Κουτσικούρης: Ο αυτοδιοικητικός κύκλος του κ. Ζούτσου έχει τελειώσει και ο ίδιος κάνει πολύ κακό στον εαυτό του να επιμένει Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Κουτσικούρης: Ο αυτοδιοικητικός κύκλος του κ. Ζούτσου έχει τελειώσει και ο ίδιος κάνει πολύ κακό στον εαυτό του να επιμένει

Written By Παλλήνη Press on Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 | 9:48 μ.μ.



Αποκλειστική συνέντευξη του Τριαντάφυλλου Κουτσικούρη στην εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ - Μιλάει για όλους και για όλα.

Δημ: Κύριε Κουτσικούρη εκ προοιμίου σας ευχαριστώ για τον χρόνο που μας διαθέτετε. Όμως καταλαβαίνετε πως η υποψηφιότητα σας για τη Δημαρχία Παλλήνης γεννά δημοσιογραφικά τουλάχιστον, πολλά ερωτήματα.
Κουτ: Αγαπητέ Γιώργο, αν μου επιτρέπεις, για πιο άμεση επικοινωνία τον ενικό, ο δημοσιογράφος γεννά ερωτήματα και όχι η υποψηφιότητα μου. Μη ξεχνάς, ίσως και να μη τη γνωρίζεις, την αυτοδιοικητική μου πορεία σε βάθος χρόνου, και όπως ομολογούν οι συντοπίτες μου, δεν το λέω εγώ, αυτοί το ισχυρίζονται, πως η θητεία μου ως Κοινοτάρχης Ανθούσας, έχει αφήσει πίσω της δημιουργικά και ορατά αποτυπώματα.
Και σημείωσε όλα αυτά έγιναν με τα περιορισμένα κονδύλια Κοινότητας. Θα σε προέτρεπα σε μια δική σου έρευνα για του λόγου το αληθές.

Δημ: Αν μπορούσατε να μας μιλήσετε με ανοικτά χαρτιά, τι σας οδηγεί στο να διεκδικήσετε και σεις με ξεχωριστό συνδυασμό την Δημαρχία Παλλήνης; Δεν διασπάτε τολμώ και συγγνώμη που το λέω, την υπάρχουσα Δημοτική Παράταξη που συμμετείχατε;
Κουτ: Τη συνέντευξη τη δίνω για να μιλήσουμε επί των σημαντικών ζητημάτων που αφορούν στον Δήμο μας με ανοικτά χαρτιά. Αν δεν πούμε αλήθειες να τις μάθει ο κόσμος, δεν υπάρχει κάποιο νόημα σε όλα αυτά. Να ξέρεις πως ο Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης καταθέτει με πολύ καθαρότητα τις απόψεις του. Ξέρεις το γιατί; 
Γιατί τις πιστεύω και μάχομαι γι’ αυτές. Πάμε λοιπόν στο προκείμενο. 
Μου αναγνωρίζεις φαντάζομαι το δικαίωμα να αναπτύσσω τις δικές μου πολιτικές πρωτοβουλίες. Δεύτερον, πριν με «κατηγορήσεις» νομίζω πως έχω το δικαίωμα να διαφοροποιούμαι σε ζητήματα τακτικής από συνοδοιπόρους αλλά και φίλους, πραγματικούς φίλους όσο αφορά στη δική μου στάση και το εννοώ. Τρίτον, λόγω της πολιτικής εμπειρίας μου, θέλω να πιστεύω πως με χαρακτηρίζει μια ιδιότητα, να βλέπω ένα βήμα τουλάχιστον μπροστά.
Ο κόσμος Γιώργο, δεν θα πρέπει να αγνοεί, πως οι πολιτικές παρατάξεις θα δοκιμαστούν για πρώτη φορά με το σύστημα του νόμου Απλής Αναλογικής. Όχι άδολης, γιατί έχω πολλές και σοβαρές επιφυλάξεις για τις προθέσεις του νομοθέτη, αλλά δεν είναι της παρούσης.
Άρα λοιπόν τα νέα δεδομένα δημιουργούν και καινούργιους τρόπους επικοινωνίας. Βλέπεις π.χ έναν κατακερματισμό απόψεων επί ειδικών και γενικών θεμάτων στο επίπεδο της κοινωνίας, που σημαίνει κάτι. Αυτή η ποικιλότροπη διαφορετικότητα απόψεων θα ισχύει και στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το ζήτημα όμως δεν είναι αν προκύπτουν πολλοί ή λίγοι αρχηγοί ή επικεφαλείς συνδυασμών, αλλά αν αντιλαμβάνονται σωστά τα προβλήματα της κοινωνίας μας και αν κάποιοι από αυτούς έχουν την ικανότητα να δίνουν τις λύσεις εκείνες, που να προάγουν την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων. Και πως θα προκύψει αυτό; Με την ορθολογική και συνετή διαχείριση των δημόσιων πόρων από τη μια και από την άλλη με την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ αξιοποίηση του Ανθρώπινου δυναμικού του τόπου μας. 
Με αυτά ως δεδομένα, επανέρχομαι στο ερώτημα σου και σε ρωτώ εγώ τώρα, χάριν της εξέλιξης της συζήτησης μας. 
Επιμένεις στη λέξη διάσπαση ή μου αναγνωρίζεις το δικαίωμα να πιστεύω στον εαυτό μου, αλλά και στις επιλογές μου; 
Στην παράταξη άλλωστε που αναφέρθηκες είμαι από τους πρωτοστάτες της και μάλιστα στήριξα για να μη πω πριμοδότησα την επιλογή Μερτύρη, ο οποίος θα ήταν άδικο εκ μέρους του να εκφράσει οποιοδήποτε παράπονο για μένα. Όμως το να διαμορφώνεις τα τακτικά σου βήματα ανάλογα των πολιτικών συγκυριών, προκειμένου να υπηρετήσεις τις ιδέες σου είναι όχι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση. 
Και για να μη παρεξηγηθώ από κάποιους καχύποπτους που δεν τους αποφεύγουμε ό,τι και να πούμε. Ο νέος Συνδυασμός ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ-ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, που συνδιαμορφώνουμε με αρκετούς έμπειρους περί την πολιτική και την αυτοδιοίκηση, είτε γνωστά πρόσωπα στον Δήμο μας είτε λιγότερα γνωστά, σε λίγες ημέρες με τις εξαγγελίες του, θα ζητά απ΄ όλα τα στελέχη του Δημοκρατικού χώρου, συστράτευση προκειμένου να πετύχουμε από τη πρώτη Κυριακή την εκλογή μας.
Νομίζω πως σου έδωσα την είδηση αγαπητέ φίλε, και θάθελα να ανακαλέσεις την λέξη διάσπαση από τις ενδότερες σκέψεις σου. Με τον συνδυασμό που παρουσιάζουμε, με τις Αρχές και τα στελέχη που συμμετέχουν σε αυτόν, τι λέμε; 
Συμπολίτες είμαστε εδώ προκειμένου να σας προτείνουμε τις δικές μας λύσεις ΣΗΜΕΡΑ, για τις οποίες πιστεύουμε πως θα βοηθήσουν στην Ανάπτυξη του τόπου μας ΑΥΡΙΟ. Παράλληλα θα επιζητήσουμε την συνεργασία και με άλλους συνδυασμούς, όπως προείπα, επάνω σε συγκεκριμένους άξονες, προκειμένου να προκύψει μια δυνατή και ανθεκτική σε βάθος χρόνου νέα Αυτοδιοικητική πρόταση. Μία πλατφόρμα ΝΙΚΗΣ. Αυτό είναι το μήνυμα:
Διατηρείστε την αυτονομία σας ως φορείς, αλλά στη λογική της δημοκρατικής συνύπαρξης ενώνουμε δυνάμεις και αρχίζουμε το κτίσιμο του Νέου Δήμου από τη Δευτέρα των Εκλογών. 

Δημ: Κ. Κουτσικούρη απ΄ ότι είδατε δεν σας διακόπτω, γιατί θα το πω, με παρασύρετε σ΄ έναν όμορφο ειρμό σκέψεων με άκρως ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις. Αντιλαμβάνεστε πως ο αναγνώστης μας κάπου εδώ θα επιθυμούσε μερικές σκέψεις σας για το πώς βλέπετε να εξελίσσεται η προεκλογική περίοδος στην Παλλήνη και στη συνέχεια μερικές σκέψεις σας για την επόμενη ημέρα ως εκλεγμένος Δήμαρχος. 
Κουτ: Το πρώτο και κύριο είναι να επισημάνουμε και να αποδείξουμε βεβαίως με επιχειρήματα, σε όλους ακόμη και στους ψηφοφόρους του κ. Ζούτσου πως η διοίκηση του πάλιωσε. Δεν έχει πια κανένα υπόλοιπο Ιδεών με τις οποίες να προχωρήσει την κοινωνία μας.
Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση όλων, όχι για προεκλογικές σκοπιμότητες, αλλά γιατί είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ. Ο αυτοδιοικητικός Κύκλος του κ. Ζούτσου έχει τελειώσει και ο ίδιος κάνει πολύ κακό στον εαυτό του να επιμένει.
Θα στο πω και διαφορετικά. Ο κ. Ζούτσος δεν έχει να αντλήσει τίποτα πια από τις «Αυτοδιοικητικές δεξαμενές». Δεν έχει επίσης να αντλήσει τίποτα και από τις «κοινωνικές δεξαμενές» του τόπου μας. Μια ματιά σε αυτούς που του έχουν απομείνει και μια ματιά σε όσους συναναστρέφεται, και θα βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Φθαρμένα περιβάλλοντα, που γνωρίζουν πως χάνοντας ο κ. Ζούτσος θα εκπέσουν και αυτά των ωφελειών τους. Τι να λέμε για ανθρώπους υστερόβουλους. Εδώ μιλάμε για Αλλαγές στη νοοτροπία , στις Ανθρώπινες σχέσεις. Μιλάμε για ισόρροπη αντιμετώπιση όλων των Πολιτών μας. Δε κολακευόμαστε, ούτε θέλουμε παρατρεχάμενους.
Ο τόπος μας θέλει γνήσιους και εργατικούς ανθρώπους μπροστά, για να αλλάξουμε, το λέμε και θα το λέμε αυτό, τη ρότα στα κοινά μας ζητούμενα. 
Όσα γίνονται, ωρίμασαν και γίνονται, ως αναπόφευκτη εξέλιξη. Όχι γιατί κατάφερε να τα τρέξει νωρίτερα. Δεν υπάρχει καμιά μα καμιά πρωτοπορία στο έργο του. Η Αποχέτευση για παράδειγμα, επάνω στην οποία στήριξε όλες τις προεκλογικές του καμπάνιες, είναι ακόμη στο επίπεδο των υπογραφών, ενώ καυχιόταν πως μέσα στο 2017 και εγκαθίσταται ο εργολάβος. 
Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Δεν τρώει ο κόσμος σανό. 
Όπως βλέπεις, και τα καταλαβαίνουν οι δημότες, το τελευταίο διάστημα καταπιάνεται με έργα βιτρίνας, όπως οι ασφαλτοστρώσεις, οι οποίες θα ξαναχαλάσουν, αν ισχύει πως ο εργολάβος της Αποχέτευσης θα μπει άμεσα. Έχουν άδικο όσοι τον εγκαλούν για σπατάλες του δημόσιου χρήματος; 
Δυστυχώς αγαπητέ, στην πενταετία που πέρασε, λυπάμαι που θα το αναφέρω, αλλά πρέπει να τα λέμε όλα, η Αντιπολίτευση του Δήμου μας δεν οργανώθηκε όπως θα έπρεπε, με συνέπεια ο κ. Ζούτσος να «αλωνίζει» μέσα και έξω από το δημοτικό Συμβούλιο. Υπήρξε, δεν θα επιμείνω άλλο σε αυτό, μια ανεπάρκεια οργάνωσης. Αποτέλεσμα; Πολλά και αξιόλογα στελέχη να αποκαρδιωθούν από την αναποτελεσματικότητα κυρίως στο επίπεδο της κοινωνίας και αν το θέλετε από την αδυναμία υποστήριξης σημαντικότατων θεμάτων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι ίδιοι οι εκλεγμένοι μας υποψήφιοι κατέστησαν ανενεργοί.
Μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Είπα έγκαιρα με διάφορους τρόπους. Αφήστε το ΕΓΩ και ας προτάξουμε το ΕΜΕΙΣ. Δεν με άκουσαν. Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες διείσδυση «ξενόφερτων στοιχείων» να κάνουν κουμάντο στην Παράταξη που ο Κωνσταντάς , ο Βίτσιος και ο ομιλών, φτιάξαμε και θλίβομαι πραγματικά. 
Πάμε τώρα στον μέλλοντα χρόνο. Αγαπητέ το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου είναι το πρώτο που θα μας απασχολήσει. Πρέπει να έχουμε την ρεαλιστική εικόνα του ταμείου μας και όχι τα λογιστικά τερτίπια. Προσπαθώ να θέσω το θέμα απλοϊκά. 
Δεύτερο σημείο είναι η σωστή αναδιάταξη του στελεχιακού δυναμικού του Δήμου μας για να βελτιώσουμε τις αποδόσεις, τη διοικητική οργάνωση και την εξυπηρέτηση των πολιτών στο μέγιστο βαθμό. 
Τα ζητήματα της Ασφαλούς διαβίωσης και της Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο μας είναι από τα πρώτα ζητήματα που θα μας απασχολήσουν. Η επιδίωξή μας στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι να καταστήσουμε και τους Πολίτες μας ενήμερους και προετοιμασμένους στα θέματα ασφάλειας. Είναι δύσκολη π.χ. η υπηρεσιακή άμεση αντίδραση μέσω ενός «μπουτόν ειδοποίησης» από μοναχικούς, υπερήλικες συντοπίτες μας, στους οποίους θα το έχουμε προμηθεύσει;
Η αντιμετώπιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας από εμάς θα διαφοροποιηθεί ριζικά. Τρείς Ενότητες, τρία σημεία φροντίδας. Εθελοντές ναι. Ιδιωτική συμμετοχή ναι. Σύνδεση με εύκολα προσβάσιμες κρατικές μονάδες Υγείας, ναι. Άμεση αντίδραση στη βοήθεια των συνανθρώπων μας ναι. Ενημέρωση ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων για την προστασία τους ναι. Παροχή υπηρεσιών στο σπίτι για τους ανήμπορους και μόνους, ναι.
Ο Πολιτισμός για μας είναι μια καθημερινή πρακτική στη ζωή μας. Το επιστέγασμα των πολιτισμικών αναζητήσεων μας θα είναι οι εκδηλώσεις. Τι εννοώ. Δεν μας αρκεί μια πετυχημένη παράσταση και κάπου αλλού να μυρίζουν τα σκουπίδια. Δεν μας αρκούν οι εκδηλώσεις για μια επαναλαμβανόμενη μειοψηφία ανθρώπων και οι πολλοί να μην απολαμβάνουν τίποτα. Δεν θέλουμε τη δημιουργία μιας ελίτ ανθρώπων και πιο πέρα μια αδιαμόρφωτη μάζα. Είναι σοβαρό αυτό που λέω.

Ο Δήμος θα φέρει την Τέχνη στη γειτονιά. Εκεί στο πρωτοκύτταρο, οργανισμό κοινωνικής συνεύρεσης. Είναι η Πολιτική μας βούληση και για το σκοπό αυτό θα «ξεσηκώσουμε» από τον καναπέ όλους τους δημιουργούς, καλλιτέχνες, επιστήμονες. Θα δημιουργήσουμε τη δημοτική μας Κουλτούρα. Αυτήν που θα μας διαφημίζει σε όλη την Ελλάδα.
Τον αθλητισμό θα τον αντιμετωπίσουμε ξεχωριστά, και σε δύο παράλληλες ζώνες. Η πρώτη θα αφορά στην παροχή όλων των διευκολύνσεων για λαϊκή άσκηση με συγκεκριμένες κατευθύνσεις προς όλες τις ηλικίες. Ευτυχώς έχουμε τις υποδομές από τους προκατόχους. Με αυτό το τελευταίο, αντιλαμβάνεσαι Γιώργο πως δεν διακατέχομαι από μηδενιστικές τάσεις. Αλλοίμονο.
Η δεύτερη ζώνη αφορά στον Πρωταθλητισμό που θα τον αντιμετωπίσουμε με επαγγελματικά κριτήρια και προδιαγραφές και όχι μονοδιάστατα. Υπάρχει και ο κλασσικός αθλητισμός που θα στηρίξουμε ουσιαστικά, γιατί έχουμε σπουδαία ταλέντα. Όλες αυτές οι σκέψεις θα ενσαρκωθούν εννοείται με την υποστήριξη των ανθρώπων που ενδιαφέρονται και ασχολούνται ήδη με τα αθλητικά δρώμενα στον Δήμο μας. Εμείς θα είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες τους. 
Η καθαριότητα, η ευπρέπεια και η αναβάθμιση των δημόσιων χώρων, θα μας απασχολεί σε μόνιμη βάση. Ο δημόσιος χώρος, είναι ο καθρέπτης του πολιτισμικού μας επιπέδου. Τα μνημεία μας πρέπει να νοηματοδοτούν την Ιστορία μας, τις Αξίες μας. Δεν αποβλέπουμε μόνο στην ανάδειξη των ήδη υπαρχόντων, αλλά και σε μια σύγχρονη εικαστική παρέμβαση στους δημόσιους χώρους, με την αποτύπωση της δικής μας εποχής.
Όλοι μιλούν για τη Νεολαία αλλά κανείς δεν ακούν τι λέει και τι θέλει η Νεολαία. Θα προσπαθήσουμε από μεριά μας να κλείσουμε την ψαλίδα των διαφορετικών αντιλήψεων των γενεών. Λέω θα προσπαθήσουμε για να μη πέσω στο λάθος που προηγούμενα κατήγγειλα. Δε θα μιλάμε εμείς για τη Νεολαία μας. Θα έχει αυτή τον πρώτο λόγο, θεσμικά θα έλεγα. 
Στην κοινωνική Πολιτική θα έχουμε διαφοροποιήσεις. Το πρώτο μέλημα μας θα είναι να βάλλουμε στην ενεργό συμμετοχή τις επιχειρήσεις του τόπου μας και να τις συνδέσουμε με τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού μας. Οι συμβεβλημένες επιχειρήσεις στο πρόγραμμα μας θα παρέχουν απρόσκοπτα τα αγαθά τους στους κατόχους της «δημοτικής» πιστωτικής κάρτας. Ό,τι βοήθεια δίδεται θα έχει εξαιρετικά διακριτική μεθόδευση. Παράλληλα με τις υλικές βοήθειες, το δημοτικό γραφείο εργασίας που θα λειτουργήσουμε, θα προσπαθεί για την εργασιακή επανένταξη των ανέργων μας.
Είναι πολλά αυτά που σκεπτόμαστε και θέλουμε να υλοποιήσουμε. Δεν μπορούν να χωρέσουν σε μια συνέντευξη, το καταλαβαίνεις φαντάζομαι. Σε λίγο καιρό θα διανεμηθεί το πρόγραμμα μας που θα ακουμπάει πιο αναλυτικά τα επί μέρους. Με βάση το πρόγραμμα μας θα δεσμευτούμε και προς τον λαό. 

Γιώργο σ’ ευχαριστώ για το βήμα που μου έδωσες. Πίστεψε με μπορώ να βοηθήσω τον τόπο μου, με μέθοδο, με συναίνεση, με διαφάνεια, με αγάπη. Μη αγνοούμε το τελευταίο. Πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις για να το κάνεις καλά. 

Δημ: Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου. Ήμουν ακροατής πολύ ωραίων προσεγγίσεων και με χαρά μου να τις δημοσιεύσω, ώστε να κοινωνιστούν και άλλοι, θα τολμούσα υποψήφιοι και άλλων Δήμων. Καλή σας επιτυχία. Θεωρείστε με υποστηρικτή σας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...