Στο κόκκινο ο υδράργυρος σήμερα - Συμβουλές για προστασία Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Στο κόκκινο ο υδράργυρος σήμερα - Συμβουλές για προστασία

Written By Παλλήνη Press on Τρίτη 30 Ιουλίου 2013 | 10:42 π.μ.



Σε «καμίνι» μετατρέπεται σήμερα, Τρίτη 30 Ιουλίου, το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» ακόμα και στους 40 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά.

Σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο κίνδυνος για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας εξέδωσε μια σειρά οδηγιών για την προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες. Παράλληλα, Δήμοι και Νομαρχίες θα διαθέτουν στο κοινό αίθουσες με κλιματισμό, προσφέροντας έτσι πολύτιμες ανάσες δροσιάς σε όσους το επιθυμούν.

Εκτιμάται πως τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη αρκετοί θα είναι οι κάτοικοι που θα σπεύσουν σε κοντινές παραλίες, αναζητώντας μια όαση μέσα στον καύσωνα.

Η πρόγνωση του καιρού

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά, με νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, προβλέπει για σήμερα, Τρίτη 30 Ιουλίου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 25 έως 38 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 23 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και τοπικά στη Δυτική Πελοπόννησο τους 39 βαθμούς, 25 έως 33 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 24 έως 36 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 33 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα.


Δείτε εδώ την συνέχεια 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...