Στρίκος Κώστας: «Στην Παλλήνη έχουν γίνει μόνο έργα… βιτρίνας» Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Στρίκος Κώστας: «Στην Παλλήνη έχουν γίνει μόνο έργα… βιτρίνας»

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014 | 12:58 μ.μ.




Ο Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα και μέλος της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Παλλήνης, κύριος Κωσνταντίνος Στρίκος, αποχαιρετά το «δύσκολο» 2013 και υποδέχεται το «ελπιδοφόρο» 2014 με μία συνέντευξη στο «ΖωΠαλλήνη»!
Μας μιλάει για την εκλογή του στο Τοπικό Συμβούλιο του Γέρακα και τους λόγους που ασχολήθηκε με τα κοινά, αναφέρεται στα έργα που πρέπει να γίνουν στην έξοδο 14 της Αττικής Οδού στον Γέρακα και σχολιάζει τη μειωμένη ταχύτητα αντίδρασης από τον Δήμο σε θέματα συντήρησης των σχολικών μονάδων.
Επίσης, ο κύριος Στρίκος εξηγεί γιατί κατά τη γνώμη του η παραμονή τόσα χρόνια στην διοίκηση του Δήμου των ίδιων ανθρώπων με μικρές εναλλαγές είναι επιζήμια για την περιοχή μας και παράλληλα κρίνει τη μέχρι τώρα πορεία της Αντιπολίτευσης.
Διαβάστε μεταξύ άλλων τι λέει για την απαξίωση από την δημοτική αρχή του Τοπικού Συμβουλίου Γέρακα, το παράδειγμα που δίνει από το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης με τις ερωτήσεις του κύριου Παναγιώτη Μερτύρη στον κύριο Θανάση Ζούτσο, αλλά και την εξήγησή του για την φράση του: «Αυτή η κατάσταση θα πρέπει να τελειώσει το συντομότερο για το καλό των πολιτών και του τόπου»…
Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΑΖΙΩΤΗ
Αναλυτικά:


-Οι δημότες του Γέρακα σας τίμησαν με την ψήφο τους στις τελευταίες εκλογές στο τοπικό συμβούλιο. Πως είδατε τον θεσμό του τοπικού συμβουλίου;
Πράγματι στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές η κοινωνία του Γέρακα με τίμησε με τη ψήφο της κατατάσσοντας με στην δεύτερη θέση σε σταυρούς προτίμησης στο τοπικό συμβούλιο από πλευράς μείζονος αντιπολίτευσης. Για να είμαι ειλικρινής με τους αναγνώστες αλλά και με τον κόσμο που με ψήφισε θέλω να πω ότι η απόφασή μου τότε να ασχοληθώ με τα κοινά δεν στηρίχθηκε από καμία ιδιοτέλεια αλλά από αγάπη για τον τόπο που μεγάλωσα και κατοικώ από το 1968. Για τον λόγο αυτό προσπάθησα και θα προσπαθήσω έως το τέλος της θητείας μου να είμαι παρών σε όλα τα συμβούλια, αυτή άλλωστε είναι μια από τις υποχρεώσεις μου, φέρνοντας θέματα που απασχολούν τους κατοίκους. Με λύπη όμως είδα ότι ο θεσμός του τοπικού συμβουλίου απαξιώθηκε από τις πρώτες κιόλας ημέρες σε μεγάλο βαθμό, από την δημοτική αρχή, στερώντας του τις υλικές και διοικητικές αρμοδιότητες. Αναφέρω ενδεικτικά την έλλειψη χρηματικού ποσού που θα έπρεπε να έχει και να διαχειρίζεστε προκειμένου να διεκπεραιώνει μικρό προβλήματα και ανάγκες της ενότητας, την έλλειψη γραμματειακής υποστήριξης για την τήρηση πρακτικών , καθώς και την περιορισμένη θεματολογία της ημερήσιας διάταξης η οποία περιορίζετε μόνο σε θέματα αδειοδότησης καταστημάτων. Θεωρώ ότι τα τοπικά συμβούλια θα έπρεπε να έχουν ισχυρότερη παρουσία και λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο με προτάσεις όσο και με έργο.
- Σε πρόσφατη τοποθέτησή σας στο Τοπικό Συμβούλιο Γέρακα, είχατε μεταφέρει τα παράπονα των κατοίκων πέριξ και μη της πλατείας η οποία βρίσκεται στα σύνορα της Μπαλάνας και της Κάντζας στις οδούς Ναυαρίνου-Δωδώνης-Παρθένη. Υπάρξει κάποια εξέλιξη με το θέμα;
Απολύτως καμία. Να τονίσω ότι κάτω από την συγκεκριμένη πλατεία περνά το κλειστό πια ρέμα της Παναγίτσας, και στο κέντρο της υπάρχει τρύπα βάθους περίπου έξι μέτρων και διαμέτρου ένα επί ένα η οποία συνδέετε με αυτό. Αν δεν τους ενδιαφέρουν τα δέντρα που κοντεύουν να ξεραθούν λόγω έλλειψης ποτιστικού δικτύου, τα παγκάκια που δεν υπάρχουν και τα σκουπίδια επάνω στη πλατεία, τότε ας δείξουν λίγο ενδιαφέρον τουλάχιστον για την ασφάλεια των παιδιών που παίζουν σε αυτή.
- Σε ανακοίνωσή σας στο παρελθόν, είχατε εκφράσει τον προβληματισμό σας για τις κινήσεις του Δήμου Παλλήνης σχετικά με τα θέματα παιδείας. Ως Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 6ου Δ.Σ.Γέρακα σίγουρα παρακολουθείτε το θέμα από κοντά και μπορείτε να μας εξηγήσετε τα… στραβά που παρατηρούνται στον συγκεκριμένο τομέα στην πόλη μας.
Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι η μειωμένη ταχύτητα αντίδρασης από τους υπευθύνους τουλάχιστον σε θέματα συντήρησης των σχολικών μονάδων. Για να μην ευλογώ τα γένια μου το μόνο που θα πω για το 6ο δημοτικό είναι ότι τις υποσχέσεις για μεγάλα δέντρα στο προαύλιο και βάψιμο ορισμένων τοίχων εξωτερικά τις πήρε ο άνεμος. Το μοναδικό έργο μετά την πάροδο 6 μηνών από την ημέρα αναγγελίας του, μετά από συνεχείς ερωτήσεις μου στο συμβούλιο και μια εβδομάδα πριν την έναρξη σχολικής περιόδου ήταν η επέκταση του προαυλίου. Θα σας πω όμως τι μου έκανε εντύπωση στην πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για θέματα παιδείας. Θεωρώ ότι ήταν μια καλά στημένη παράσταση προκειμένου να δείξουν την ευαισθησία τους η οποία όμως απέτυχε. Όμως και στην κωμωδία και στο δράμα χρειάζεται ταλέντο. Κατά την γνώμη μου αν είχαν λυθεί τα προβλήματα των σχολείων τους καλοκαιρινούς μήνες δεν θα χρειαζόταν έκτακτη συνεδρίαση και μάλιστα δίχως απαντήσεις και προτάσεις. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού.
Και μιας και αναφέρθηκα σε συνεδριάσεις δημοτικού συμβουλίου θα σας αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς αντιμετώπισε ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δ.Σ τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στη προηγούμενη συνεδρίαση. Ο κύριος Δήμαρχος, σε συγκεκριμένες επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις του κ Μερτύρη που αφορούσαν τα πρακτικά του τοπικού συμβουλίου και την σχολική επιτροπή όχι μόνο δεν απάντησε, αλλά παρακίνησε με νόημα τον πρόεδρο να ξεκινήσει τα θέματα ημερήσιας διάταξης σαν να μην τις άκουσε. Με την σειρά του ο πρόεδρος αναφερόμενος στον κ Μερτύρη έκανε λόγο για πραξικοπηματική συμπεριφορά. Άκουσον άκουσον. Αυτή η κατάσταση θα πρέπει να τελειώσει το συντομότερο για το καλό των πολιτών και του τόπου.
- Στο πρόσφατο Τοπικό Συμβούλιο Γέρακα, στην συζήτηση για τα προβλήματα του 3ου Νηπιαγωγείου, ο κύριος Δημήτρης Καρκούλιας, απευθυνόμενος σε εσάς είχε πει την περιβόητη πλέον φράση: «Κακώς ήρθα εγώ εδώ σήμερα. Χάνω τον χρόνο μου. Με έφερε άρον – άρον ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου προκειμένου να απαντήσω σε εσένα. Θα ήταν καλύτερα να πίνω ένα ουζάκι στην Πεντέλη παρά να κάθομαι εδώ και να απολογούμαι σε εσένα». Θα θέλατε να το σχολιάσετε;
Η αλήθεια είναι ότι έγινε πολύς θόρυβος για το συγκεκριμένο θέμα και πράγματι όλα αυτά ειπώθηκαν όπως ακριβώς τα λέτε. Η συμπεριφορά του κ αντιδημάρχου και προέδρου της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής σε έναν τοπικό σύμβουλο αλλά και απέναντι στο θεσμό ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Μετά τις σκόρπιες απαντήσεις που προσπάθησε να δώσει έφυγε δίχως να ακούσει τι είχα να πω. Πάντως θεωρώ ότι ήταν μια κακή ημέρα για τον ίδιο που δεν θα ήθελε να ξαναζήσει.

- Υπήρξε κάποια εξέλιξη με τα προβλήματα στο προαύλιο του 3ου Νηπιαγωγείου Γέρακα; Πρόσφατα θέσατε την συγκεκριμένη ερώτηση και στο Τοπικό Συμβούλιο. Ποια η απάντηση που λάβατε;
Από τον ίδιο καμία απολύτως. Στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο, με εντολή του αντιδημάρχου στις αρχές της σχολικής περιόδου αφαιρέθηκε το ειδικό δάπεδο στον προαύλιο χώρο και το οποίο προστατεύει τα παιδιά από χτυπήματα προκειμένου να τοποθετηθεί καινούργιο. Αυτό που γνωρίζω από πρόσφατη επίσκεψή στο χώρο του σχολείου είναι ότι μετά την παρέμβασή μου για το θέμα στο τοπικό συμβούλιο έριξαν μπετόν στο χώρο που είναι υπό κατασκευή και λίγες ημέρες μετά έστρωσαν κα το δάπεδο. Σας το είπα και πριν οι χρόνοι αντίδρασης τους είναι μειωμένοι.
- Έχετε αναφερθεί στο παρελθόν στα έργα που πρέπει να γίνουν στην έξοδο 14 της Αττικής Οδού στον Γέρακα. Θεωρείται πως είναι επικίνδυνος αυτή τη στιγμή ο δρόμος και ποιος ευθύνεται για αυτό;


Θεωρώ τότε ο Δήμος Γέρακα έμεινε πίσω σε ότι αφορά τις ανταποδοτικότητες σε οφέλη από την κατασκευάστρια εταιρία της Αττικής Οδού. Όλοι μας έχουμε κινηθεί κατά μήκος της και βλέπουμε ότι στα περισσότερα για να μην πω σε όλα της τα σημεία όπου διέρχεται μέσα από αστικό ιστό πόλεων όπως το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, το ύψος του οδοστρώματος είναι χαμηλότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα σημεία της και αυτό δίνει την δυνατότητα στις γέφυρες που την τέμνουν να είναι επίπεδες και όχι τοξοειδής όπως στον Γέρακα, καθιστώντας αυτές ακατάλληλες για κυκλοφορία αυτοκινήτων. Ακόμα θα έπρεπε να γίνει κλειστή και όχι με αλλεπάλληλες γέφυρες αφού διασχίζει την πόλη μας σε όλο της το μήκος. Αυτά όμως έγιναν και δεν μπορεί να γίνει τίποτα πλέον. Όσον αφορά την έξοδο 14 προς Γέρακα, γιατί προς Ανθούσα τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο, θεωρώ ότι είναι η μοναδική σε όλο το μήκος της Αττικής Οδού που βρίσκετε σε κακό χάλι. Αν κάνουν το λάθος οι οδηγοί να την διασχίσουν θα χαθούν στα στενά της πόλης μας αφού δεν υπάρχει σχετική σήμανση για να τους καθοδήγηση. Είναι μεγάλο λάθος της δημοτικής αρχής που μετά από τόσα χρόνια διοίκησης δεν έκλεισε το θέμα ένταξης του τμήματος αυτού στο σχέδιο πόλης αφήνοντας στους διερχόμενους οδηγούς αλλά και στους κατοίκους ένα τόσο επικίνδυνο δρόμο και μια περιοχή με τα γνωστά προβλήματα.

- Πώς βλέπετε συνολικά την κατάσταση στον Γέρακα, όπου ζείτε ο ίδιος, αλλά και στην Παλλήνη στην Ελλάδα της κρίσης και των δυσκολιών του 2013;
Ανοίγετε ένα μεγάλο θέμα και θα προσπαθήσω με λίγα λόγια να σας απαντήσω. Θέλω να είμαι ειλικρινής . Στο Γέρακα έχουν γίνει έργα κατά καιρούς, θεωρώ όμως τροχοπέδη την παραμονή τόσα χρόνια στην διοίκηση των ίδιων ανθρώπων με μικρές εναλλαγές. Η παραμονή επί τριάντα χρόνια των ίδιων σχεδόν ανθρώπων θεωρείτε επιζήμια. Τα μηνύματα που παίρνω από τον κόσμο κάνουν λόγω για καθεστωτική κατάσταση και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που διοικούν και συμπεριφέρονται στη μεγάλη μερίδα των πολιτών, γνώμη η οποία επιβεβαιώθηκε το χρονικό διάστημα που είμαι στο τοπικό συμβούλιο. Η έλλειψη πολιτικής βούλησης σε θέματα καθημερινότητας τους ωθεί σε δημόσιες διαβουλεύσεις προκειμένου να καλύψουν τα κενά. Θα μπορούσα να σας αναφέρω ορισμένα έργα χωρίς σχεδιασμό όπως η κεντρική πλατεία Μακεδονίας, το κολυμβητήριο χωρίς σκέπαστρο και για γονείς και για αθλητές, πολιτιστικό κέντρο δίχως πρόβλεψη για παρκινγκ, δημαρχείο που κόστισε εκατομμύρια ευρώ πολύ πάνω από τον προϋπολογισμό του χρήματα δικά μας ενώ δεν έχει καμία σχέση με την αρχιτεκτονική της πόλης μας, κυκλοφοριακά προβλήματα ειδικά στο κέντρο της πόλης, έλλειψη στάσης μετρό, έλλειψη τουλάχιστον δύο πεζογεφυρών στην λεωφόρο Μαραθώνος κα πολλά. Άφησα τελευταία την αποχέτευση που κατά κοινή αποδοχή είναι και το μείζων πρόβλημα στον Δήμο μας. Λύσεις για την κατασκευή και την ολοκλήρωσή της υπήρχαν και πιο παλιά αλλά τις λοιδορούσαν. Αυτά είναι γνωστά στον κόσμο. Όσο αναφορά την Παλλήνη εκτός από έργα βιτρίνας τίποτα περισσότερο και αυτά ημιτελή. Πάνω από ένα χρόνο βλέπουμε το πρώην δημαρχείο της πόλης να βρίσκετε υπό ανακατασκευή και μάλιστα το τελικό ποσό του θα αγγίξει περίπου τις 700.000. Αν χτίζαμε καινούργιο είναι σίγουρο θα κόστιζε πολύ λιγότερο. Τέλος σας παραπέμπω στο προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού τους και τις πομπώδεις προεκλογικές εξαγγελίες και θα καταλάβετε τι εννοώ.
- Ποια είναι η άποψή σας για την αντιπολίτευση του Δήμου Παλλήνης και πώς κρίνετε την πορεία της μέχρι τώρα;
Με την ερώτηση σας αυτή με φέρνετε σε δύσκολη θέση, γιατί θα πρέπει από την μια να υποστηρίξω την δράση της παράταξης της οποίας είμαι μέλος, και από την άλλη να τη κρίνω. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός.
Στον Α’ βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η Μείζονα Αντιπολίτευση έχει θεσμικό ρόλο στα πλαίσια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος αρκεί να ασκείται από τους ιθύνοντες με απόλυτη ευθύνη.
Ο ρόλος της δεν πρέπει να είναι διακοσμητικός αλλά ούτε επικριτικός απέναντι σε εκλεγμένους άρχοντες. Αντίθετα πρέπει να είναι δημιουργικός αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και καταθέτοντας προτάσεις προς το συμφέρον της κοινωνίας που υπηρετούν.
Στο Δήμο μας, η Μείζονα Αντιπολίτευση στην οποία έχω την τιμή να συμμετέχω, πέρασε ένα διάστημα εσωτερικών ανακατατάξεων και ζυμώσεων, χωρίς όμως να παραμερίσει τα αντιπολιτευτικά της καθήκοντα κάτι που αποδείχτηκε εμπράκτως σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια. Λάθη γίνονται, αλλά θεωρώ και είναι απολύτως φυσικό και ιδιαίτερα δίχως δόλο. Ασκήσαμε και ασκούμε μάχιμη Αντιπολίτευση. Είναι γνωστό σε όλους ότι Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου μας, είναι γνωστός, καταξιωμένος επαγγελματικά και προσωπικά, και κατάφερε να ενώσει την παράταξη χάρη στον ακέραιο χαρακτήρα του και τις άοκνες προσπάθειες του.
Συνεχίζουμε το αντιπολιτευτικό μας έργο ενωμένοι, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα των δημοτών μας με ρεαλισμό και ανθρωπιά.
Θα ήθελα κλείνοντας την κουβέντα μας αυτή να σας ευχαριστήσω για το βήμα που μου δώσατε ώστε να επικοινωνήσω με τους πολίτες, να ευχηθώ καλή Χρονιά δίνοντας σε όλες και σε όλους απλόχερα υγεία και ευημερία.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...