Γιατί τέτοια εγκατάλειψη από έναν Δήμαρχο ο οποίος επιθυμεί να ξανα-προσφέρει; Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Γιατί τέτοια εγκατάλειψη από έναν Δήμαρχο ο οποίος επιθυμεί να ξανα-προσφέρει;

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 21 Μαΐου 2014 | 4:11 π.μ.


Ανοιχτή επιστολή σε Απερχόμενο και Ερχόμενο Δήμαρχο


Γέρακας 19 Μαΐου 2014

Κύριε Δήμαρχε,

Απερχόμενε, υποψήφιε και επόμενε,

Δράττομαι της ευκαιρίας να γράψω σε εσάς, εν μέσω εκλογών, για τέσσερα παιδιά, τα οποία ξεπέρασαν και εσάς και τις δομές του Δήμου, τους δημοτικούς υπαλλήλους και όλους εμάς τους ψηφοφόρους-δημότες σας, με μία δράση τους που θα έπρεπε να μας κάνει όλους να νιώθουμε ντροπή για την αδιαφορία και τις ελλείψεις μας.

Η δράση τους έγινε, με δική τους αποκλειστικά πρωτοβουλία, χωρίς κανείς «μεγάλος», είτε σε ηλικία, είτε σε ιεραρχία στο Δήμο να τους εμπνεύσει για κάτι τέτοιο. Το πεδίο δράσης τους αφορούσε τη δική τους περιοχή, τη δική τους μικροκλίμακα: την παιδική χαρά της Επτανήσου και Τήλου στο Γέρακα.

Παιδική χαρά για την οποία ουκ ολίγοι δημότες, κάτοικοι Γέρακα, των οποίων τα παιδιά τους παίζουν εκεί, σας έχουν πάρει κατ’ επανάληψη τηλέφωνο για να διαμαρτυρηθούν: τα αγριόχορτα φτάνουν στο ύψος του προσώπου των δίχρονων, τα παιχνίδια είναι σε κακή κατάσταση και εγκυμονούν κινδύνους, το χαλίκι που στρώθηκε στο δάπεδο -ποιανού άραγε ήταν αυτή η σοφή έμπνευση και μετά από πόση μελέτη;- έχει χαρίσει ράμματα σε κεφαλάκια μικρών παιδιών (για τα οποία επίσης έχει ενημερωθεί η τεχνική σας υπηρεσία), ενώ τα σκουπίδια, ναι τα σκουπίδια, εν μέσω της προεκλογικής σας καμπάνιας, έχουν ξεχειλίσει τους κάδους απορριμμάτων, οι οποίοι δεν αδειάζονται και έχουν σπαρθεί σε όλη την παιδική χαρά για να μας δείξουν το μέγεθος του ενδιαφέροντος της δημοτικής αρχής για τους δημότες από τους οποίους ζητάτε την ψήφο τους.

Σήμερα, λοιπόν, ο Βασίλης 8 ετών, ο Νικόλας 7,5 ετών, η Ελένη 6 ετών και η Ιωάννα 5 ετών, μαζεύτηκαν στην παιδική χαρά για να παίξουν. Βρήκαν, όμως, μπροστά από τις τσουλήθρες μπουκάλια μπύρας σπασμένα –ποιος ξέρει ποιανού εγκεφάλου γέννημα ήταν η ιδέα να σπάσει μπουκάλια μπύρας εκεί που «προσγειώνονται» χαρούμενα παιδιά- και χωρίς δισταγμό, με δική τους πρωτοβουλία, και παρά την αντίθετη γνώμη των μαμάδων τους, άρχισαν να μαζεύουν τα επικίνδυνα για το παιχνίδι τους γυαλιά.

Και δεν έμειναν εκεί, Δήμαρχε και Δημοτική Αρχή. Πήραν σακούλες που βρήκαν πεσμένες ανάμεσα στα χορτάρια τις οποίες τις γέμιζαν με τα σκουπίδια που υπήρχαν παντού. Τις άδειαζαν στους μεγάλους κάδους έξω από την παιδική χαρά και ξανά από την αρχή τις γέμιζαν. Μάζεψαν σκουπίδια που αντιστοιχούσαν σε 20 σακούλες σούπερ μάρκετ! Στο τέλος, μάζεψαν και όσα αποτσίγαρα μπορούσαν, τα οποία ήταν επίσης σπαρμένα παντού από τους ίδιους τους γονείς τους(!).

Αδιανόητο; Αποκλείεται; Μα πώς μπορεί τέτοια εγκατάλειψη από έναν Δήμαρχο ο οποίος επιθυμεί να ξανα-προσφέρει;

Για εμάς τους ίδιους τους γονείς και τις δικές μας ευθύνες, το δικό μας ήθος και τον δικό μας πολιτισμό μπορώ να μιλάω επί μακρόν. Αλλά ο δικό σας ρόλος, Δήμαρχε, είναι πολύ συγκεκριμένος και αφορά ένα έργο το οποίο πρέπει να επιτελείται μονίμως και αδιαλείπτως. Δεν ξέρω Δήμαρχε, αν φταίει το περιβάλλον σας, τα στελέχη του Δήμου σας ή οι δομές του, για το τυχόν έλλειμμα πληροφόρησης που έχετε για όλα αυτά. Αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία. Ούτε οι καλές σας προθέσεις μπορούν να αρκούν.

Τα παιδιά μας χθες δεν πρόλαβαν να παίξουν, κύριοι, γιατί η δουλειά ήταν πολύ μεγάλη, αλλά ένιωθαν ευτυχισμένα και περήφανα που τα κατάφεραν. Εσείς νιώθετε περήφανοι;

Με περηφάνια, αισιοδοξία και ελπίδα για όλα αυτά που -μόνο- τα παιδιά μας διδάσκουν,

Μηγιάκη Βερόνικα

Πηγή

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...