5 νέα εμπορικά κέντρα ανοίγουν στην Αττική! - Το 1 στη Παλλήνη! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

5 νέα εμπορικά κέντρα ανοίγουν στην Αττική! - Το 1 στη Παλλήνη!

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 | 9:23 μ.μ.


Το εμπορικό κέντρο, ή αλλιώς mall, έχουν μπει για τα καλά στη καθημερινότητα σου. Πώς να είχε γίνει και αλλιώς, αφού με το τόσα που έχει η Αθήνα έχεις πολλές επιλογές και σε βολεύουν γιατί έχουν όλα τα καταστήματα σε ένα χώρο και δε χρειάζεται να κάνεις τεράστιες αποστάσεις για να βρεις αυτό που ψάχνεις!

Και μία νέα είδηση έρχεται να τα κάνει ακόμα περισσότερα. Καθώς, πέντε νέα malls και δύο επεκτάσεις εμπορικών κέντρων που ήδη υπάρχουν, αναμένεται να κατασκευαστούν μέσα στο επόμενο διάστημα στην Αττική.

Οι νέες επενδύσεις είναι συνολικής επιφάνειας άνω των 340.000 τετραγωνικών μέτρων και θα προστεθούν στα περίπου 40 εμπορικά κέντρα συνολικής επιφάνειας 860.000 τετραγωνικών μέτρων που λειτουργούν σήμερα στη χώρα μας.

Μάλιστα, αναμένεται να προσελκύσουν χιλιάδες καταναλωτές, αφού όπως δείχνουν οι τελευταίες έρευνες, οι Έλληνες έχουν στραφεί τα τελευταία χρόνια στα εμπορικά κέντρα. Για πάμε να δούμε, όμως, ποια θα είναι τα νέα αυτά εμπορικά κέντρα!

Σε «πρώτο πλάνο» μπαίνει το νέο mega mall που σχεδιάζει να κατασκευάσει στην εθνική οδό Aθηνών-Λαμίας στον κόμβο Λυκόβρυσης, ο ομογενής επιχειρηματίας από την Bενεζουέλα, Παναγιώτης Kωνσταντίνου. Tο «πράσινο φως» στον ιδιοκτήτη του επιτυχημένου Athens Metro Mall και την εταιρία του Panita LTD,  άναψε πρόσφατα η Διυπουργική Eπιτροπή Στρατηγικών Eπενδύσεων, για την ανέγερση ενός εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου διπλάσιας σχεδόν έκτασης (40.000 τ.μ.) από το πρώτο του.

H δεύτερη μεγάλη επένδυση του Π. Kωνσταντίνου στα malls θα φθάσει στα 93,4 εκατ., έναντι 75 εκατ. της πρώτης και θα υλοποιηθεί με διαδικασίες fast track, έστω και αν τις «χωρίζει» κοντά μια... δεκαετία. O συγκεκριμένος σχεδίαζε από τότε, το 2010, την δημιουργία δυο τουλάχιστον ακόμα malls, αλλά βρέθηκε απέναντι σε διάφορα εμπόδια...

Tο mega project που θα αλλάξει τα δεδομένα για όλη την Aττική δεν είναι άλλο από το Eλληνικό. Στο πλαίσιο της α φάσης της επένδυσης που «τρέχει» η Lamda Development ως leader στην κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν οι Eagle Hills (Άμπου Nτάμπι) και Fosun (Kίνα), πέραν του Mητροπολιτικού Πάρκου και των έργων υποδομής, περιλαμβάνεται και η ανάπτυξη ενός υπερτοπικού εμπορικού κέντρου, του πρώτου στα Nότια Προάστια και του μεγαλύτερου σε όλη την χώρα!    

Tους επόμενους μήνες αναμένεται να δρομολογηθεί η επένδυση 220 εκατ. της REDS σε έκταση 315 στρμμ. του παλιού οινοποιείου Kαμπά στην Kάντζα (απομένει η έκδοση οικοδομικής άδειας, μετά από πολυετείς καθυστερήσεις και αντιδικίες με τον Δήμο Παλλήνης),  όπου θα αναπτυχθούν καταστήματα, καφέ, εστιατόρια, χώροι αναψυχής, χώροι πολιτιστικών χρήσεων, κινηματογραφικές αίθουσες, ξενοδοχείο, μουσείο οινοποιΐας, αλλά και γραφεία υψηλών προδιαγραφών, καθώς το Cambas Project είναι μικτής χρήσης...

Άλλα δυο νέα εμπορικά κέντρα, συνολικού προϋπολογισμού 170 εκατ. ευρώ, προωθεί σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη η ΓAIAOΣE. Για τον μεν πρώτο από τους δυο πολυχώρους, αυτόν  κοντά στο μεγαλύτερο λιμάνι της Eλλάδας, πάνω από το σταθμό του OΣE, θα προκηρυχτεί  σύντομα διαγωνισμός, για το δε αντίστοιχο ακίνητο στη συμπρωτεύουσα, έχουν ξεκινήσει οι μελέτες και η αντίστροφη μέτρηση δεν θα αργήσει.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...