ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ.. [ΓΡΑΦΕΙ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΙΟΥΡΚΟΥ] Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ.. [ΓΡΑΦΕΙ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΙΟΥΡΚΟΥ]

Written By Παλλήνη Press on Τρίτη 29 Αυγούστου 2017 | 11:04 μ.μ.


Γιατί στο τέλος τι είναι αυτό που μας μένει; Οι στιγμές! Αν τις εξευτελίσεις, αν τις κουράσεις, αν τις απαιτήσεις, τότε δεν θα μείνει τίποτα πίσω.. Μόνο στάχτες. Ενώ έτσι; Θυμάσαι, σκέφτεσαι, λησμονείς, κλαις, γελάς αλλά…

Ξέρεις ότι υπήρξαν…

Ξέρεις ότι έγραψαν ένα τεράστιο κεφάλαιο της ζωής σου..

Ξέρεις ότι θα σε συντροφεύουν..

Ξέρεις ότι θα σε συμβουλεύσουν όταν το χρειαστείς..

Δεν αρκούν μόνο εκείνες όμως για να γράψεις το δικό σου βιβλίο. Μόλις είσαι αρκετά δυνατός για να το καταλάβεις, θα κάνεις το μεγάλο βήμα. Κάπου εκεί θα κλείσει ένα ακόμα κεφάλαιο και θα ξεκινήσει ένα άλλο.
Πρώτη σελίδα; Λευκή! Κενή! Άδεια!
Συναισθήματα; Ανασφάλεια! Αβεβαιότητα! Φόβος!
Και εσύ; Χαμένος! Απελπισμένος!
Χρειάζεται εκείνο το μεταβατικό στάδιο. Μετά όμως; Πρέπει να σκεφτείς γιατί τα έκανες όλα αυτά, γιατί έφτασες σε αυτό το σημείο και να προχωρήσεις μπροστά. Οι στιγμές θα γίνουν αναμνήσεις, εσύ θα γίνεις πιο δυνατός και η ζωή θα σε μαγέψει με πράγματα που πριν δεν έβλεπες. Να τις φροντίζεις τις αναμνήσεις, δεν θα γίνουν ποτέ ξανά στιγμές αλλά να μάθεις να ζεις μαζί με αυτές.

Άνθρωποι που αγαπήθηκαν, που μοιράστηκαν, που έζησαν, μα πάνω απ’όλα που δεν μετάνιωσαν, δεν θα ξεχαστούν. Πάντα θα κρατάει ο ένας τον άλλον στο μυαλό και στην καρδιά του γνωρίζοντας πως υπήρξαν κάποτε σαν ένα. Η ζωή όμως δεν φέρνει τα πράγματα όπως θέλουμε και εμείς αν στ’αλήθεια νιώθουμε πως πρέπει να προχωρήσουμε θα κολυμπήσουμε και ας είναι βαθιά. Το είχε πει και η Ντόρι άλλωστε, “τι κάνουμε στα δύσκολα; -κολυμπάμε!!”.

Χρειάζονται δύναμη, αποφασιστικότητα και ειλικρίνεια οι σχέσεις. Μόνο έτσι μπορούν να σου χαρίσουν απλόχερα όλα αυτά που μπορούν. Και όταν καταλάβεις πως  ρούφηξες και την τελευταία σταγόνα από όλα αυτά τα υπέροχα συναισθήματα, όταν καταλάβεις πως δεν μπορείς να παρέχεις τίποτα περισσότερο από το ενδιαφέρον σου, τότε θα γίνεις για λίγο εγωιστής προστατεύοντας και τους δύο. Γιατί όποιος αγαπάει πραγματικά νοιάζεται, προσέχει, φροντίζει…με το δικό του τρόπο που μπορεί να μην κατανοείται πάντα. Αλλά εσύ ξέρεις πως έκανες ότι καλύτερο μπορούσες.

Και κάπως έτσι θα χρωματίσεις τις αναμνήσεις με τα σ’αγαπώ σας, θα γράψεις το όνομα σας με κεφαλαία, θα δακρύσεις πάνω από την τελευταία σελίδα και θα είσαι πια έτοιμος να πας παρακάτω..

“The secret to change is to focus all of your energy, not on fighting the old, but on building the new. ” Socrates

Βασιλική Κιούρκου

Πηγή 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...