ΠΑΛΛΗΝΗ - Νατάσσα Μπαράκου: Αγαπητέ κ. Σίμο, Πραγματικά δεν μπορώ να συλλάβω τον τρόπο σκέψης σας. Τα πράγματα είναι πιο απλά. Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

ΠΑΛΛΗΝΗ - Νατάσσα Μπαράκου: Αγαπητέ κ. Σίμο, Πραγματικά δεν μπορώ να συλλάβω τον τρόπο σκέψης σας. Τα πράγματα είναι πιο απλά.

Written By Παλλήνη Press on Τρίτη 11 Μαρτίου 2014 | 10:00 μ.μ.

7o-dimotiko-pallinis-goneas

Αγαπητέ κ. Σίμο,

Πραγματικά δεν μπορώ να συλλάβω τον τρόπο σκέψης σας.  Τα πράγματα είναι πιο απλά.

Αναφέρεστε σε «ευέλικτους» τρόπους ερμηνείας των γεγονότων και καταδικάζεται εσείς ο ίδιος όλους αυτούς που δεν συμφώνησαν με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας-παρωδίας και αναφέρομαι πάντα στους γονείς του σχολείου και όχι στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. ΛΑΘΟΣ  διότι αν ερευνούσατε σε βάθος το συγκεκριμένο θέμα και όχι επιφανειακά, όπως κάνατε, θα καταλήγατε να μιλάτε στο άρθρο σας για «ευέλικτους» τρόπους αντιμετώπισης της μάζας από τους πολιτικούς άρχοντες του τόπου.

Είναι πάντως άξιον θαυμασμού το πώς έχουν μάθει να κατευθύνουν εκεί που μόνο αυτοί θέλουν τους ανήμπορους και ανυποψίαστους γονείς/πολίτες.  Μην ξεχνάτε ότι το σχολείο (το κάθε σχολείο) είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.  Κάντε τώρα μόνος σας τον παραλληλισμό και θα καταλάβετε τι θέλω να πω.

Όταν δεν στηριζόμαστε σε στοιχεία οδηγούμαστε στο να βγάζουμε λάθος συμπεράσματα.

Υπάρχουν λοιπόν κάποια στοιχεία τα οποία από ότι καταλαβαίνω σας διαφεύγουν. Υπάρχουν επίσημα έγγραφα (αν πραγματικά ενδιαφέρεστε μπορείτε τα να βρείτε στο διαδίκτυο) υπογεγραμμένα από πολιτικούς μηχανικούς της Περιφέρειας τα οποία αναφέρουν ρητά ότι πρέπει να γίνει άμεσα η μετεγκατάστασή του 7ου Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Παλλήνης σε άλλη θέση, κανέναν ημίμετρο (τοίχος περίφραξης 3.00μ) δεν παρέχει καμία ασφάλεια παρά μόνο η ολοκλήρωση των μελετών και των έργων που αφορούν τη συνολική διευθέτηση του ρέματος (15 χλμ.)  Ακόμα και αν τα έργα ξεκινήσουν αύριο (επιστημονική φαντασία!) το σχολείο πάλι πρέπει να φύγει από την συγκεκριμένη θέση.

Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος χωρίς κανείς να ενημερώσει τους γονείς.  Γιατί άραγε??  Η Περιφέρεια ρίχνει την ευθύνη στον Δήμο και ο Δήμος με την σειρά του σε εμάς τους γονείς. Γιατί άραγε??

Στην περιβόητη συνάντηση είχε έρθει και ο Διευθυντής τεχνικών έργων του Δήμου ο οποίος στην ουσία συμφώνησε με τους συναδέλφους του από την Περιφέρεια ότι κανένα προστατευτικό έργο δεν πρόκειται να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα δημιουργώντας βέβαια την εικόνα του κακού που πάντα έλεγε ΟΧΙ σε όποια τυχόν λύση πρότειναν όλοι γονείς, δάσκαλοι κλπ. παριστάνοντας βέβαια τους πολιτικούς μηχανικούς!!

Σας ρωτώ λοιπόν πάνω σε ποια βάση έγινε η πολυσυζητημένη κουβέντα και μετέπειτα ψηφοφορία??  Σε αυτή που ακυρώνει με αυθαίρετο τρόπο την επικινδυνότητα του σχολείου και διώχνοντας την ευθύνη από τους πραγματικά υπεύθυνους??

Οι γονείς είναι διχασμένοι, άλλοι θέλουν να φύγουν και άλλοι να παραμείνουν στο συγκεκριμένο ακατάλληλο σχολείο προσπαθώντας να βρουν μόνοι τους την λύση παριστάνοντας τους υδραυλικούς μηχανικούς!!

Το θέμα όμως δεν είναι το τι θέλει ο καθένας απ’ όλους εμάς, ούτε βέβαια μπορούμε να εμπιστευτούμε και την κρίση του καθενός!!   Εξάλλου ο Έλληνας έχει μάθει να λειτουργεί βάζοντας το προσωπικό του συμφέρον πάνω απ’ όλα.  Το ερώτημα είναι: Ποιο είναι τοΣΩΣΤΟ ΒΑΣΕΙ ΛΟΓΙΚΗΣ!!

Το ότι δεν θέλουμε να ξεβολευτούμε είναι δεδομένο (είναι το μαγικό κουμπί που μας αφήνει όλους ακινητοποιημένους) από την άλλη όμως η ασφάλεια των παιδιών μας είναιΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ (μιλάμε για τα παιδιά μας το μέλλον αυτού του τόπου!!).

Τα γεγονότα όπως πολύ σωστά αναφέρατε πρέπει να τα ερμηνεύουμε όπως ακριβώς είναι και όχι όπως στο περίπου τα φανταζόμαστε.  Γι’ αυτό τον λόγο πριν ξεκινήσετε να γράφετε την άποψη σας θα ήταν φρόνιμο πρώτα να ερευνήσετε το θέμα χωρίς να θίγετε όμως τους γονείς που σαν πρώτη προτεραιότητα έχουν την ασφάλεια των παιδιών τους και τίποτε άλλο.

Η ψηφοφορία ήταν ο «έγκυρος» τρόπος για να ρίξουν οι υπεύθυνοι την ευθύνη για μια ακόμα φορά στους γονείς.  Όπως σας ξαναείπα δεν είναι δική μας δουλειά και αρμοδιότητα να βρούμε την λύση για ένα τόσο σοβαρό θέμα.  Κάποιοι από τους γονείς που μπήκαν στο τρυπάκι αυτό ανακάλυψαν άθελά τους και άλλο θησαυρό!! Δηλαδή την αγορά από τον ΟΣΚ οικοπέδου 7500 τμ για ανέγερση σχολικού συγκροτήματος στη Λεωφόρο Λεονταρίου με δαπάνη πολλών εκατομμυρίων χωρίς αυτό να είναι εφικτό διότι το συγκεκριμένο οικόπεδο ήταν χαρακτηρισμένο ως «γεωργική έκταση» .

Εσείς σαν νοήμων άνθρωπος θα αγοράζατε οικόπεδο για να χτίσετε και μετά θα ελέγχατε το αν μπορείτε να χτίσετε??  Και όμως στην Ελλάδα όλα μπορούν να συμβούν ακόμα και αυτό!!.  Τραγική συνέπεια της πιο πάνω ενέργειας είναι ότι υπάρχουν αυτή την στιγμή μαθητές που κάνουν μάθημα κάτω από πυλώνες (4ο Δημοτικό) μέσα σε κοντέιντερ (3ο Γυμνάσιο) και μέσα κυριολεκτικά σε ρέμα (7ο Δημοτικό) και ως συνήθως κανένας δεν φέρει καμία ευθύνη για ΤΙΠΟΤΑ.

Να σας πληροφορήσω ότι από τις πλημμύρες που έγιναν εκτός από το σχολείο μας ζημιά έχει πάθει και η Λεωφόρο Σπάτων η οποία έχει κλείσει σε ένα σημείο λόγω του ότι έχει καταρρεύσει μια μικρή γέφυρα.  Τα έργα που θα γίνουν για να επισκευαστεί η γέφυρα θα επιδεινώσουν τα φαινόμενα πλημμύρας στο σχολείο μας.

Θα πρέπει να γίνουμε όλοι περισσότερο προσεχτικοί διότι η Κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει και δεν αντέχει άλλους εμπαιγμούς, ιδιαίτερα όταν τα προβλήματα έχουν να κάνουν με παιδιά.

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας στον τίτλο που δώσατε στο άρθρο σας στο  ότι όντως θα πρέπει να γυρίσουμε σελίδα σε αυτόν εδώ τον τόπο αλλά έχουμε αναρωτηθεί όλοι πως??

Πρώτα από όλα σκεπτόμενοι, αλλάζοντας τις  κακές νοοτροπίες του παρελθόντος, πρώτα ο καθένας για τον εαυτό του, δεν μπορεί να περιμένουμε μια ζωή από τους άλλους.  Να καταρριφθεί το παραμύθι ότι πάντα κάποιος άλλος μας φταίει, το Κράτος είμαστε όλοι εμείς και το βασικότερο όλων είναι να σταματήσουμε να κοιτάμε μόνο τον εαυτούλη μας και τα προσωπικά μας συμφέροντα.  Αν όλοι σαν κοινωνία δεν είμαστε καλά κανείς δεν μπορεί να είναι καλά μόνος του.

Με εκτίμηση

Νατάσσα Μπαράκου

Μαμά μαθήτριας 7ου Δημοτικού Παλλήνης

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Απάντηση από μητέρα μαθήτριας του 7ου Δημοτικού Παλλήνης στον κο Σίμο Νίκο…. και ανταπάντηση του ίδιου

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...