Καταγγελία: Στον εργασιακό μας χώρο, στο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ανθούσας ζούμε σε καθεστώς τρομοκρατίας και εργασιακού "bullying" Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Καταγγελία: Στον εργασιακό μας χώρο, στο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ανθούσας ζούμε σε καθεστώς τρομοκρατίας και εργασιακού "bullying"

Written By Παλλήνη Press on Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 | 4:03 μ.μ.



Στις 4 Μαΐου 2023 και ώρα 11:00 π.μ είχα ραντεβού με τον Δήμαρχο, κύριο Θανάση Ζούτσο, για να τον ενημερώσουμε για τα παρακάτω θέματα και να του θέσουμε τα εξής ερωτήματα:

Στον εργασιακό μας χώρο, στο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ανθούσας που υπάγεται στον Δήμο Παλλήνης με υπεύθυνη την κυρία Αναστασία Κολιώνη, δεν μπορούμε να παράγουμε παιδαγωγικό έργο ούτε και να καλύψουμε τις ανάγκες των παιδιών γιατί οι συνθήκες και οι περιορισμοί που θέτει η υπεύθυνη του σταθμού δεν το επιτρέπουν.

Η συμπεριφορά της ως προς το προσωπικό και τους εξωτερικούς συνεργάτες είναι ανεπίτρεπτη και ανάρμοστη. Χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς, κοσμητικά επίθετα, φωνές, απειλές, ανυπόστατους υπαινιγμούς, προσβολές για εμάς και την οικογένειά μας, επίδειξη εξουσίας και δύναμης. Ζούμε σε καθεστώς τρομοκρατίας και εργασιακού "bullying". Αυτά συμβαίνουν σε όλο το προσωπικό πλην των ανθρώπων εκείνων που χαίρουν της εύνοιας της για δικούς της λόγους (παρασκευή ιδιαίτερου φαγητού διαφορετικού από το πρόγραμμα φαγητού του σταθμού) με αποτέλεσμα αυτοί οι άνθρωποι να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση. Π.χ χαριστικές άδειες οι οποίες καλύπτονται με την ύπαρξη δεύτερου παρουσιολογίου στο Νηπιακό Τμήμα το οποίο παίρνει σπίτι της. Όμως τα παιδιά στερούνται το φαγητό που τους αναλογεί (π.χ. η μπανάνα, το μήλο και το αχλάδι κομμένα στα τέσσερα, το τυροπιτάκι στα δύο, το κουλούρι Θεσσαλονίκης στα έξι, το κριτσίνι τυριού στα τρία ενω το ψωμί έρχεται σαν αντίδωρο και μετρημένο σύμφωνα με τον ημερήσιο αριθμό των παιδιών). Αν κάποιο παιδί ζητήσει και δεύτερο κομμάτι η απάντηση είναι οτι δεν υπάρχει άλλο με αποτέλεσμα τα παιδιά να παραπονιούνται στους γονείς οτι πεινάνε. Μεγάλο μέρος του κεράσματος που φέρνουν τα παιδιά του νηπιακού τμήματος για την γιορτή ή τα γενέθλιά τους (σοκοφρετάκια) το κρατάει για να κεραστούν τα παιδιά στην καλοκαιρινή γιορτή, όπου γι' αυτήν ζει και αναπνέει. Υπάρχει μεγάλη εύνοια στο νηπιακό τμήμα αποδυναμώνοντας το βρεφικό με αποτέλεσμα μία παιδαγωγός να είναι μόνη της στο τμήμα με 13 βρέφη. Τις υπόλοιπες παιδαγωγούς οι οποίες έχουν τοποθετηθεί στο βρεφικό τις κρατάει κάτω και τις χρησιμοποιεί ανάλογα με τις δικές της επιδιώξεις (εργασίες, χειροτεχνίες, πρόβες, δουλειές γραφείου κλπ.) Στο νηπιακό τμήμα ενώ η αναλογία είναι δύο παιδαγωγοί προς 25 παιδιά εχει κρατήσει μόνιμα και τρίτη παιδαγωγό, της οποίας η θέση της είναι στο βρεφικό, τις περισσότερες ώρες είναι μόνη της με τα 25 παιδιά. Ενώ πάνω στο βρεφικό που η αναλογία είναι τρεις παιδαγωγοί προς 12 βρέφη στο ένα τμήμα δεν υπάρχει καν τρίτη παιδαγωγός και συγκεκριμένα στο Α' Βρεφικό. Καμία δουλειά απο αυτές που τις αντιστοιχούν λόγω της θέσης της (δουλειές γραφείου) που της ανατίθονται από το Νομικό Προσωπο δεν τις κάνει ποτέ η ίδια πάρα τις ανατεθεί σε άλλες συναδέλφους σε μόνιμη βάση.

Μετά από όλα αυτά πιστεύεται ότι μια τέτοια προσωπικότητα μπορεί να ασχολείται με παιδιά;;; Μήπως είναι ανεπαρκής και ακατάλληλη μέσα σε έναν χώρο που υπάρχουν παιδιά;;;

Περιμένουμε να πράξετε τα δέοντα... Ποια είναι κατά την γνώμη σας η ενδεδειγμένη λύση;;;

Παρακαλούμε πολύ να εξετάσετε το θέμα σε βάθος διότι σαν παιδαγωγός θεωρώ ότι οτιδήποτε έχει σχέση με παιδιά είναι εξαιρετικά σοβαρό.

                      
                                    Με εκτίμηση,
                              Βασιλεία Νταβράζου

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...