Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης: Θέλει λεβεντιά η πρωτοκαθεδρία Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης: Θέλει λεβεντιά η πρωτοκαθεδρία

Written By Παλλήνη Press on Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 | 12:30 μ.μ.



Φίλοι μου, ζούμε και μεγαλώνουμε σε τρεις δημοτικές Ενότητες που λίγα χρόνια πριν αποτελούσαν ξεχωριστούς συνορεύοντες οικισμούς. Οι δύο αναπτύσσονταν ως ξεχωριστοί Δήμοι και η μικρότερη πληθυσμιακά, ως Κοινότητα.

Δεν αναφέρομαι στην προγενέστερη διοικητική Αρχιτεκτονική για να κάνω συγκρίσεις με την παρούσα, όσο για να υπενθυμίσω πως και εκείνες τις εποχές, αναδεικνύαμε Δημαρχους ή Κοινοτάρχες από τους οποίους ζητούσαμε και ελπίζαμε πως η προσωπικότητα τους και η δράση τους, Θα εξασφάλιζαν τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για τις περιουσίες μας, αλλά και για την ποιότητα ζωής μας.

Ναι φίλοι μου είναι ακριβώς έτσι. Από τα σπάργανα τους οι τρεις αυτές κοινωνίες αναδείκνυαν προσωπικότητες, αντίστοιχες κύρους ή δημοφιλίας, που αντανακλούσαν στα διακυβεύσαντα της κάθε χρονικής συγκυρίας.

Σε μας πάνω κάτω, τη σκέψη μας και τη στάση μας, την οδηγούσαν τα ίδια ποιοτικά κριτήρια για την επιλογή των «τοπικών Αρχόντων», με τους οποίους πορευόμασταν στον κοινό δρόμο της ανάπτυξης των τόπων μας.

Οι τόποι μας λοιπόν, ο τόπος μας σήμερα, σύμφωνα με την παρούσα διοικητική χάραξη, έχει μια ιστορική συνέχεια από την οποία οφείλουμε να αντλούμε την γνώση της εμπειρίας, προκειμένου να πορευόμαστε στο μέλλον με τα λιγότερα δυνατά λάθη.

Αυτή η ιστορική συνέχεια, έχει καταγραφεί, με προσπάθειες, με αγώνες, με επιτυχίες, κατοίκων και αιρετών, σε δυσκολότερες συνθήκες. Σήμερα μιλάμε για ευρύτερη οικονομική κρίση, αλλά έχουμε ένα αναγνωρισμένο αυτοδιοικητικό πλαίσιο λειτουργίας και δομές, που εξασφαλίζουν το έλλασον έστω.

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι νεότεροι, πως ο αγώνας παλαιότερα ξεκίναγε από αυτή καθ’ αυτή την αναγνώριση της ύπαρξης των οικισμών μας ως διοικητικές οντότητες.

Ο τόπος μας λοιπόν μέσα από την «συνέχεια» του, έχει Ιστορία που μπορεί να βοηθά τους «ενεργούντες» στο σήμερα, στην χάραξη των πολιτικών τους επιλογών, προκειμένου ο Ορίζοντας Ανάπτυξης να έχει λογική συνέπεια.

Έχουμε επίσης το ευτύχημα να έχουμε δίπλα μας όλους αυτούς που πρωτοστάτησαν με την ψήφο μας, στην Ανάπτυξη του τόπου μας και μάλιστα εξαιρετικά ενεργούς στην προσωπική τους ζωή.

Αναφέρομαι στα αυτοδιοικητικά στελέχη της πρώτης γραμμής, ανεξάρτητα κομματικών χαρακτηριστικών.

Ξεχάσαμε τον Γιάννη Παπαδογιωργάκη, τον «αναμορφωτή» του Γέρακα; Τους Γιώργο Σμέρο και Θοδωρή Γκοτσόπουλο; Τον επί τρεις τετραετίες Δήμαρχο Σπύρο Κωνσταντά; Τον μουσικοσυνθέτη Θωμά Μπακαλάκο και για την συνέπεια αναφοράς, του γράφοντος Τριαντάφυλλου Κουτσικούρη;

Πόσα μα πόσα δεν έχουν πράξει οι συγκεκριμένοι, για να απολαμβάνουμε σήμερα οργανωμένες δομές; Ή είναι δυνατόν να νομίζει κανείς, πως ότι υπάρχει στον τόπο μας έγιναν σε μια νύχτα σήμερα;

Όλοι αυτοί λοιπόν δούλεψαν και ωρίμασαν τις συνθήκες για να μπορούν οι σημερινοί να διαχειρίζονται δεδομένα επιτεύγματα. Το δυσάρεστο είναι να γυρίζεις τη ματιά σου προς τα πίσω και να διαπιστώνεις πως ο πήχης σε πολλούς τομείς ίσως έμπαινε πιο ψηλά από το παρόντα χρόνο.

Για φανταστείτε λοιπόν όλους αυτούς που αποτελούν τους ζωντανούς θρύλους αυτού του τόπου, να συνδράμουν και σήμερα με κάποια οργανωμένη συνύπαρξη, στο ίδιο τραπέζι, συμβουλευτικά, στην σκέψη των σύγχρονων...

Το διατυπώνω ευθέως. Ένας τόπος για να προκόψει δεν τσαλαπατά τα προηγούμενα, αλλά τιμά και επεκτείνει επ’ αυτών.

Οι πόλεις δεν μπορούν να χαρακτηρίζονται από ασυνέχειες στην εξέλιξη τους, γιατί έτσι του αρέσει του καθενός.

Η εμπειρία του αγώνα των προαναφερθέντων και μόνο, έχει καταστήσει τις παλαιότερες πολιτικές επιλογές μας ποιο σοφούς. Αυτή η σοφία και γνώση, μας περισσεύει;

Είναι όλα αντιπαλότητα;

Μόνο όσοι επιδιώκουν πολύ προσωπικούς στόχους με ιδιοτέλεια και ταπεινά κίνητρα, δεν τιμούν τα προγενέστερα.

Θέλει λεβεντιά και μαγκιά και μπέσα να ομολογείς πως από τους πρώην αντλώ, για να το πάω πιο πέρα.

Θέλει ανάστημα, και αυτό δεν καθορίζεται από το ύψος του ανδρός αλλά από κει και πάνω.

Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Οι ζωντανοι θρυλοι μπορειται να μας πειτε ποιον να συνδραμουν; Τον τωρινο η τον αυριανο δημαρχο; Προτεινετε ενα ειδος συμβουλιου σοφων γεροντων οπως οι ινδιανοι καποτε;

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...