Τι συζητήθηκε στο χθεσινό Τοπικό Συμβούλιο στο Γέρακα.... (Γράφει ο Στρίκος Κων/νος) Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Τι συζητήθηκε στο χθεσινό Τοπικό Συμβούλιο στο Γέρακα.... (Γράφει ο Στρίκος Κων/νος)

Written By Παλλήνη Press on Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013 | 10:08 μ.μ.


Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Γέρακα εκτός από τα γνωστά θέματα εγκρίσεως αδειών λειτουργίας καταστημάτων  συζητήθηκαν και τα εξής :


Ο κος Δημητριάδης έθεσε θέμα για αποκατάσταση – συντήρηση των αρχαιολογικών χώρων  καθώς και των κτισμάτων και ευρημάτων στην ενότητα Γέρακα τα οποία ορισμένα είναι παραμελημένα. Ενδεικτικά αναφέρω το εκκλησάκι του Αγ. Δημητρίου πλησίον του νεκροταφείου, το τμήμα κίονα που βρίσκεται στην εκκλησία του Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου, τα αρχαία στο τέρμα της οδού Ζαλόγγου κα. Ακόμα αναφέρθηκε και στο κτίσμα του ΟΣΕ στο γήπεδο μπάσκετ στην πλατεία Μακεδονίας για το οποίο όμως πέρνοντας τον λόγο τόνισα ότι αυτό το είχα συμπεριλάβει πριν από ένα χρόνο σε αντίστοιχη πρόταση μου για την ευρύτερη διαμόρφωση της πλατείας συμπεριλαμβανομένου του γηπέδου μπάσκετ , της παιδικής χαράς αλλά και όλο το κομμάτι έως την λεωφόρο Μαραθώνος, κάτι το οποίο και δεν εισακούστηκε ποτέ.


Να αναφέρω ότι μετά από είκοσι και πλέον χρόνια διακυβέρνησης του Δήμου από τους ίδιους ανθρώπους με εναλλαγές, θα έπρεπε κάποια από αυτά να έχουν επιλυθεί , αλλά και ότι τα υπόλοιπα αφορούν την αρμόδια εφορία αρχαιοτήτων.

 

Στην συνέχεα παίρνοντας τον λόγο κατέθεσα εγγράφως θέμα το οποίο αφορά την πρωτοβουλία  του Δήμου μας πριν την έναρξη των μαθημάτων, να συγκεντρώσεισχολικά είδη τα οποία θα προορίζονταν σε μαθητές που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν  οικονομικά προβλήματα. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση πάνω στο θέμα για το τι υλικά συγκεντρώθηκαν πόσα, και τον αριθμό μαθητών των δικαιούχων.

Κατέθεσα ακόμα προφορικά, παράπονα κατοίκων πέριξ και μη της πλατείας η οποία βρίσκεται στα σύνορα της Μπαλάνας και της Κάντζας στις οδούς Ναυαρίνου-Δωδώνης-Παρθένη, η οποία είναι εντελώς παραμελημένη ( μη ύπαρξη ποτίσματος για τα δέντρα τα οποία φροντίζουν οι κάτοικοι, χόρτα, βρωμιές ) και επικίνδυνη, ειδικά για τα παιδιά που παίζουν  λόγω της τρύπας που υπάρχει στο κέντρο της διαστάσεων ενός επί ενός μέτρου και βάθους περίπου δέκα.

 

Ακόμα τόνισα την κατάσταση που υπάρχει σε αρκετούς δρόμους όπου έχουν ανοιχτεί μεγάλες και εγκάρσιες τομές όπως για παράδειγμα στην οδό Γαργηττού , στην περιοχή Δέση και την οδό Πίνδου κα, με αποτέλεσμα να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

 

Ο πρόεδρος του συμβουλίου κατέθεσε έγγραφο κατοίκου ο οποίος θέτει θέμα εναλλάξ μετακίνησης της λαϊκής στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω προβλημάτων που δημιουργεί, και αποφασίσαμε να το δούμε και να το ξανασυζητήσουμε.

 

Επισήμανα την ανάγκη διαγραμμίσεων πεζών στους δρόμους γύρω από τα σχολεία οι οποίες λευκές γραμμές έχουν εντελώς εξαφανιστεί. Και διερωτώμαι : που πήγε ο ισχυρισμός από τους αρμόδιους ότι τα σχολεία θα είναι έτοιμα με το πρώτο κουδούνι;

Περιμένουμε απαντήσεις σε όλα τα θέματα στο επόμενο Τοπικό Συμβούλιο.

 

Να πω επίσης ότι στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κος Παναγιώτης Μερτύρης αλλά και δύο πολίτες.



 ΣΤΡΙΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ ΓΕΡΑΚΑ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...