WWW HARVAT(I). COM COM Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

WWW HARVAT(I). COM COM

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 | 12:07 π.μ.

Kύριε Διευθυντή, δεν γνωρίζουμε αν κατά την εθνική επέτειο παρελάσουν τελικά τα τανκς απ……άκρου εις άκρον, αν υπάρχουν άκρα και αν τα καύσιμα μπούνε ρεφενέ, εκείνο πάντως που βιώνουμε είναι ότι…..<ο κόσμος ψήνεται και τα….χτενίζονται!


Με τιμή…Νεόφτωχος (μη ακραίος).

ΟΙ ΠΟΛΟΙ ΤΟΥ……ΩΛΟΥ

Ούτε ο πρώτος, ούτε ο δεύτερος, ούτε ο τρίτος πόλος μπορούν να ανταποκριθούν πλέον στις σημερινές ανάγκες των δήμων και των δημοτών. Η μόνη και μοναδική λύση για την περαιτέρω πορεία των δήμων είναι η συνεργασία όλων των ανεξάρτητων και άφθαρτων δυνάμεων των τοπικών κοινωνιών!

Εδώ και δεκαετίες ζήσαμε των εξευτελισμό των υποψηφίων δημάρχων να διαγκωνίζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες των κομμάτων (τους), συνεπικουρούμενοι από διάφορους τοπικούς κομματικούς παρατρεχάμενους προκειμένου να εξασφαλίσουν για την πάρτη τους το περιβόητο <χρίσμα>. Στη συνέχεια με το…..<δίπλωμα> υπό μάλης, περιέφεραν περιχαρείς την υποψηφιότητά τους ανά τας ρίμας και τας οδούς της πόλης τους, διαλαλώντας την προεκλογική πραμάτεια τους. Ως δήμαρχοι πλέον υπηρέτησαν πιστά επί σειρά ετών τα σχέδια των κυβερνήσεων, στήριξαν με κάθε τρόπο τα κόμματά τους στις εκλογικές αναμετρήσεις, εξοφλώντας το κόστος των…..επι-χρισμάτων. Δημιούργησαν τα δικά τους πελατειακά δίκτυα, με ανθρώπους που εκλιπαρούν για ολιγόμηνες συμβάσεις, υπηρέτησαν με ζήλο την κακοδιοίκηση, αξιοποίησαν στο έπακρο κάθε παραθυράκι αδιαφάνειας που τους προσέφερε η κεντρική διοίκηση, υποβάθμισαν το ρόλο του δημ. Συμβουλίου και απαξίωσαν κάθε συλλογική διαδικασία στις πόλεις τους. Η κοινωνία αδιαφορεί πλέον παγερά αν τα κόμματα τα εξυπηρετεί η στήριξη του τάδε ή του δείνα υποψηφίου για να εξασφαλίσει το <χρώμα> του το βράδυ των εκλογών.

Οι πόλεις στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα χρειάζονται απαντήσεις, που να δίνουν ελπίδα και να κάνουν το μέλλον βιώσιμο. Αυτή την απάντηση μπορεί να την δώσει μονάχα μια συμμαχία ανθρώπων με κοινό στόχο και συλλογική αγωνία να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής στις πόλεις που ζουν.

Σήμερα λοιπόν περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι επιτακτική ανάγκη να ενωθούν και να συνεργαστούν όλες οι υγιείς και άφθαρτες δυνάμεις του δήμου στη βάση συμφωνημένων διαδικασιών, με στόχο την επεξεργασία ενός κοινά αποδεκτού προγράμματος αναγέννησης του δήμου.

Η συνεργασία δεν σημαίνει απόλυτη ταύτιση ιδεολογικοπολιτικών απόψεων και διαγραφή των ιστορικών διαφορών και πολύχρονων διαδρομών.

Σημαίνει μια έντιμη συνεννόηση με αίσθημα ευθύνης έναντι της τοπικής κοινωνίας.

Σημαίνει την επιλογή του δρόμου της συνεργασίας στη βάση σταθερών αξιών που συμμεριζόμαστε όλοι, την διαφάνεια, την αξιοκρατία, τον σεβασμό στον πολίτη, την ισόρροπη ανάπτυξη των δημοτικών ενοτήτων, την κοινωνική συμμετοχή, την αξιοποίηση των χρημάτων του λαού.

Σημαίνει έντιμες συμπεριφορές, ξεκάθαρες τοποθετήσεις χωρίς προσωπικές υστεροβουλίες, θέληση για προσφορά χωρίς προσωπική ιδιοτέλεια, υγιείς και αντικειμενικά αποδεκτές φιλοδοξίες χρησιμότητας, όχι κρυφή ατζέντα που στην πορεία θα αλλάζει τους στόχους και θα κωλυσιεργεί τις διαδικασίες.

Σημαίνει επίσης τον κοινά αποδεκτό προσδιορισμό (δυστυχώς) του αυτονόητου της καθημερινότητας σε όλα τα επίπεδα και την επεξεργασία ρεαλιστικού οράματος για το μέλλον του δήμου.

Συνεργασία σημαίνει τέλος η συνάντηση των μη συνδεδεμένων στο άρμα του συντεχνιακού κατεστημένου, όχι για να συνεχίσουμε τις αδιέξοδες διαπιστώσεις για τα κακώς κείμενα , αλλά για να αναζητήσουμε κοινούς προβληματισμούς και να ψάξουμε μήπως και συμπίπτουμε σε συγκεκριμένους στόχους.

Το εγχείρημα δεν είναι τόσο εύκολο, έχει τις αντικειμενικές δυσκολίες του που είναι αυτονόητες σε όλους, οι τολμηρές αποφάσεις και το αναγεννητικό όραμα προϋποθέτουν ανθρώπους με πολιτικό μεγαλείο και κοινωνική αρχοντιά. Η φιλοδοξία για συν-εννόηση στηρίζεται στο ποσοστό των δημοτών που αρνείται συνειδητά να παγιδευτεί στην υποκατάσταση του αθλήματος από το θέαμα, της πραγματικής συμμετοχής από την παθητική ομηρεία και την διάθεση να υπερβεί τις…..αδυναμίες του!

Το σίγουρο πάντως είναι, ότι όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να τα προσφέρουν οι δοκιμασμένοι και κομματικά επι-χρισμένοι στο παρελθόν τοπικοί, κατ΄ ευφημισμόν, <άρχοντες>. Θα θελήσουν ίσως να το <παίξουν> ανεξάρτητοι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές; Έχουμε την γνώμη ότι δεν θα τολμήσουν να εκτεθούν και πάλι. Το νόμισμα έχει την όψη τους και στις δύο……όψεις του!

πηγή

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...