Καρκούλιας: Δήμαρχε Δεν λες «πολιτισμό» ΣΟΥ την άριστη δουλειά φορέων της πόλης Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Καρκούλιας: Δήμαρχε Δεν λες «πολιτισμό» ΣΟΥ την άριστη δουλειά φορέων της πόλης

Written By Παλλήνη Press on Τρίτη 21 Αυγούστου 2018 | 8:47 μ.μ.



Πολιτισμός;
Μικρόφωνο και παραμύθι.....της Διοίκησης

Σε λίγες μέρες αρχίζει στον Δήμο μας ο Πολιτιστικός Σεπτέμβρης με εκδηλώσεις που μάλιστα έχουν διαφημιστεί πολύ από τον Δήμο.

Διαβάζοντας κάποιος το πρόγραμμα εκδηλώσεων ανακαλύπτει ότι είναι σχεδόν αντιγραφή των εκδηλώσεων περασμένων ετών με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους να πρωταγωνιστούν όπως πάντα και χωρίς καμιά ουσιαστική βοήθεια από τον δήμο .

Οι θεατρικές ομάδες που συμμετέχουν λειτουργούν με την οικονομική επιβάρυνση του κάθε συμμετέχοντος, χωρίς την βοήθεια και πάλι του Δήμου.

Για τον Δήμαρχο ο δήθεν «πολιτισμός» που διατυμπανίζει ότι προσφέρει, είναι ένα επικοινωνιακό του στοιχείο και τον χρησιμοποιεί σαν κράχτη της προβολής του. 

«Στήνει» ένα ολόκληρο πρόγραμμα προς προσέλκυση του φιλοθεάμονος κοινού που στηρίζεται σε δουλειά άλλων(πολιτιστικών συλλόγων, ιδιωτών, συλλόγων γονέων κτλ) με στόχο την διαφημισή του ,την λήψη μικροφώνου και την εκφώνηση λογυδρίων ,την λήψη φωτογραφιών, πάντα στην λογική πελατειακών σχέσεων και εύκολου εντυπωσιασμού.

Ουδέποτε συζήτησε ουσιαστικά και με κανένα θεσμικό όργανο «πολιτιστικές πολιτικές» και «προγράμματα με κριτήρια». Όλο το πρόγραμμα των "πολιτιστικών" του Δήμου οργανώνεται αποκλειστικά από την γνωστή ΚΥΡΙΑ και κυρίαρχη Διευθύντρια του Πολιτιστικού Κέντρου.

Δέχθηκε ποτέ η ζήτησε την βοήθεια και την συμμετοχή στην ανάπτυξη «του πολιτισμού» του Δήμου ανθρώπων του πολιτισμού εγνωσμένης αξίας που είναι δημότες και πολλοί έχουν εκφράσει την επιθυμία να βοηθήσουν χωρίς αμοιβή? 
Ποτέ!!!

Ο Δήμαρχος αγνοεί ότι «πολιτισμός είναι ο καθημερινός αγώνας για να προχωρήσουν πολίτες και πόλη μπροστά, είναι η συνέργεια και η συνδημιουργία για ποιότητα ζωής σε μια καλύτερη πόλη όπου οι δημότες να αισθάνονται και να ενεργούν ως τοπικοί συμμέτοχοι και συνεργοί».

Δήμαρχε δεν μπορεί να αναπτυχθεί πολιτισμός στον Δήμο μας όταν έχει «αποκλεισθεί» η συνδιαμόρφωση προγράμματος πολιτισμού με ανθρώπους επαγγελματίες όλων των εκφράσεων πολιτισμού.
Όταν δεν έχει γίνει σε δημόσια διαβούλευση σοβαρή συζήτηση, κατάθεση προτάσεων επί του θέματος και αποδοχή αυτών χωρίς την λογική των αποκλεισμών….. 

Δεν λες «πολιτισμό» Σου την άριστη δουλειά φορέων της πόλης.

Ως Δήμος δεν προάγεις και δεν παράγεις πολιτισμό όταν από τις 15 εκδηλώσεις που ένταξε η Κυρία στον πολιτιστικό Σεπτέμβρη οι 3 γίνονται από πολιτιστικούς συλλόγους οι 6 αφορούν παραστάσεις θεατρικών ομάδων και 2 αφορούν χορωδίες, πρωτοβουλίες που πληρώνουν ιδιώτες.

Δυστυχώς για τον Δήμο ούτε εσείς ούτε η κυρία γνωρίζετε «το αντικείμενο». Και το άσχημο είναι ότι δεν θέλετε να μάθετε.

Συγχαίρω και εύχομαι στους συμμετέχοντες στον Πολιτιστικό Σεπτέμβρη καλή επιτυχία τους η οποία είναι δεδομένη.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...