Μερτύρης Παναγιώτης: Αναγκαίο όσο ποτέ το «χέρι βοηθείας» από την Τοπική Αυτοδιοίκηση προς τους απόρους πολίτες Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Μερτύρης Παναγιώτης: Αναγκαίο όσο ποτέ το «χέρι βοηθείας» από την Τοπική Αυτοδιοίκηση προς τους απόρους πολίτες

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 | 1:28 π.μ.


Αναγκαίο όσο ποτέ το «χέρι βοηθείας» από την Τοπική Αυτοδιοίκηση προς τους απόρους πολίτες

Φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης έχουν κάνει την εμφάνιση τους σε πολλούς δήμους, μη εξαιρουμένου και του Δήμου της Παλλήνης, με τις ουρές απόρων πολιτών. Μέσα σε λίγους μήνες έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός πολιτών που καταφεύγουν σε κοινωνικά παντοπωλεία, εθελοντικά ιατρεία, σε δημόσιους χώρους για αστέγους, ζητώντας κάθε είδους βοήθεια.

Λιτότητα, περικοπές μισθών και απολύσεις αυξάνουν καθημερινά τον αριθμό των πολιτών που αδυνατούν να τα «βγάλουν πέρα» και καταφεύγουν σε κοινωνικές δημοτικές υπηρεσίες υγείας, παιδείας και εξασφάλισης τροφίμων.

Μαζί με τους Δήμους, συνεπικουρούν την κοινωνική αλληλεγγύη εθελοντές πολλών ιατρικών ειδικοτήτων, εκπαιδευτικοί, ΜΚΟ, σύλλογοι, σωματεία αλλά και απλοί πολίτες που συνεισφέρουν εθελοντικά για την ηθική και υλική στήριξη των αδυνάτων συνανθρώπων μας, συγκεντρώνοντας τρόφιμα, φάρμακα, παιχνίδια, για άπορες οικογένειες, ανασφάλιστους ανέργους ηλικιωμένους, αστέγους. Ακόμη και κοινωνικά φροντιστήρια έχουν δημιουργηθεί από εθελοντές εκπαιδευτικούς για τις οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν τα ιδιωτικά φροντιστήρια.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες προσπαθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να επιβιώσει θα πρέπει σε συνεργασία με φορείς και οργανώσεις να εφαρμόσει ένα σύνολο μεθόδων κοινωνικής δράσης προκειμένου να καλύψει τα κενά που έχει αφήσει το «κράτος πρόνοιας».

Η στήριξη των ευπαθών ομάδων, θα πρέπει να είναι το κύριο μέλημα των κοινωνικών υπηρεσιών κάθε δήμου, στηρίζοντας προγράμματα κοινωνικού αποκλεισμού και σε πείσμα των καιρών, προάγοντας την κοινωνική συνοχή και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών τους, με πνεύμα ευθύνης και συνέπειας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα στους δύσκολους επόμενους μήνες του χειμώνα, θα πρέπει να «απλώσει ένα χέρι βοηθείας» προς τους άπορους συνανθρώπους μας που τη δεδομένη χρονική συγκυρία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.


Παναγιώτης Μερτύρης

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Παλλήνης

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...