Εμείς η πόλη μας: Άρνηση της πρότασής μας για μείωση δημοτικών τελών του 2020 Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Εμείς η πόλη μας: Άρνηση της πρότασής μας για μείωση δημοτικών τελών του 2020

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 | 7:40 μ.μ.


Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, μεταξύ των θεμάτων  που συζητήθηκαν ήταν και η ψήφιση των δημοτικών τελών.

Υπενθυμίζεται ότι τα χρήματα που υπάρχουν αδιάθετα και μεταφερόμενα από τα Δημοτικά Τέλη στο Δήμο Παλλήνης των τελευταίων ετών,  είναι 2.396.994,88 ευρώ.

Κατά την συζήτηση του θέματος, η Δημοτική Αρχή πρότεινε να παραμείνουν τα Δημοτικά Τέλη του 2020 στις τιμές του 2019. Δηλαδή, να μη γίνει καμία μείωση.

Εμείς, ως παράταξη, αντιπροτείναμε, τα Δημοτικά Τέλη του 2020 να μειωθούν κατά 10 λεπτά του ευρώ για κάθε ακίνητο μέχρι 100 τ.μ. και κατά δύο λεπτά για ακίνητα άνω των 100 τ.μ.

Δηλαδή από 1.10 € για την πρώτη κατηγορία να γίνει 1.00 € και από 1,17 € για την δεύτερη κατηγορία να γίνει 1,15 € το τετρ. μέτρο.


Η διαφορά που προκύπτει από τις προτεινόμενες δύο μειώσεις -συνολικά 12 λεπτά– υπολογίζεται στο ποσό των 135.000 € και μπορεί να καλυφθεί από τα αδιάθετα των 2.396.994,88 €.

Έτσι και οι Δημότες, θα έχουν μια ελάφρυνση στα οικογενειακά έξοδα τους και το αδιάθετο ποσό του Δήμου θα μειωθεί κατ΄ελάχιστο.

Η πρόταση μας δεν έγινε δεκτή.


Επίσης, η παράταξη μας πρότεινε να αυξηθεί ο αριθμός των δημοτών που μπορούν να έχουν μειώσεις ή και απαλλαγές από τα δημοτικά τέλη, μέσω της αύξησης του εισοδηματικού κριτηρίου.

Ούτε αυτή η πρόταση μας έγινε δεκτή.

Σε ότι αφορά τα τέλη ύδρευσης, προτείναμε στην Δημοτική Αρχή όπως μειωθεί το ενιαίο τέλος για κατανάλωση νερού μέχρι και 120 κυβικά κατά 50%.

Και αυτή η πρόταση μας δεν έγινε δεκτή.



Τα συμπεράσματα είναι των Δημοτών!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...