Αιχμηρή παραίτηση Κούτρα από Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Παλλήνης αλλά και από την παράταξη του Δημάρχου κου Ζούτσου Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Αιχμηρή παραίτηση Κούτρα από Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Παλλήνης αλλά και από την παράταξη του Δημάρχου κου Ζούτσου

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023 | 3:39 μ.μ.



Αιχμηρή παραίτηση Κούτρα από Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Παλλήνης αλλά και από την παράταξη του Δημάρχου κου Ζούτσου

Δείτε παρακάτω την επιστολή



Παλλήνη, 07 Ιουλίου 2023

 

Προς: Δήμαρχο Παλλήνης, κ. Αθανάσιο Ζούτσο

 

Αξιότιμε Δήμαρχε,

 

Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ την αποχώρησή μου από τη δημοτική παράταξη «Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη μια Πόλη για Όλους» και κατά συνέπεια την ανεξαρτητοποίησή μου. Ως εκ τούτου παρακαλώ όπως μεριμνήσετε για τις εκ νόμου οριζόμενες διαδικασίες.

Από την πρώτη στιγμή που αποδέχτηκα την πρότασή σας να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, ότι μπορούσαμε επιτέλους να αλλάξουμε ρότα. Να θέσουμε γερά θεμέλια για την αναπτυξιακή προοπτική της Παλλήνης και να αναβαθμίσουμε την ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Δυστυχώς διαψεύστηκα. Αποφάσεις και χειρισμοί που απέκλιναν από τις βασικές αρχές και αρχικές δεσμεύσεις αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο. Κομβικής σημασίας ζητήματα παραπέμπονταν στις καλένδες του μέλλοντος.      

Η ισόρροπη ανάπτυξη των πόλεων μας, η αξιοποίηση ελεύθερων χώρων και πνευμόνων πρασίνου, η συγκοινωνιακή σύνδεση με νέους σταθμούς, κ.ά εγκλωβίζονταν στις προτεραιότητες που καθόριζε μια κλειστή ομάδα εξουσίας με άλλες αντιλήψεις και επιλογές.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Παλλήνης αντιμετωπιζόταν ως καταναγκαστική θεσμική υποχρέωση, χωρίς να του εκχωρηθούν αρμοδιότητες και πόροι. Η ενημέρωσή του επιλεκτική έως ανύπαρκτη, η δε συμμετοχή του στη λήψη των αποφάσεων μηδενική.

Η στάση αυτή, προφανώς και εναρμονιζόταν με την άποψη - θέση που εκφράσατε μετέπειτα και δημόσια για κατάργηση των Κοινοτικών Συμβουλίων. Ουδέποτε υπήρξατε συνεπής αρωγός στο έργο μας ακόμα και όταν αποφεύχθηκε τελικά η κατάργηση του θεσμού.

Ομόφωνες αποφάσεις και προτάσεις μας σε πληθώρα θεμάτων της καθημερινότητας και των υποδομών αγνοήθηκαν επιδεικτικά τόσο από εσάς, όσο και από τους αρμόδιους αντιδημάρχους και συνεργάτες σας.

Παρόλες τις προαναφερόμενες αντιξοότητες, το Κοινοτικό μας Συμβούλιο, πέτυχε με ενότητα και ομοθυμία να αναδείξει τον συμβουλευτικό και παρεμβατικό του ρόλο. Προσωπικά, ευχαριστώ όλους τους κοινοτικούς συμβούλους των παρατάξεων, αλλά και τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους του δήμου για την άψογη και εποικοδομητική που είχαμε.

Σεβόμενος τους συμπολίτες με τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και τους συναδέλφους που με ανέδειξαν δύο φορές Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου, θα συνεχίσω να μάχομαι με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση για τον τόπο μου από τη θέση του Κοινοτικού Συμβούλου.  

Στις επικείμενες εκλογές του Οκτωβρίου θα είμαι παρών, επιλέγοντας ένα πιο συνεπές, οραματικό και αποτελεσματικό αυτοδιοικητικό σχήμα που θα αλλάξει και θα μεταμορφώσει την Παλλήνη, στην πόλη του μέλλοντός μας, στην πόλη που αξίζει να ζούμε όλοι.

 

 

Με εκτίμηση,

 

Νικόλαος Κούτρας

Πρόεδρος Κοινοτικού Συμβουλίου Παλλήνης

 

ΥΓ. Παρακαλώ για την κοινοποίηση της επιστολής στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, την ανάγνωσή της ενώπιον του Σώματος  και την καταχώρησή της στα πρακτικά.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...