ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Η… ΕΞΑΫΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ… ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Η… ΕΞΑΫΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ… ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ!

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011 | 11:56 μ.μ.

036 Γράφει ο Βασίλης Δημητριάδης, Διευθυντής της ΦΩΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΑ, Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Γέρακα
Τέλος το Καλοκαιράκι… τουλάχιστον για όσους κατάφεραν να το αισθανθούν και να ξεκουραστούν. Το επόμενο φύλλο της εφημερίδας μας, θα είναι το πρώτο φύλλο μιας νέας εποχής, αφού όπως θα διαβάσατε η από 15ετίας ταχυδρομική της αποστολή, έπεσε και αυτή θύμα του μεσοπρόθεσμου. Ελπίζουμε τα ψίχουλα του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους και ο τοπικός τύπος,να είναι τα τελευταία θύματά του. Γιατί κάτι μας λέει πως αυτό το ρημάδι το μεσοπρόθεσμο, σε λίγο θα αρχίσει να τρώει και… ανθρώπους. Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα δεν είναι καθόλου ρόδινα για τα επόμενα χρόνια για κανένα σε αυτή τη χώρα. Μη περιμένετε να σας κάνω κάποια σοβαρή ανάλυση του τι μας περιμένει, πέρα από τα διάφορα που διαβάζουμε, όλοι μας ζούμε μία πραγματικότητα που δεν αλλάζει ότι και αν δηλώσουν οι πολιτικοί, οι οικονομολόγοι και πάσης φύσεως ειδήμονες.
Τα σημάδια της διάλυσης τα συναντάμε στην καθημερινότητά μας και καλά θα κάνουμε να αφήσουμε τις ελπίδες για κάποια αλλαγή από άνωθεν, στο περιθώριο.
Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν τι κάνουμε θα μου πείτε;
Θα το ξαναπούμε για άλλη μια φορά. Ο καναπές του σπιτιού μας είναι το τελευταίο χρήσιμο εργαλείο για να κάνουμε οτιδήποτε! Μέσα από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μας το μόνο που προσφέρουμε είναι μηδενική αντίσταση σε ότι σχεδιάζεται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αντοχή μας ή ακόμα και αυτή, η αξιοπρέπειά μας. Το ζήτημα είναι όμως αν θα αφήσουμε τα διάφορα βραχυ-μεσο-μακρο-πρόθεσμα επινοήματα των πολιτικών να μας διαλύσουν σαν κοινωνία;
Θα συνεχίσουμε να βάζουμε στο περιθώριο κάθε προοπτική αντίστασης σε όσα μας περιμένουν και παθητικά να δεχτούμε τις αποφάσεις εκείνων που ναι μεν εμπιστευόμαστε, όμως καμιά μα καμιά σχέση δεν έχουν με εμάς όσο αφορά τις συνθήκες διαβίωσης και τα προβλήματά μας; Εδώ και χρόνια παρατηρούμε με διαφόρους τρόπους να αποδομείται η ίδια η συνοχή της Ελληνικής κοινωνίας με διάφορες ξενόφερτες συνταγές οι οποίες έχουν σε μεγάλο βαθμό πετύχει τους στόχους τους.
Λίγο η ψευτο-υπερηφάνια μας, λίγο η ματαιοδοξία μας, λίγο τα “κοκκαλάκια” που μας πετάξαν να γλύψουμε τα προηγούμενα χρόνια (τα οποία θα τα πληρώσουμε για φιλέτο), κατάντησαν μία κοινωνία που χάρις στη συνοχή της, κατάφερε στην ιστορία της, να ξεπεράσει καταστάσεις πολύ δυσκολότερες, σήμερα να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και με δεμένα μάτια να περιμένει την εκτέλεσή της. Αργά μπορεί να είναι για να ξανακερδίσουμε αυτά που έχουμε ξεχάσει -εκεί στο παρελθόν- αργά όμως δεν είναι καθόλου να κάνουμε κάτι για να τα ξαναθυμηθούμε και να αντιστρέψουμε αυτή την πορεία!
Αγαπητοί συμπολίτες… Ας αφήσουμε τον παθητικό ρόλο που προσπαθούν να μας επιβάλλουν και ας ενεργοποιηθούμε πιο ουσιαστικά, πιο δυναμικά. κόμματα και ματαιόδοξες προσωπικές αντιπαραθέσεις ας θαφτούν βαθειά στη γη και ας βγει στο προσκήνιο ο χαρακτήρας του Έλληνα, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που παρουσιάζουμε σήμερα.
Και είναι εντυπωσιακό πως τα αντανακλαστικά που μας οδήγησαν παλιότερα σε ανατροπές και σφυρηλάτηση της ενότητάς μας ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί, δείχνοντας το μέγεθος της ζημιάς που έχει γίνει.
“Καλά μας τα λές εξυπνάκια”… θα μου πείτε. Και τι προτείνεις δηλαδή; Συγκεκριμένη πρόταση περιμένετε; Δηλαδή άλλον έναν… ειδήμονα; Άλλον ένα ξεχωριστό και εμπνευσμένο; ΌΧΙ. Αυτό που θα μπορούσα να προτείνω είναι μόνο ένα.
Να αρχίσουμε να βρισκόμαστε και να συζητάμε.
Να αφήσουμε τα σπίτια μας και να ξαναπροσεγγίσουμε τους χώρους όπου υπάρχουν και άλλοι συνάνθρωποί μας με τα ίδια προβλήματα και τα ίδια ερωτήματα.
Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα οι Σύλλογοι. Και ειδικά για το Σύλλογο ΠΗΓΗ θα πρέπει να γνωρίζετε πως υπάρχει και η ευαισθησία και η διάθεση και ο χώρος όπου μπορούν να στεγαστούν -κατ αρχήν- όλοι αυτοί οι προβληματισμοί. Όπως 36 χρόνια παλαιότερα όταν κάποιοι άνθρωποι ενώθηκαν και κατάφεραν στόχους που πριν δεν μπορούσε να διανοηθεί κάποιος.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ξέρετε πως όλοι έχουμε ανάγκη όλους, ισότιμα, χωρίς ματαιοδοξίες και εγωϊσμούς να φέρουμε μια ανάσα ενότητας στην τοπική μας κοινωνία κατ΄ αρχήν.
Πιστέψτε με, ακόμα και αν δεν έχουμε σχηματίσει καλή άποψη για όλα αυτά, ακόμα και αν έχετε δίκιο, από εκεί θα πρέπει να ξεκινήσει κάτι, με τη συμμετοχή μας αλλάζουμε οτιδήποτε λάθος και όχι με την απουσία μας! Ο Σύλλογος προς το παρόν ανοίγει κάθε Τετάρτη από τις 7 μέχρι όσο πάει και θα χαρούμε να υπάρξει ανάγκη να ανοίγει ακόμα και… καθημερινά.

Το τηλέφωνο είναι 2106610069 και οι άνθρωποι που βρίσκονται -ακόμα- εκεί δεν… διαφέρουν από εσάς καθόλου!


http://gerakas.org.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...