Η έρευνα από την Αντιτρομοκρατική έμεινε στην μέση, η δικογραφία δεν σχηματίστηκε ποτέ και η οργάνωση που με προκήρυξη ανέλαβε την ευθύνη έχει εξαφανιστεί. Η οικογένεια του δημοσιογράφου βλέποντας ότι η Αστυνομία ουσιαστικά έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, εδώ και λίγες ημέρες με αίτημα της στον εισαγγελέα ζητά να φύγει ο φάκελος από την Αντιτρομοκρατική και να αναλάβει ανακριτής εξ ολοκλήρου τις έρευνες.
Ποιοί τελικά εκτέλεσαν τον Σωκράτη Γκιόλια και γιατί; Τι έγινε η «Σέχτα Επαναστατών» και για ποιόν λόγο η αστυνομία έχει βάλει στην άκρη την υπόθεση;
Επισήμως το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δεν λέει το παραμικρό. Πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι η οργάνωση που μέχρι στιγμής έχει δολοφονήσει δύο ανθρώπους και έχει κάνει άλλες δύο ένοπλες επιθέσεις έχει αδρανοποιηθεί καθώς μέλη της βρίσκονται στη φυλακή για άλλες υποθέσεις.
Με απλά λόγια η Αντιτρομοκρατική θέλει να πιστεύει ότι ουσιαστικά έχει εξαρθρώσει την οργάνωση, χωρίς ωστόσο να μπορεί να το ανακοινώσει επισήμως. Τρία πρόσωπα, τα οποία οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής θεωρούσαν την επιχειρησιακή ομάδα της «Σέχτας Επαναστατών», και άλλα τρία που είχαν περιφερειακό, δευτερεύοντα ρόλο έχουν «παροπλιστεί» για διαφορετικούς λόγους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η οργάνωση δεν μπορεί ανά πάσα στιγμή να επαναδραστηριοποιηθεί με άλλη σύνθεση, κάτι που έχει κάνει στο παρελθόν, αφού από τα τρία πρώτα χτυπήματα και τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια μεσολάβησε περισσότερο από ένας χρόνος. Η αποκάλυψη ότι τρία χρόνια από τη δολοφονία του δημοσιογράφου η υπόθεση δεν έχει πάει στον ανακριτή είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο οι αρμόδιοι αντιμετώπισαν την υπόθεση. Ωστόσο το δεδομένο αυτό δεν είναι το μοναδικό που γεννά ερωτήματα. Οι πληροφορίες λένε ότι στο κομμάτι των πειστηρίων και των καταθέσεων η αστυνομία ενήργησε πλημμελώς.
Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, δεν κλήθηκε να δώσει λεπτομερή κατάθεση ο μοναδικός άνθρωπος που έζησε δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο το σκηνικό του θανάτου. Μοιάζει απίστευτο, αλλά η σύζυγος του Σωκράτη Γκιόλια δεν εξετάστηκε ποτέ από τους αστυνομικούς. Στον φάκελο που έχει η Αστυνομία υπάρχει μια μονοσέλιδη κατάθεση, η οποία, όμως έχει μόνο μερικές κουβέντες που μπόρεσε να εκστομίσει η σύζυγος του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου στους αστυνομικούς τη στιγμή που έφτασαν στο σημείο αμέσως μετά τη δολοφονία. Κανείς έμπειρος αξιωματικός δεν την πλησίασε να της ζητήσει λεπτομέρειες για να μάθει περισσότερα στοιχεία ή να της ανασύρει από τη μνήμη περιστατικά ή συμβάντα που τυχόν συνέβησαν πριν από τη δολοφονία και ενδεχομένως θα μπορούσαν να λύσουν το μυστήριο. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο αδερφός του Σωκράτη Γκιόλια, Περικλής, κλήθηκε δέκα ημέρες μετά το συμβάν και έδωσε μια απλή κατάθεση στους αστυνομικούς χωρίς καν να έχει επανεξεταστεί.
Φυσικά, κατάθεση στην Αντιτρομοκρατική δεν έχει δώσει κανείς από τους συνεργάτες, γνωστούς και φίλους του δημοσιογράφου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως και στο κομμάτι των πειστηρίων υπάρχει κενό.
Δεν είναι δυνατόν, τρία χρόνια μετά τη δολοφονία, κανείς από τους αστυνομικούς να μην έχει ζητήσει για έρευνα το προσωπικό λάπτοπ του Σωκράτη Γκιόλια και το ένα από τα δύο προσωπικά του τηλέφωνα.
Η Αντιτρομοκρατική, που χαρακτηρίζεται για τους ιδιαίτερα λεπτούς χειρισμούς της σε κάθε υπόθεση για την αναζήτηση στοιχείων στην περίπτωση της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια δεν έκανε αυτά που έπρεπε, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί η προχειρότητα και να βγουν στην επιφάνεια λάθη του παρελθόντος.
Φίλοι, γνωστοί αλλά και πρόσωπα του περιβάλλοντος του δημοσιογράφου όλο αυτό το διάστημα προσπαθούν να μάθουν με όποιους τρόπους μπορούν την αλήθεια και να πιέσουν καταστάσεις προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εξιχνίασης της υπόθεσης.
Χαρακτηριστικό είναι το επεισόδιο που διαδραματίστηκε μεταξύ προσωπου του περιβάλλοντος του Σωκράτη Γκιόλια και υψηλά ιστάμενου εισαγγελικού λειτουργού. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος επισκέφθηκε το γραφείο του εισαγγελέα προκειμένου να μάθει λεπτομέρειες και να ζητήσει εξηγήσεις γιατί η υπόθεση έχει παγώσει και δεν υπάρχει πρόοδος στις έρευνες. Η απάντηση που πήρε τον εξόργισε: «Τι θέλετε και επιμένετε 3 χρόνια μετά;»
Ο διάλογος που ακολούθησε μεταξύ των δύο προσώπων ήταν έντονος. Μάλιστα όσοι ήταν έξω από την πόρτα του γραφείου κατάλαβαν ότι μέσα η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα έκρυθμη.. Τελικά, η οικογένεια του Σωκράτη Γκιόλια βλέποντας τα λάθη και τις παραλείψεις της Αντιτρομοκρατικής αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλία προκειμένου να ξεκολλήσει η κατάσταση. Έτσι πριν απο μία εβδομάδα ζήτησε ο φάκελος να πάει στον ανακριτή για να προχωρήσει η υπόθεση.
Και ντοκιμαντέρ στην μνήμη του..
Ντοκιμαντέρ στην μνήμη του Σωκράτη Γκιόλια ετοιμάζεται σύμφωνα με πληροφορίες. Αναμένεται μάλιστα να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα στο ίντερνετ. Στο ντοκιμαντέρ μιλούν για πρώτη φορά ορισμένοι από τους συνεργάτες του δημοσιογράφου που έγραφαν στο troktiko.blogspot.com αλλά και φίλοι του. Όσοι από τους συνεργάτες του έχουν μιλήσει επικεντρώνονται στον τρόπο λειτουργίας του blog και στο πως αποφασιζόταν η προβολή των θεμάτων. Περισσότερα στο «ΘΕΜΑ» που κυκλοφορεί..
Το troktiko.blogspot.gr ξεκινά από την αρχή..
Τις τελευταίες ημέρες μετά από 3 χρόνια σιωπής στο troktiko.blogspot.gr πραγματοποιούνται ξανά αναρτήσεις, μέσω των οποίων οι διαχειριστές προμηνύουν την επαναλειτουργία του blog.
Επιλέγουμε ως troktiko.eu την προβολή του νέου ξεκινήματος του troktiko.blogspot.gr, δε θα κάνουμε την «πάπια» όπως κάνουν τα portals των μεγαλοδημοσιογράφων. Οφείλουμε όλοι επίσης σε κάθε προσπάθεια της οικογένειας του Σωκράτη Γκιόλια να είμαστε δίπλα τους και να στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους.
Κύριε Υπουργέ της Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, Υπουργέ δικαιοσύνης κ. Αθανασίου διαβάζετε εφημερίδες; Διαβάζετε blogs; Την υπόθεση Γκιόλια στον ανακριτή και γρήγορα..
Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις & θα επανέλθουμε
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...