Νομαρχιακή Επιτροπή Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ: "Στηρίζουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού" Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Νομαρχιακή Επιτροπή Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ: "Στηρίζουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού"

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015 | 1:49 π.μ.


Η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ , η διαπραγματευτική ομάδα και ο πρωθυπουργός σ. Αλέξης Τσίπρας έδωσαν για έξι μήνες μια σκληρή και τίμια μάχη με τους θεσμούςκαι πάλεψαν μέχρι τέλους και εξαντλώντας όλα τα μέσα πίεσης (διακοπή συνομιλιών, στάση πληρωμών, μονομερείς νομοθετήσεις, δημοψήφισμα) για να διεκδικήσουν μια βιώσιμη συμφωνία που θα δίνει τη δυνατότητα να σταθεί η χώρα και ο λαός μας όρθιος και θα ανοίγει προοπτική για απεμπλοκή από τις πολιτικές λιτότητας και των μνημονίων.

Δόθηκε μια εξαντλητική διαπραγματευτική μάχη, σε όλα τα επίπεδα. Μια άνιση μάχη, που όπως αποδείχτηκε ο χρόνος και το χρήμα ήταν τα βασικά όπλα του αντιπάλου και η δική μας αδυναμία. 

Συγχρόνως όμως  επιτεύχθηκε μέσα από μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια, να φέρουμε το "ελληνικό πρόβλημα" στο επίκεντρο των εξελίξεων, υποχρεώνοντας επί τόσους μήνες, τους δανειστές, τους εταίρους, τα ΜΜΕ,  στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο να ασχολούνται με αυτό.

Μια νέα πραγματικότητα δημιουργήθηκε  στην Ευρώπη, φέρνοντας στο προσκήνιο τόσο το θέμα της λιτότητας και του χρέους λαούς και το αδιέξοδο των ακραία νεοφιλελευθερων πολιτικών και για άλλες χώρες και λαούς της Ευρωζώνης. 

Προκλήθηκαν έστω οριακά ρήγματα στους κυρίαρχους κύκλους και τις εθνικές κυβερνήσειςκαι έγινε φανερό ότι ακόμα και μέσα στο πλέον προνομιακό περιβάλλον του αντιπάλου υπάρχουν περιθώρια για ελιγμούς και συμμαχίες.

Όλα τα παραπάνω οδήγησαν σε αντίδραση το ευρωπαϊκό κατεστημένο το οποίο μέσα από ασφυκτικές πιέσεις και εκβιαστικές κινήσεις απέναντι στην Ελληνική κυβέρνηση άδειασε τα ήδη προβληματικά ταμεία της χώρας από τα λιγοστά αποθέματα τους και οδήγησε με το κόψιμο της ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες στα capital controls.

Στο σημείο αυτό είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσουμε ότι το ευρωπαϊκό κατεστημένο δεν ήθελε μια καλή, κακή ή χειρότερη συμφωνία. Είχε έναν και μοναδικό σκοπό: 

Την απομάκρυνση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ  από την εξουσία. Μιας "απείθαρχης" κυβέρνησης που ταρακουνούσε το νεοφιλελεύθερο οικοδόμημα και ξυπνούσε την πίστη κι άλλων πολιτών σε όλη την Ευρώπη ότι υπάρχει άλλος δρόμος μακριά από τη λιτότητα και τα μνημόνια

Η προσπάθεια αυτή πήρε τα χαρακτηριστικά πολιτικού πραξικοπήματος και κορυφώθηκε στην διάρκεια της προ-δημοψηφισματικής περιόδου όταν τα έδωσαν όλα για το ΝΑΙ και ανέστησαν όλα τα πολιτικά πτώματα και δεινόσαυρους με την αγαστή συνεργασία και του εγχωρίου κατεστημένου της μιντιακής διαπλοκής και ολόκληρου του συστήματος που κυβέρνησε την Ελλάδα επί 40 χρόνια και ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό για τη σημερινή της τραγικής κατάστασης.  

Συγχρόνως τορπίλιζαν κάθε νέα προσέγγιση και προσπαθούσαν να εξωθήσουν τον Τσίπρα σε παραίτηση, ενώ μας έσπρωχναν στην έξοδο από Ε.Ε και Ευρωζώνη.

Το τελικό τους χτύπημα ήταν μια απαράδεκτη "πρόταση συμφωνίας" που αγνοούσε πλήρως το μεγαλειώδες 61,31% του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα για την πρόταση Γιουνκέρ και μας άφηνε 3 πολύ δύσκολες επιλογές , ουσιαστικά "επιλογές ήττας":

1)Να παραιτηθούμε από τη διακυβέρνηση της χώρας.

2)Να οδηγήσουμε τη χώρα σε άτακτη χρεωκοπία, δηλαδή σε άμεση απόλυτη κατάρρευση.

3)Να αποδεχτούμε ένα 3ο ασήκωτο και πιθανόν αδιέξοδο Μνημόνιο

Σε τέτοιες οριακές στιγμές, πραξικοπηματικές και εκβιαστικές και οι αποφάσεις είναι οριακές.

Για το λόγο αυτό ας σταματήσουμε να επικαλούμαστε κατά το δοκούν το πρόγραμμα και την ψήφο του λαού στο δημοψήφισμα.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α κέρδισε της εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με μια σαφή εντολή, τον τερματισμό της λιτότητας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης και με προσήλωση όλους αυτούς τους μήνες το σχέδιο αυτό προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε, ενώ το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα είχε σαφές ερώτημα την τελευταία πρόταση των θεσμών στις διαπραγματεύσεις τη λεγόμενη πρόταση Γιούνκερ κάτι που σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις του τόνισε την περίοδο πριν το δημοψήφισμα και ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς να αμφισβητεί τη θέση μας στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε.

Παρόλα αυτά και μέσα από την εμπειρία των 6 τελευταίων μηνών, δεν  μπορεί κανείς πλέον να διατηρεί αυταπάτες για την σημερινή κατάσταση της Ε.Ε., καθώς περίτρανα αποδείχθηκε ότι ο νεοφιλελεύθερος δογματισμός έχει κυριαρχήσει ακόμα και έναντι θεμελιωδών ευρωπαϊκών αξιών, όπως η δημοκρατία και η αυτοδιάθεση και έχει άμεσα ανάγκη μια μεγάλη δημοκρατική στροφή για να μην καταλήξει σε αδιέξοδο και διάλυση στο μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση όμως :

Δεν είχαμε εντολή να αναστήσουμε και να ξαναφέρουμε στην εξουσία τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Δεν είχαμε εντολή για έξοδο από το ευρώ.

Δεν είχαμε όμως ούτε εντολή  για νέο αντιλαϊκό μνημόνιο.

Σε τέτοιες οριακές στιγμές,  οι ηγέτες έρχονται αντιμέτωποι με κάτι ισχυρότερο από τη συνείδησή τους. Έρχονται αντιμέτωποι με την Ιστορία και με το συμφέρον του λαού, έτσι όπως εκείνοι το αντιλαμβάνονται.

Τότε, η διατήρηση της χώρας και η αποφυγή μιας νέας τραγωδίας για το λαό είναι πιο σημαντική από την τήρηση του προεκλογικού προγράμματος .

Τότε, στη ζυγαριά της ιστορίας, το αισθητήριο του ηγέτη μεταφράζει τη θέληση του λαού:

Και η αλήθεια που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι:

ΝΑΙ, ο λαός αποστρέφεται την επιστροφή των βασανιστών του. 

ΝΑΙ, ο λαός δεν αποδέχεται με τίποτα την κατάρρευση της χώρας του.

ΝΑΙ, ο λαός με όλες τις δυσκολίες, κρατάει ζωντανή την ελπίδα, δίνει  χρόνο στην κυβέρνηση του, να οργανώσει μια νέα στρατηγική απεμπλοκής από τα μνημόνια.

Ο κόσμος της εργασίας, οι νεολαίοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι εμπιστεύονται τον ΑλέξηΤσίπρα σαν ένα πρωθυπουργό που δεν τους κορόιδεψε, που παλεύει για τα συμφέροντα των πολλών, που μπορεί να μην κατάφερε όσα υποσχέθηκε αλλά που έδωσε μια τίμια προσπάθεια, πέρα και τα δικά του όρια, και που μπορεί να τον οδηγήσει πέρα από όλα τα παραπάνω

Για όλους τους παραπάνω λόγους στηρίζουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού και θεωρούμε ότι είναι κορυφαίο ζήτημα πολιτικής και κοινωνικής σημασίας θέμα η διατήρηση τους στην διακυβέρνηση της χώρας . Μακριά από τα σενάρια για κυβερνήσεις εθνικής ενότητας και ειδικού σκοπού με τις πολιτικές δυνάμεις που ο λαός δεν θέλει να το κυβερνήσουν, αλλά με ενότητα και πολύ δουλειά για να πετύχουμε στο πολύ δύσκολο δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας. Για αυτό  καλούμε όλα μας τα μέλη και όλο το λαό να συμφωνήσουμε στα παρακάτω.

Να συμφωνήσουμε λοιπόν ότι το μέλλον είναι μπροστά μας.

Να συμφωνήσουμε ότι δεν χάσαμε τον πόλεμο. 

Να συσπειρωθούμε πάνω στην πλατφόρμα της λογικής και όχι του συναισθήματος.

Να συμφωνήσουμε ότι όλοι ενδιαφερόμαστε για την πατρίδα μας και το μέλλον των παιδιών μας και ότι η τοποθέτηση όλων μας πηγάζει από μια αυθεντική αγωνία για το αύριο. Ας ξεχάσουμε τα αριστερόμετρα, δεν ωφελούν πουθενά και μας κάνουν ζημιά. 

Να κουβεντιάσουμε, να ασκήσουμε κριτική, να διαφωνήσουμε, να εντοπίσουμε τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν τους προηγούμενους μήνες και μας οδήγησαν εδώ, να αναλάβουμε το μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί, σαν κυβέρνηση , σαν κόμμα, σαν πολίτες. 

Να αρνηθούμε τις απλουστεύσεις, γιατί η πολιτική δεν είναι αριθμητική αλλά άλγεβρα και μαθηματικά πολλαπλών εξισώσεων.

Να στηρίξουμε την κυβέρνηση μας και να θυμίσουμε στους βουλευτές μας ότι:

Οι βουλευτές όταν βρίσκονται σε οριακά  διλήμματα , απευθύνονται στους ψηφοφόρους τους και αναζητούν τη λύση  στη θέλησή  και το πνεύμα τους και όχι στο γράμμα των καταστατικών και των ιδεολογιών ακόμα χειρότερα των ιδεοληψιών. 

Κάνουμε έκκληση ενότητας σε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που ψήφισαν ΟΧΙ και ΠΑΡΩΝ στην ψηφοφορία της Παρασκευής και τους καλούμε να μην εξυπηρετήσουν -έστω και άθελα τους -τα σχέδια όσων ποτέ δεν υπηρέτησαν τα συμφέροντα του λαού με την ψήφο τους στην αυριανή ψηφοφορία. 

Τους καλούμε να συσπειρωθούμε γύρω από την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα και να παλέψουμε όλοι μαζί να μειώσουμε τις επιπτώσεις της συμφωνίας και να χτίσουμε την Ελλάδα της επόμενης ημέρας.

Να παρακολουθούμε, να επηρεάζουμε και να περιμένουμε τις προοδευτικές εξελίξεις και σε άλλες χώρες τις Ευρώπης.

Με κόπο, μόχθο, τιμιότητα, συλλογικότητα και όραμα. Να μείνουμε όρθιοι για να έρθει η μέρα που θα η αριστερά και ο λαός θα  κερδίσουμε πίσω όλα όσα μας ανήκουν.

Το γραφείο Τύπου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...