Η επιτροπεία είναι που ενοχλεί τους Δημάρχους και όχι οι απολύσεις στους ΟΤΑ Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Η επιτροπεία είναι που ενοχλεί τους Δημάρχους και όχι οι απολύσεις στους ΟΤΑ

Written By Παλλήνη Press on Κυριακή 21 Ιουλίου 2013 | 11:45 π.μ.


Συνεχίζουν το υποκριτικό παιχνίδι τους οι Δήμαρχοι όλης της χώρας, μέσω της ΚΕΔΕ. Με την ευκαιρία της αναστάτωσης και των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει οι υπάλληλοι των ΟΤΑ, για τις μετακινήσεις – διαθεσιμότητες – απολύσεις, βρήκαν την ευκαιρία να προωθήσουν το αίτημά τους, να μην υπάρχει έλεγχος στους προϋπολογισμούς των Ο.Τ.Α. και εποπτεία σε όσους τους παραβιάζουν.

Ήταν φυσικό και αναμενόμενο, από τους κατ΄ εξοχήν σπάταλους και διεφθαρμένους στην πλειοψηφία τους (σύμφωνα με την έκθεση Ρακιτζή), αιρετούς κρατικούς λειτουργούς, να μην θέλουν ούτε τον έλεγχο των προϋπολογισμών, ούτε την επιβολή κυρώσεων όταν τους παραβιάζουν.

Τι σημαίνει αυτό που ζητούν;
Θα μπορούν να συνεχίσουν να προϋπολογίζουν και να υλοποιούν ρουσφετολογικές δαπάνες, για προσλήψεις, θεάματα, κάθε λογίς εξυπηρετήσεις, χωρίς να έχει την δυνατότητα η ελέγχουσα αρχή (Αποκεντρωμένη Διοίκηση), να επιστρέφει τους προϋπολογισμούς για διορθώσεις και διαγραφές δαπανών.
Με το δεύτερο αίτημα, επιδιώκουν, στην περίπτωση που ξεφεύγουν οι προϋπολογισμοί και διαπιστώνεται η ελλειμματικότητα τους , να μην μπαίνει στα χωράφια τους επίτροπος προκειμένου να τους επαναφέρει στην ισοσκελισμένη εφαρμογή. Δηλαδή όταν κατασπαταλούν τα ανταποδοτικά κονδύλια, όπως π.χ. η μη αποπληρωμή των δαπανών για την ύδρευση, αφήνοντας τεράστια χρέη στους δήμους, να μην τους επιβάλλεται η υποχρεωτική αποπληρωμή των χρεών.

Τέλος η μεγαλύτερη όλων των άλλων επιδίωξη τους είναι να μην διώκονται ποινικά, όταν παραβιάζουν όλους αυτούς τους κανόνες, αλλά να τους γίνεται «πολιτική κριτική», όπως πρόσφατα ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κατηγόρησε την επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ότι τον καταγγέλλει στους εισαγγελείς. Τρέμουν τους εισαγγελείς, οι οποίοι θα τους καταδιώκουν και μετά την αποχώρησή τους από το αξίωμα.
Όταν ολόκληρη η κοινωνία, ζητά να καταργηθούν οι νόμοι περί ευθύνης Υπουργών, οι οποίοι ουσιαστικά προστατεύουν και απαλλάσσουν τους πολιτικούς από ποινικές ευθύνες, οι δήμαρχοι και δυστυχώς και κάποιοι πολιτικοί πάτρωνες τους, επιδιώκουν να μπουν και οι Δήμαρχοι στο καθεστώς ατιμωρησίας.
Όταν η χώρα ολόκληρη έχει μπει στην επιτροπεία, από τους δανειστές και επί της ουσίας έχει χαθεί η αυτοτέλεια της πατρίδας μας, για να εκταμιευτούν τα κονδύλια του προγράμματος οικονομικής στήριξης και να καλυφθούν οι μισθοί δημοσίων υπαλλήλων, συντάξεις και τα τοκοχρεολύσια, αυτοί καταγγέλλουν την δήθεν κατάργηση της «αυτοτέλειας» των Ο.Τ.Α. Ως αυτοτέλεια εννοούν την συνέχεια της σπατάλης και της διαφθοράς.

Σήμερα η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και όσοι δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα, είναι ή αφελείς ή λαμόγια, που επιδιώκουν να συνεχίσουν το μεγάλο φαγοπότι από τον δημόσιο κορβανά σε βάρος των φορολογουμένων, των εργαζομένων και γενικά όλων όσων δεν έκλεψαν και δεν εκμεταλλεύτηκαν τις πολιτικές τους άκρες για να κερδοσκοπήσουν.
Η πλειοψηφία του λαού, το έχει συνειδητοποιήσει και το νοιώθει στο πετσί της, όταν έρχονται οι λογαριασμοί της εφορίας, τα χαράτσια, οι κατά 40% μειώσεις στους μισθούς οι απολύσεις και δεν μπορούν να ανεχθούν να συνεχιστεί μια πορεία προς τον γκρεμό, που θέλουν να μας οδηγήσουν οι κρατικοδίαιτοι αιρετοί, που ουδέποτε κόλλησαν στη ζωή τους ένα ένσημο ως εργαζόμενοι.

Αν η σημερινή πολιτική ηγεσία, έχει τα κότσια (πολύ αμφιβάλλουμε), πρέπει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, ανεξάρτητα αν το πολιτικό κλίμα είναι εναντίον των μεταρρυθμίσεων, λόγω της άθλιας προπαγάνδας της  αντιπολίτευσης και κάποιων Δημάρχων.

Πηγή: attikos.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...