η Κάντζα» Ι. Τιλκιτζής καταγγέλλει τα αίτια και την αδιαφορία των αρμοδίων! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΝΤΖΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ… Ο πρόεδρος του ΦΕΣ «η Κάντζα» Ι. Τιλκιτζής καταγγέλλει τα αίτια και την αδιαφορία των αρμοδίων!

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011 | 12:22 π.μ.



ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΝΤΖΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ… Ο πρόεδρος του ΦΕΣ «η Κάντζα» Ι. Τιλκιτζής καταγγέλλει τα αίτια και την αδιαφορία των αρμοδίων!
Πολλοί κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων της Παλλήνης καταγγέλλουν την ύπαρξη τάσης σοβαρής υποβάθμισης των συνθηκών διαβίωσης στην Κάντζα και τη νεότερη οικιστική περιοχής της, του Αγίου Νικολάου. Εκτός από το αποχετευτικό, που αφορά ολόκληρο το νέο καλλικρατικό Δήμο Παλλήνης, στην Κάντζα καταγγέλλεται από δημότες και συλλόγους ότι παρατηρείται αδιαφορία των αρμόδιων αρχών, μπροστά στα συνεχώς διογκούμενα προβλήματα, όπως αυτό της κατά διαστήματα κατάληψης της πλατείας Αργυράς Σελήνης από ομάδα Ρομά, το κυκλοφοριακό και η αυξημένη επικινδυνότητα της οδού Λεονταρίου, αλλά και η προνομιακή μεταχείριση των ιδιοκτητών της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής εις βάρος των κατοίκων και δημοτών της Παλλήνης.
Τα «Ε» ερευνώντας τις καταγγελίες ήρθαν σε επαφή με κατοίκους της περιοχής, αλλά και με τον πρόεδρο του Φιλοπρόοδου Εξωραϊστικού Συλλόγου Κάντζας, Ι. Τιλκιτζή, ο οποίος ήταν από τους λίγους στην περιοχή που αποδείχτηκε διατεθειμένος να εκφρασθεί επώνυμα, ιδίως για το θέμα της περιοδικής κατάληψης από ομάδα Ρομά της πλατείας Αργυράς Σελήνης, του Δήμου Παλλήνης. Παράλληλα, ο κ. Τιλκιτζής ανέπτυξε τις απόψεις του ΦΕΣ-Κάντζας για την ανάγκη εφαρμογής μιας νέας κυκλοφοριακής ρύθμισης στην ευρύτερη περιοχή της Κάντζας και ειδικότερα στα σημεία αυξημένης επικινδυνότητας για τους επιβαίνοντες σε οχήματα και ιδίως για τους πεζούς, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής, η οποία από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αυξάνει τη δραστηριότητά της στην περιοχή της Κάντζας, επιβαρύνοντας ποικιλοτρόπως τους κατοίκους της περιοχής και χωρίς να έχουν προβλεφθεί ορισμένα, έστω, αντισταθμιστικά οφέλη για την όχληση που εκ των πραγμάτων θα δημιουργηθεί.
Η ανεξέλεγκτη ομάδα Ρομά και η πλατεία Αργυράς Σελήνης
Σύμφωνα με καταγγελίες δημοτών, στην πλατεία Αργυράς Σελήνης, του Αγ. Νικολάου Κάντζας-Παλλήνης, έχουν πλέον δημιουργηθεί συνθήκες κάκιστης υγιεινής, ακόμα και ανομίας σε πολλές περιπτώσεις, από μια συνεχώς αυξανόμενη σε αριθμό ομάδα αθίγγανων! Οι αθίγγανοι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αρχίσει εδώ και περίπου ένα χρόνο να εγκαθίστανται σταδιακά μεταξύ Αττικής Οδού και Αγ. Νικολάου Κάντζας, περί της περιοχής Μπαλάνας. Η όλη διαδικασία ξεκίνησε με εμφάνιση μιας οικογένειας Ρομά και σήμερα οι αθίγγανοι της περιοχής αριθμούν σύμφωνα με εκτιμήσεις των κατοίκων κοντά στα 20 άτομα.
Οι κάτοικοι καταγγέλλουν τη συγκεκριμένη ομάδα αθίγγανων για ασύστολη καύση καλωδίων και ελαστικών αυτοκινήτων, για συνεχή πρόκληση καυγάδων ενώπιων μικρών παιδιών στην πλατεία Αργυράς Σελήνης μεταξύ των αθίγγανων, οι οποίοι οδηγούν ακόμα και σε πυροβολισμούς, καθώς και για επικίνδυνη οδήγηση αυτοκινήτων από ανήλικους αθίγγανους και για πιθανή διακίνηση ναρκωτικών. Γενικότερα, οι περίοικοι της συγκεκριμένης πλατείας μιλούν για συνεχή και επικίνδυνη επιδείνωση της περιγραφόμενης κατάστασης, με παρενόχληση και προπηλακισμούς δημοτών, δηλώνοντας πως αν δεν επέμβουν άμεσα οι αρχές φοβούνται για τα χειρότερα!
Ο Ι. Τιλκιτζής αναφέρει πως ο ίδιος, ως εκπρόσωπος της περιοχής στο Τοπικό Συμβούλιο του καλλικρατικού Δήμου Παλλήνης, εισηγήθηκε προ τριμήνου ήδη την ανάγκη άμεσης μέριμνας για το συγκεκριμένο ζήτημα από το Δήμο και τις αστυνομικές αρχές, αλλά πιστεύει ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει οι κατάλληλες ενέργειες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στη ρίζα του, πριν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις! Ο κ. Τιλκιτζής, μάλιστα, δηλώνει ότι «δε νοείται να καλείται η αστυνομία και αντί να έρθει αμέσως να έρχεται μετά μισή ώρα και πλέον, ενώ ξέρει το θέμα»! Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΦΕΣ επιβεβαιώνει το περιστατικό των πυροβολισμών στην πλατεία Αργυράς Σελήνης μεταξύ μελών της γνωστής ομάδας αθίγγανων, τοποθετώντας το χρονικά στα τέλη Ιουνίου.
Ο πρόεδρος του ΦΕΣ μας ενημέρωσε ακόμα ότι στο πνεύμα της δικής του επίσημης τοποθέτησης για το θέμα στο Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης, οι κάτοικοι έχουν συντάξει ψήφισμα για το οποίο συλλέγονται υπογραφές, που ξεπερνούν προς το παρόν τις 220 και αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να αυξηθούν πολύ περισσότερο. Με την κίνησή τους αυτή, οι κάτοικοι θεωρούν ότι θα ταρακουνήσουν τις δημοτικές και κρατικές αρχές, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω υποβάθμιση της Κάντζας.
Στο ψήφισμα αναφέρονται το πρόβλημα της καύσης μετάλλων και ελαστικών για την εξαγωγή πολύτιμων μετάλλων, τα οποία εν συνεχεία προφανώς εμπορεύονται οι αθίγγανοι, προκαλώντας όμως προηγούμενος αποπνικτική ατμόσφαιρα στην περιοχή, ενώ στο ίδιο κείμενο συλλογής υπογραφών γίνεται και εκτενής αναφορά στα περιστατικά καυγάδων, πυροβολισμών και εν γένει έκνομων και ενοχλητικών για την τοπική κοινωνία ενεργειών. Το ψήφισμα, δε, θεωρείται από τους ίδιους τους κατοίκους και απάντηση στις φωνές συγκατάβασης τοπικών πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες σύμφωνα με τους κατοίκους κατά καιρούς έχουν μιλήσει ακόμα και για την παροχή περαιτέρω διευκολύνσεων στους θορυβώδεις αθίγγανους των παραπηγμάτων, όπως για δυνατότητα πρόσβασής τους σε νερό και ρεύμα, υπό τον κίνδυνο φυσικά πάντα όπως τονίζουν οι ίδιοι κάτοικοι, να αυξηθεί η παρουσία Ρομά στην περιοχή με πολύ γρηγορότερο ρυθμό και με ό,τι αυτό συνεπάγεται!
Κίνδυνος-θάνατος η Λεονταρίου…
Ένα άλλο θέμα που από τον ΦΕΣ Κάντζας και κατοίκους αξιολογείται ως ιδιαίτερο σημαντικό ζήτημα υποβάθμισης της περιοχής είναι το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στην αυξημένης επικινδυνότητας οδό Λεονταρίου, στην οποία σημειώνονται συνεχώς λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά τροχαία ατυχήματα. Ο συγκεκριμένος δρόμος κάλλιστα αναφέρεται από τους κατοίκους ως «καρμανιόλα», λόγω των πολλών σοβαρών τραυματισμών και το θάνατο οδηγού, ενώ η επικινδυνότητά του αυξάνεται από τα ιδιαίτερα στενά πεζοδρόμια και την ύπαρξη σε αυτά δένδρων και στύλων της ΔΕΗ.
Ο κ. Τιλκιτζής μας κατήγγειλε την έλλειψη επαρκούς επιτήρησης από την τροχαία στη Λεονταρίου, αλλά και ορισμένες από τις πρόσφατες και πολλές περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΦΕΣ ανέφερε τα εξής περιστατικά: «Το απόγευμα της Δευτέρας 21/06/2010 επί της οδού Λεονταρίου στην Κάντζα Παλλήνης συνέβη πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο οποίο παρασύρθηκε και τραυματίστηκε ποδηλάτης, μαθητής Α' Λυκείου, από διερχόμενο πούλμαν, το οποίο – κι ενώ απαγορεύεται η είσοδος λεωφορείων στην πόλη - προσπέρασε τον ποδηλάτη την ώρα που αυτός ετοιμαζόταν να στρίψει, με αποτέλεσμα να τον παρασύρει για 30-40 μέτρα και στη συνέχεια να ανέβει στο απέναντι πεζοδρόμιο, με το παιδί ευτυχώς ως εκ θαύματος να γλυτώνει χωρίς την πρόκληση κάποιας ανεπανόρθωτης βλάβης. Νεότερο ατύχημα σημειώθηκε στις 20/3/2011 ημέρα Κυριακή στη Λεονταρίου και ειδικότερα στο ύψος της οδού Γαλήνης, όταν αυτοκίνητο που έτρεχε υπερβολικά έχασε τον έλεγχο και ισοπεδώνοντας προστατευτικά σίδερα, έπεσε πάνω σε άλλο σταθμευμένο αυτοκίνητο, το οποίο από το δυνατό κτύπημα γκρέμισε τοιχίο ακριβώς μπροστά στο προαύλιο γνωστού φροντιστηρίου ξένων γλωσσών. Ακόμα πιο πρόσφατα, στις 27/4/2011 ημέρα Παρασκευή και πάλι στην οδό Λεονταρίου, αυτή τη φορά στο ύψος της οδού Καμπά, αυτοκίνητο με ταχύτητα περίπου 80 χιλιομέτρων ανά ώρα που προσπερνούσε δύο άλλα αυτοκίνητα, τράκαρε αυτοκίνητο μέλους του ΦΕΣ που επιχειρούσε να στρίψει»!
Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι κατά την επιτόπου μετάβαση μας μαζί με τον κ. Τιλκιτζή στην οδό Λεονταρίου για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, σημειώθηκε κατά την διέλευσή μας τροχαίο ατύχημα επί της διασταύρωσης των οδών Λεονταρίου και Ιππία, από όπου και το σχετικό φωτογραφικό. Το συγκεκριμένο ατύχημα συνέβη τη Δευτέρα 25 Ιουλίου και ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, παρά μόνο υλικές ζημιές, αλλά είναι οπωσδήποτε ενδεικτικό του ιδιαίτερα αυξημένου κινδύνου και της κατάστασης χάους, που επικρατεί καθημερινά στην κεντρική οδό Λεονταρίου, της Κάντζας Παλλήνης.
Ο πρόεδρος του ΦΕΣ, Ι. Τιλκιτζής, σε πρόσφατο κείμενό του και απευθυνόμενος προς τις αρμόδιες αρχές ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κύριοι, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τροχαίας, δεν πάει άλλο, η κατάσταση έφτασε πλέον στο απροχώρητο, θέλουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας πλέον σαν άνθρωποι», ενώ στην ίδια παρέμβασή του υπενθύμιζε ότι «πριν από ένα χρόνο ο ΦΕΣ σε συνεργασία με τους φορείς της Κάντζας και την συνεργασία ειδικού, εκπόνησαν κυκλοφοριακή μελέτη με κύριο στόχο τη μείωση της διαμπερούς κυκλοφορίας, στην οποία περιλαμβάνεται και η Λεονταρίου, κι οποία στη συνέχεια υποβλήθηκε το Φεβρουάριος του 2011 στον πρόεδρο του τοπικού Συμβουλίου, με σκοπό την αμφίδρομη μονοδρόμηση της Λεονταρίου και μείωση του φάρδους της, προκειμένου να δημιουργηθούν ποδηλατόδρομος και φαρδύ πεζοδρόμιο, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την ασφαλή μετακίνηση μαθητών και κατοίκων και την αναβάθμιση της τοπικής αγοράς».
Η επιλεκτική μεταχείριση της Ερασμείου Σχολής
Αναφορικά στο ζήτημα της ειδικής μεταχείρισης της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής ο ΦΕΣ, δια στόματος του προέδρου του, επισημαίνει ότι «η περιοχή Μηχαλινού ήταν και είναι εκτός σχεδίου, αλλά με το ΦΕΚ 486/2009, η Εράσμιος πέτυχε την ένταξη μόνο της δικής της ιδιοκτησίας στο σχέδιο». Για τον κ. Τιλκιτζή η εξέλιξη αυτή θα σημάνει αυξημένη κυκλοφορία λεωφορείων στην Παλλήνη, λόγω του ότι «η προσθήκη του Δημοτικού Σχολείου θα φέρει άλλους 300 μαθητές και κατ’ επέκταση άλλα 10 τουλάχιστον λεωφορεία, τα οποία θα διέρχονται καθημερινά δια μέσου των οδών της Κάντζας».
Ο πρόεδρος του ΦΕΣ, μάλιστα, υποστηρίζει ότι αν τουλάχιστον είχε ενταχθεί στο σχέδιο με ομαλό και οργανωμένο τρόπο η ευρύτερη περιοχή του κτήματος Μιχαληνού, θα αποφευγόταν η σημερινή τσιμεντοποίηση, θα «αναγκαζόταν» η Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή να δώσει την αντίστοιχη, σύμφωνα με το ΦΕΚ, εισφορά σε γη ή σε χρήμα, αυξάνοντας την περιουσία του Δήμου και τις δυνατότητες αξιοποίησης της περιοχής και ταυτόχρονα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και η «τόσο ζητούμενη διασύνδεση της Ερασμείου σχολής με τη Λ.Λαυρίου για την πρόσβαση από εκεί των λεωφορείων της».
Σύμφωνα με τον κ. Τιλκιτζή, «οι κάτοικοι της Κάντζας θεωρούν το εκπαιδευτικό έργο ευπρόσδεκτο, αλλά έχουν ως βασικό αίτημα τους, η λειτουργία των πολλών ιδιωτικών σχολείων στην περιοχή να μην έχει δυσμενείς επιπτώσεις για τους κατοίκους, όπως η αυξημένη κυκλοφορία και η περιβαλλοντική επιβάρυνση, μέσω της κίνησης πολλών λεωφορείων και της αυξημένης δόμησης στην ευρύτερη περιοχή της Παλλήνης, ενώ παράλληλα οι κάτοικοι απαιτούν και τον άμεσο έλεγχο της νομιμότητας των εγκαταστάσεων της Ερασμείου Σχολής όσο και της επιλεκτικής ένταξης του τμήματος ιδιοκτησίας της στην περιοχή Μιχαληνού, καθώς και να δοθεί ικανοποιητική εξήγηση για την κωλυσιεργία της Δημοτικής Αρχής να προβεί σε είσπραξη τυχόν εισφορών σε χρήμα, όταν μάλιστα υπάρχει στενότητα στα ταμεία της»!
Οι καταγγελίες του προέδρου του ΦΕΣ «η Κάντζα», κ. Γιάννη Τιλκιτζή - όσο και κατοίκων που ζήτησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους για το φλέγον για αυτούς ζήτημα της παρουσίας πολυπληθούς και οχλούσας ομάδας Ρομά στην πλατεία Αργυράς Σελήνης - για τη σταδιακά παρατηρούμενη υποβάθμιση της Κάντζας Παλλήνης, είναι ιδιαζόντως σοβαρές και θέτουν τις αρμόδιες αρχές προ των ευθυνών τους, ενώ την ίδια στιγμή προκαλούν και για την ανάγκη ύπαρξης πειστικών απαντήσεων για το μέλλον της περιοχής.
Προτεινόμενα για bold:
«Δε νοείται να καλείται η αστυνομία και αντί να έρθει αμέσως να έρχεται μετά μισή ώρα και πλέον, ενώ ξέρει το θέμα»!
«Κύριοι, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τροχαίας, δεν πάει άλλο, η κατάσταση έφτασε πλέον στο απροχώρητο, θέλουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας πλέον σαν άνθρωποι»
Οι καταγγελίες κατοίκων και του προέδρου του ΦΕΣ «η Κάντζα», Ι. Τιλκιτζή, για τη σταδιακά παρατηρούμενη υποβάθμιση της Κάντζας Παλλήνης, είναι ιδιαζόντως σοβαρές και θέτουν τις αρμόδιες αρχές προ των ευθυνών τους!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...