Η δικτατορία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα συνεχίζεται - Στην DIGEA το μονοπώλιο ψηφιακής εκπομπής της TV Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Η δικτατορία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα συνεχίζεται - Στην DIGEA το μονοπώλιο ψηφιακής εκπομπής της TV

Written By Παλλήνη Press on Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 | 12:49 μ.μ.

Είναι σαφές πλέον και στον πιο δύσπιστο πολίτη αυτής της χώρας, ότι το «μαύρο» στην ΕΡΤ αφορούσε όχι μόνον τη δόση του ΔΝΤ με τη λίστα των 2 χιλ απολυμένων αλλά και απαίτηση των καναλαρχών που συγκροτούν τη DIGEA ώστε να μην τους ανταγωνίζεται η ΕΡΤ εμπορικά αλλά και σε ότι αφορά το ενημερωτικό περιεχόμενο.

Η δικτατορία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα συνεχίζεται. Η Digea η οποία ανήκει στους ιδιοκτήτες των μεγάλων πανελλαδικών καναλιών, πάροχος περιεχομένου και δικτύων, πρακτική ασυμβίβαστη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αναδείχθηκε εθνικός πάροχος υπηρεσιών δικτύου για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Και λέμε αναδείχθηκε, καθώς ήταν, όπως μας ενημερώνει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών η μοναδική εταιρεία που εκδήλωσε ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό της, όπως ακριβώς κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ από το πρώτο βράδυ του λουκέτου που επέβαλε η κυβέρνηση στον Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα. Η Digea, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) που διενεργεί τον διαγωνισμό, ήταν η μόνη εταιρεία η οποία κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση «δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής». Παρά ταύτα, η ΕΕΤΤ ενημερώνει ότι στη συνέχεια «θα προχωρήσει σε έλεγχο των κριτηρίων προεπιλογής και, εφόσον η εταιρεία πληροί τις προϋποθέσεις, θα ανακηρυχθεί υπερθεματιστής για το σύνολο των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων εθνικής και περιφερειακής κάλυψης».

Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο πάροχος που θα αναλάβει την ψηφιακή κάλυψη για τα ιδιωτικά, πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια, οφείλει να καταβάλλει 16,39 εκατ. ευρώ στο κράτος, προκειμένου να διατηρήσει αυτό το δικαίωμα, που περιλαμβάνει 4 πολυπλέκτες εθνικής εμβέλειας για 15 χρόνια.

Για τους 2 πολυπλέκτες που προβλέπονται για τα περιφερειακά κανάλια σε δεκατρείς περιφέρειες της χώρας, το συνολικό ποσό είναι 2,1 εκατ. ευρώ για το ίδιο διάστημα.

Η ψηφιοποίηση του συνόλου της επικράτειας προϋποθέτει τοποθέτηση ψηφιακών πομπών σε 156 σημεία εκπομπής σε όλη την Ελλάδα, όπως προβλέπεται από τον Χάρτη συχνοτήτων.

Και αν αυτό, μοιάζει αδύνατο για τη DIGEA, είναι γνωστό ότι δεν έχει καν τεχνικούς για να το υλοποιήσει, για τη ΝΕΡΙΤ, μάλλον φαντάζει όνειρο θερινός νυκτός καθώς ούτε το απαραίτητο τεχνικό προσωπικό διαθέτει, ενώ θα πρέπει να τηρηθούν και οι διαδικασίες για τις δημόσιες προμήθειες, για την εξαγορά πομπών και την τοποθέτηση τους στη συνέχεια.

Λύση πιθανή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ήταν η ΝΕΡΙΤ να παραχωρήσει στη DIGEA το έργο της ψηφιοποίησης καταβάλλοντας φυσικά αντίτιμο και εκχωρώντας τις εγκαταστάσεις της στα 156 σημεία εκπομπής ανά την Ελλάδα.

Αυτό τουλάχιστον είχε δηλώσει ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Είναι σαφές πλέον και στον πιο δύσπιστο πολίτη αυτής της χώρας, ότι το «μαύρο» στην ΕΡΤ αφορούσε όχι μόνον τη δόση του ΔΝΤ με τη λίστα των 2 χιλ απολυμένων αλλά και απαίτηση των καναλαρχών που συγκροτούν τη DIGEA ώστε να μην τους ανταγωνίζεται η ΕΡΤ εμπορικά αλλά και σε ότι αφορά το ενημερωτικό περιεχόμενο.

πηγή

 

 

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ζούμε στο 2014 και ψηφιακή τηλεόραση στη Νέα Μάκρη δεν υπάρχει.Χιόνια, παρεμβόλες, ασυγχρόνιστος ήχος με εικόνα....Αναγκάζονται, και μόνο οι κατέχοντες να βάζουν συνδρομιτικά κανάλια ...έλεος!!!

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...