ΕΠΑΜ ΠΑΛΛΗΝΗΣ: Η απόφαση του Δ.Σ. Παλλήνης για το “ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ” (REDS), είναι ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ. Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

ΕΠΑΜ ΠΑΛΛΗΝΗΣ: Η απόφαση του Δ.Σ. Παλλήνης για το “ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ” (REDS), είναι ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ.

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 | 10:11 μ.μ.

 


Θέλοντας να θέσουμε το ζήτημα “ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ” σε μία άλλη βάση, την σωστή κατά την γνώμη μας βάση, αυτήν δηλαδή της προάσπισης των συμφερόντων των συνδημοτών μας και του Δήμου μας και όχι της εκάστοτε εταιρίας που επιθυμεί το κέρδος εις βάρος των πολιτών και αφού παρακολουθήσαμε στενά τις δύο “μαραθώνιες” Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, αλλά και την τελευταία εκδήλωση του ΦΕΣ ΚΑΝΤΖΑ, (όπου υπήρξε και παρέμβαση της Τ.Ο. Ε.ΠΑ.Μ. Παλλήνης – Παιανίας), καταλήξαμε στα εξής τραγελαφικά συμπεράσματα:

Ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο, συνεδρίαζε για την λήψη απόφασης υπέρ ή κατά των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων (ΑΩ) που προσέφερε η εταιρία REDS με την τελευταία της πρόταση, σχετικά με το κολοσσιαίο για την περιοχή μας Εμπορικό Κέντρο 90.000 τετραγωνικών μέτρων που προτίθεται (υποτίθεται) να κατασκευάσει, ουδείς εκ των Δημοτικών Συμβούλων γνώριζε ή είχε στα χέρια του, την ιδέα έστω, του επενδυτικού αυτού σχεδίου.

Αυτό στην ουσία και με δεδομένη την υπαναχώρηση του πρώτου επενδυτή για την κατασκευή MALL σημαίνει, πως σύμφωνα και με τις διεθνείς επενδυτικές τάσεις, που θέλουν τα MALLS να εγκαταλείπονται το ένα μετά το άλλο παγκοσμίως και να στρέφουν τα κεφάλαιά τους σε νέες επενδύσεις, τύπου ηλεκτρονικού εμπορίου (amazon, ebay κλπ), είναι πολύ πιθανόν, από… πολυκατάστημα, να φυτρώσουν τεράστιες αποθήκες διαχείρισης προϊόντων (Logistics), με τις νταλίκες να κάνουν ουρά προκειμένου να φορτο-εκφορτώσουν την πραμάτια τους, από και προς όλο την Ευρώπη (και όχι μόνο).

Αυτό επίσης σημαίνει, πως σε μια χώρα σαν την Ελλάδα του 2017, με ανύπαρκτα κυριαρχικά δικαιώματα και τα ευρωλιγούρια να κάνουν πλάτες σε όσους λυμαίνονται το “οικόπεδο Ελλάς”, ίσως επιχειρηθεί να επιβληθεί ένας “εξευρωπαϊσμός” του τύπου… “οίκοι ανοχής Ολλανδίας”, ναι αυτούς με τα κορίτσια στις βιτρίνες, όπου οι πολίτες της Αττικής και δη της Ανατολικής (γιατί όχι και της Ευρώπης ή κάθε γωνιάς του πλανήτη), θα δουν τις κόρες τους να εκτίθενται, προς άγραν πελατών και… “μεροκάματου”. (Δεν θέλω να σας μπαίνουν ιδέες στο κεφάλι…)

Ποιος Δημοτικός Σύμβουλος, συμπολιτευόμενος ή αντιπολιτευόμενος, μπορεί μετά βεβαιότητος να αποκλείσει αυτό ή το οιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο σήμερα;

Ουδείς… μετά βεβαιότητος…! Να είστε σίγουροι, πως ούτε η ίδια η… “επενδύτρια” εταιρία – ιδιοκτήτης δεν γνωρίζει… μετά βεβαιότητος, σήμερα που μιλάμε.

Μα θα μου πείτε, “…δεν γίνονται αυτά, γιατί υπάρχουν νόμοι”. Σύμφωνοι. Νόμοι όμως δεν μετέτρεψαν την γεωργική γη σε… ΠΟΑΠΔ (Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων); Νόμοι δεν έκαναν τον αμπελώνα χέρσο; Νόμοι δεν έδωσαν συντελεστή δόμησης αρχικά, 0,4%; Νόμοι δεν τον αύξησαν σε 0,6%; Νόμοι δεν βρίσκονται σε ισχύ σήμερα, με εκ νέου αύξηση σε 1,6%...;;; Τι θα τους σταματήσει αυτούς, όταν η απόφαση ΤΟΥΣ παρθεί; Ή μήπως σας είναι άγνωστο, πως στην Ελλάδα νόμος είναι, το δίκιο του… (κάθε) Μπόμπολα…;;; Ή μήπως σας είναι άγνωστη η “απραξία” όλων των Δημοτικών Συμβουλίων διαχρονικά…;;;

Κι ενώ η διαδικασία συνεχίζεται εντός της αιθούσης, ηχούν ιαχές, που διασπούν και διχάζουν…

Οι πολίτες διασταυρώνουν τα ξίφη τους με τους Δημοτικούς Συμβούλους, για το αν θα πρέπει ή όχι να γίνει το έργο, φέρνοντας καινούριες προτάσεις και στοιχεία και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, πραγματικά στην κοσμάρα τους, να διασταυρώνουν τα δικά τους ξίφη, μεταξύ τους, για το αν είναι αρκετά ή όχι τα ΑΩ ή αν πρέπει ή όχι, να διεκδικηθούν περισσότερα, γιατί τώρα δίνουν λιγότερα από ό, τι έδιναν παλαιότερα και αν θα τα ζητήσουν από τον υπουργό (του ΣΥΡΙΖΑ) ή τον “επενδυτή” (του ΣΥΡΙΖΑ)…!

Ναι… Αυτό ακριβώς συνέβη εντός της αιθούσης…

Αμ δεν πρόκειται να πάμε πουθενά έτσι, ούτε μετά από 14 μνημόνια (νέα μονάδα μέτρησης του χρόνου. 3+1/2 μνημόνια = 2010-2060 = 50 χρόνια)…!

Αν δεν ξεκινήσουμε από τα απλά αλλά πολύ βασικά ερωτήματα, που πρωτίστως θα πρέπει να τεθούν σε όλους τους Δημότες, μα ιδιαίτερα σε αυτούς που θα υποστούν τις συνέπειες. Είτε θετικές, είτε αρνητικές…

Χρειαζόμαστε τις επενδύσεις γενικά;
Τις θέλουμε στην περιοχή μας;
Τι είδους επενδύσεις θέλουμε;
Μέχρι που είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε για μια θέση εργασίας;
Κι έπειτα…
Ποιος θα διασφαλίζει το μπλοκάρισμα υλοποίησης αυθαιρεσιών – εκτροπών του “επενδυτή”;

Πως λοιπόν μπορούν να εφαρμοστούν αυτά τα απλά πραγματάκια, αν οι πολίτες δεν έχουν λόγο; Αν οι πολίτες δεν πάρουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί; Αν δεν λειτουργήσει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στον ΔΗΜΟ μας…;
Και φυσικά, αν δεν υπάρξει τιμωρία για τις Δημοτικές Αρχές, για αποφάσεις τους, που μπορούν να βλάψουν το κοινωνικό σύνολο ή μέρος…;;; (ο φόβος φυλάει τα έρημα που λένε και στο χωριό μας)

Καλές οι φωνασκίες, καλές οι διαμάχες, καλές οι καταγγελίες ένθεν κακείθεν μιας κι ανεβάζουν τα αίματα, αλλά πολιτικό και κοινωνικό έργο… ΜΗΔΕΝ.

Τα πάντα στον βωμό του κέρδους και του προσωπικού και μικροπολιτικού συμφέροντος.

Και ασφαλώς, τα πάντα “νόμιμα” ή τουλάχιστον νομότυπα… Στο τέλος όμως, πάντα “ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΑ”…!

Αυτά και άλλα πολλά τα δεινά του Καλλικράτη, που μας έφερε στο σημείο, κάτοικοι του Γέρακα, να αποφασίζουν για τις ζωές των Παλληνιωτών.
Η κατάργησή του για εμάς, είναι και επιτακτική και μονόδρομος...!

Για την Τ.Ο. Παλλήνης – Παιανίας

Βαγγέλης Αλιφέρης - Συντονιστής

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...