Οι μικροί «Μπεν» της Ελλάδας - Τέσσερις συγκλονιστικές υποθέσεις με παιδιά που χάθηκαν και δεν βρέθηκαν ποτέ Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Οι μικροί «Μπεν» της Ελλάδας - Τέσσερις συγκλονιστικές υποθέσεις με παιδιά που χάθηκαν και δεν βρέθηκαν ποτέ

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013 | 12:42 π.μ.

Η εξαφάνιση του Μπεν, του μόλις 1,5 έτους μωρού της οικογένειας Νίνταμ, από την Κω στις 24 Ιουλίου 1991, είναι ίσως η πιο γνωστή υπόθεση στην Ελλάδα, καθώς έχει απασχολήσει όχι μόνο τα εγχώρια, αλλά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Εκτός όμως από την ιστορία του μικρού Αγγλου, υπάρχουν πολλές ακόμη ανεξιχνίαστες υποθέσεις στη χώρα μας με αγνοούμενα παιδιά Ελλήνων, που έχουν στοιχειώσει τις οικογένειές τους. Από αυτές τουλάχιστον τέσσερις προκάλεσαν σοκ όχι μόνο εξαιτίας της είδησης, αλλά και του γεγονότος ότι τα παιδιά εξαφανίστηκαν ενώ βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής από την οικογένειά τους. Τα ίχνη τους χάθηκαν σαν να άνοιξε η γη και τα κατάπιε.

1981

Αννα Τριανταφυλλίδου

Επαιζε με τα κουβαδάκια της στην παραλία

Η εξαφάνιση της μόλις 2,5 ετών Αννας Τριανταφυλλίδου στις αρχές της δεκαετίας του ’80 συγκλόνισε την Ελλάδα, που τότε κοιμόταν με ξεκλείδωτες πόρτες και ανοιχτά παράθυρα. Το τέταρτο και μικρότερο παιδί της οικογένειας Τριανταφυλλίδη χάθηκε στις 19 Αυγούστου 1981 στην παραλία Αγία Βαρβάρα, στο Σκουτάρι της Μάνης, ενώ έπαιζε λίγα μέτρα μακριά από το εξοχικό τους σπίτι. «Τη φώναξα να της δώσω την κρέμα της, αλλά είχε χαθεί. Ψάξαμε όλο το χωριό σπιθαμή προς σπιθαμή. Χάθηκε όμως πολύτιμος χρόνος. Οι ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας από την Τρίπολη ήρθαν το βράδυ. Το πουλάκι τότε είχε πετάξει. Οποιος δηλαδή άρπαξε το παιδί μου είχε τον χρόνο ακόμη και να περάσει τα σύνορα», δηλώνει στο «ΘΕΜΑ» η μητέρα της αγνοούμενης, κυρία Αρετή Τριανταφυλλίδου.

Λουόμενοι υποστήριξαν ότι η μικρή Αννα κατευθύνθηκε προς τα τροχόσπιτα που υπήρχαν στην παραλία, αλλά κανένας από τους ιδιοκτήτες δεν φώτισε με τη μαρτυρία του το σκοτάδι. Τα ίχνη από τροχούς αυτοκινήτου που απομακρύνθηκε έδειξαν ως πιθανά σενάρια πως το παιδί ή έπεσε θύμα απαγωγής ή κάποιος οδηγός το χτύπησε κατά λάθος και στη συνέχεια το παράτησε σε απόκρημνη περιοχή της Μάνης. Ενα γράμμα που έφτασε αργότερα από τη Γερμανία αναστάτωσε την οικογένεια. Αποστολέας ήταν μια καθηγήτρια που έμενε σε ένα από τα τροχόσπιτα της παραλίας. Τη γυναίκα αναζήτησε ακόμη και η Ιντερπόλ. Οταν εντοπίστηκε, ισχυρίστηκε πως με το γράμμα της απλώς εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την εξέλιξη της υπόθεσης και ότι η ίδια δεν είχε καμία εμπλοκή.

Πριν από λίγους μήνες οι ελπίδες για τη μητέρα της Αννας αναπτερώθηκαν. Δύο υιοθετημένες γυναίκες που αναζητούσαν τους βιολογικούς τους γονείς και οι οποίες είδαν τη φωτογραφία της αγνοούμενης Αννας όπως περίπου θα ήταν σήμερα, σύμφωνα με την επεξεργασία ειδικών, επικοινώνησαν με τις Αρχές και υπεβλήθησαν σε τεστ DNA, το οποίο όμως ήταν αρνητικό. «Τα τελευταία 32 χρόνια είμαι σ’ έναν λαβύρινθο. Το να μην ξέρεις τι έχει συμβεί στο παιδί σου είναι ό,τι χειρότερο. Οταν ακούω ότι εξαφανίστηκε ένα παιδί τρελαίνομαι και σκέφτομαι το δικό μου, αλλά και τη μάνα που το ψάχνει. Ο άνδρας μου πέθανε με τον καημό ότι δεν έμαθε την αλήθεια.

Η παραδειγματική τιμωρία για τους ανθρώπους που αρπάζουν παιδιά είναι η κρεμάλα. Ομως αν αυτός που το πήρε μου το επέστρεφε ακόμη και σήμερα, θα τον αγκάλιαζα και θα του φιλούσα τα χέρια», δηλώνει η μητέρα της Αννας, η οποία έχει ένα εκ γενετής μαύρο σημάδι (σαν ελιά) ψηλά στους γλουτούς και σήμερα, αν ζει, είναι 34 ετών.

2006

Αλεξ Μεσχισβίλι

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...