Τους "ξεγύμνωσε" ο Μερτύρης! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Τους "ξεγύμνωσε" ο Μερτύρης!

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 | 11:57 μ.μ.


 

Σε εξέλιξη η καμπάνια του Δήμου Παλλήνης, που υποστηρίζει το έργο της ΚΑΝΤΖΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ

Θα περίμενε κανείς με την ευκαιρία επαναλειτουργίας των μαγαζιών του Δήμου μας μετά από την πολύμηνη καραντίνα, να δει τον Δήμαρχο να πρωτοστατεί, με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο εκ των ενόντων, να αναπτύσσει πρωτοβουλίες υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επιτηδευματιών των Πόλεων μας.

Αντ΄ αυτού ο ανάλγητος τελικά Δήμαρχος, επίλεξε την ημέρα επαναλειτουργίας των μαγαζιών της περιοχής μας, να διαφημίσει όπως καλά και μοναδικά αυτός γνωρίζει, τις δήθεν επιτυχίες του, για το υπό έναρξη έργο, της εκμετάλλευσης δηλαδή της περιοχής της άλλοτε επιχείρησης του Καμπά, από την ΚΑΝΤΖΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ.

Ναι είναι επένδυση αυτό που κάνει η ΚΑΝΤΖΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ, αλλά αφορά αυτήν και μόνο αυτή και την μεγιστοποίηση των κερδών της. 

Προφανώς όμως αυτό δεν της είναι αρκετό, γιατί γνωρίζει πως χωρίς την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης το consept της, ίσως να είναι αίολο και χωρίς μέλλον. Άλλωστε η περιοχή «γέμισε» από εμπορικά Κέντρα, που όπως θα γνωρίζουν κάποιοι που ασχολούνται στην ίδια την μητρόπολη, τις Η.Π.Α, εγκαταλείπονται ως ιδέες. 

Εργαλειοποιεί λοιπόν τον Δήμαρχο, προκειμένου δια μέσου αυτού να ευαισθητοποιήσει την λαϊκή γνώμη, πως τάχα αυτή η προσπάθεια του δυνατού ιδιώτη, σέβεται και όλους εμάς.

Πως άλλωστε δικαιολογούνται οι φανφάρες-επιτυχίες, περί αποδοχής εκ μέρους της εταιρείας των αιτημάτων του Δήμου;

Έτσι λοιπόν φτάνουμε στο ξαναζωντάνεμα των παραπλανητικών για τους πολίτες της περιοχής πληροφοριών, βάζοντας (ο πονηρός ιδιώτης)  όλους μας στο πεδίο μιας νέας αντιπαράθεσης.

Αγαπητοί συνδημότες. 

Δεν είμαστε αντίθετοι στην όποια προσπάθεια που βοηθάει στην ανάπτυξη του τόπου μας, ούτε στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, αλλά  στο ξεπούλημα μιας γης φιλέτο με τα λιγότερα ανταποδοτικά οφέλη για τον Δήμο μας. Βγάλανε λοιπόν οι Δημαρχιακοί εκπρόσωποι μας ένα τύπου διάγγελμα με το οποίο μας παραθέτουν μια σειρά επιχειρημάτων που μάλλον προσβάλλει τη νοημοσύνη μας.

Λέει για παράδειγμα το δημαρχιακό φιρμάνι πως η εταιρεία εισάκουσε το αίτημα για προσλήψεις προσωπικού από την περιοχή μας.

Αναρωτιόμαστε στο τι θα έκανε η Εταιρεία από μόνη της.

Δεν θα προτιμούσε ανθρώπους της περιοχής, γιατί αυτό την συμφέρει πολλαπλά; 

Επιπρόσθετα θέτουμε και το παράλληλο ερώτημα. Αν στηρίξουμε με ουσιαστικά μέτρα και καμπάνιες τις ήδη υπάρχουσες μικρές επιχειρήσεις των πόλεων μας, δεν θα προβούν  σε προσλήψεις δικών μας παιδιών και στελεχών, αφού θα μπαίνουν σε πορεία ανάπτυξης;

Ισχυρίζονται επίσης οι «δικοί» μας αν είναι δυνατόν, πως πίεσαν για την διαμόρφωση κυκλοφοριακών μελετών, κοινωφελών έργων κ.λ.π.

Και αναρωτιόμαστε πάλι. Δεν θα το έπρατταν από μόνοι τους για να διευκολύνουν την πρόσβαση των πελατών τους;

Αναφέρεται επίσης  στη δέσμευση της Εταιρείας για φύτεμα υψηλών δενδροστοιχιών και την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων για να μην ενοχλούνται οι περίοικοι.

Μα αυτό από μόνο του είναι η απόδειξη πως οι οχλήσεις θα είναι πολλές και πως η ησυχία των κατοίκων πάει περίπατο για να το πούμε λαϊκά.

Θα ανακαινίσουν λέει την βίλλα και μετά από 15 χρόνια, θα είναι και στη κυριότητα του Δήμου.

Φαντάζει ως επιτυχία; Θα ξεζουμίσουν την περιοχή με κράχτες (σημεία) προσέλευσης κοινού, όπως με άλλο παράδειγμα την ανασύσταση των Αμπελώνων και θα μας δίνουν την αυλή τους για να κάνουμε πολιτιστικές Εκδηλώσεις !!!

Και αυτήν(την αυλή), όπως σημειώνουν, κατόπιν συνεννοήσεως με την Εταιρεία.

Αγαπητοί-ες.

Η ιστορία με τη REDS είναι μια παλιά υπόθεση που είχε αντιμετωπιστεί από την τέως διοίκηση του Δήμου  Παλλήνης με πολλά περισσότερα και ουσιαστικά οφέλη. Δυστυχώς σε αυτή τη συγκυρία Δήμαρχος είναι ο κ. Ζούτσος, που δεν μας έχει δείξει ίχνος αγωνιστικότητας, πλην ορισμένων εφετζίδικων εκδηλώσεων, για τα μάτια του κόσμου. Εμείς αγαπητοί συνδημότες μένουμε  στο ότι, η εξαρχής ηττοπαθής στάση του κ. Ζούτσου στον δικαστικό αγώνα, πρόσφερε από το ταμείο του Καλλικρατικού μας Δήμου, σε αυτήν την Εταιρεία 5.000.000 ευρώ, ζεστό χρήμα, με το οποίο ξεκινά τις δουλειές της.

Με αυτά τα λεφτά και με χρηστή διαχείριση, θα μπορούσαμε εμείς ως Δήμος, να κάνουμε πολλά και ίσως περισσότερα για τους δημότες μας.

Καταντάει πια γελοίο να μας πρήζουν με το  «είμαστε η μόνη δημοτική αρχή, η οποία τόλμησε... να φέρει εις πέρας μια συμφωνία που θωρακίζει την περιοχή και κατοχυρώνει οφέλη»

Κύριε Ζούτσο με το μνημόνιο σας, μάλλον  ως «εξυπηρετητής αφεντάδων» εργάζεστε και λιγότερο ως Δήμαρχος.

Ως παράταξη θα φέρουμε δυνατά το ζήτημα της στήριξης των τοπικών μας επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών. 

Ζητάμε  από όλους τους Δημοτικούς συμβούλους και φορείς, να συνδιαμορφώσουμε μια κοινή καμπάνια, αντιστεκόμενοι στον περαιτέρω πνιγμό που υφίστανται οι μικρομεσαίοι, από την λογική του απρόσωπου γιγαντισμού των εμπορικών κέντρων.

Η ζωή μας όπως αποδεικνύεται από όλες τις ανεξέλεγκτες διεισδύσεις, μόδες  και τάσεις των διεθνών αγορών, όχι μόνο δεν ωφελήθηκε, αλλά περιορίστηκε στην αδρανή και παθητική στάση ενός παρασυρόμενου καταναλωτή στα ξένα  πρότυπα. 

Είναι καιρός για ενεργοποίηση των δικών μας Ιδεών και προτύπων Ανάπτυξης, αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως μικρές κοινωνίες.

 

Για την Δημοτική παράταξη, 

Ανθούσα Γέρακας Παλλήνη, Πόλεις για να ζεις.

Παν. Μερτύρης.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...