«Βιολογικά» κυλικεία [Γράφει ο Νίκος Σίμος] Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

«Βιολογικά» κυλικεία [Γράφει ο Νίκος Σίμος]

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 | 10:26 μ.μ.

pallinipress039 Τη στιγμή που τα κρούσματα ασιτίας ή υποσιτισμού στα σχο­λεία ολοένα και πληθαίνουν, ελέω οικονομική κρίσης, τα κυ­λικεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο λόγω της κατακρήμνισης του τζίρου τους, προσθέτοντας ακόμα μερι­κούς ανέργους στον μακρύ κατάλογο.

Όλο και περισσότεροι γονείς, ακόμα κι αυτή η μικρή μερίδα που δεν αντιμετωπίζει ακραία οικονομικά προβλήματα, προμη­θεύουν τα παιδιά τους με υγιεινό, χειρο­ποίητο και οικονομικότερο κολατσιό συν­δυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου, δηλαδή εγγυημένη ποιότητα σε προσιτό κό­στος. Δεν θα μπορούσαμε όμως όλοι μαζί να σκεφτούμε έξυπνους τρόπους, ώστε από τη μία να διασφαλίσουμε την ποιότητα των προϊόντων στα κυλικεία και, γιατί όχι, να την αναβαθμίσουμε, ενώ παράλληλα θα καταστούσαμε βιώσιμες τις οικογενειακές— ως επί το πλείστον — επιχειρήσεις εκμετάλ­λευσης κυλικείων σχολείων;

Είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι όταν ένα κυλικείο πάψει να λειτουργεί, η Δημοτική Αρχή δεν εισπράττει ούτε ένα ευρώ ως ενοίκιο, κάτι που συνεπάγεται, κατά τη λαϊκή ρήση, ότι το καλύτερο ενοίκιο είναι το ενοίκιο που εισπράττεται. Άρα, η Δημοτική Αρχή θα μπορούσε να μειώσει δραστικά το αντίτιμο ενοικίασης κυλικείων, αν όχι να το μηδενίσει, με βασική προϋπόθεση την κατακόρυφη μείωση των τιμών των προσφερόμενων προϊόντων, ώστε να ενισχυθεί η ζήτηση και συνεπώς να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα αυτών των επιχειρήσεων.

Επιπροσθέτως, θα μπορούσε, ίσως, η Δημοτική Αρχή να διασφαλίζει δωρεάν ποσότητες υγιεινών Ελληνικών προϊόντων από τις, γνωστές πια, «διανομές προϊόντων χωρίς μεσάζοντες», τις οποίες θα διαθέτει στα κυλικεία των σχολείων με σκοπό να πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές.

Ποιος γονέας δεν θα ήθελε το παιδί του να καταναλώνει για πρωινό, δεκατιανό ή γεύμα μπολάκια με γιαούρτι και μέλι, φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, σάντουιτς με ελιές και φέτα, και πλήθος άλλων εδεσμάτων, αντί για πατατάκια, γαριδάκια, προκάτ τυρόπιτες και συσκευασμένους χυμούς. Με τον τρόπο αυτό, οι παραγωγοί θα «διαφήμιζαν» τα προϊόντα τους σ’ ένα κοινό που ξεπερνά τις 5.000 οικογένειες, τα παιδιά με μάθαιναν τη μεσογειακή διατροφή, οι γονείς δεν θα επιβαρύνονταν και με σεβαστό καθημερινό κόστος και τα κυλικεία θα συνέχιζαν να λειτουργούν, προσφέροντας εργασία σε μερικές οικογένειες του Δήμου μας.

Τα παραπάνω αποτελούν σκέψεις και προβληματισμούς χωρίς ίσως να έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι παράμετροι, όμως ευελπιστούμε να βρουν ευήκοα ώτα που ενδεχομένως θα τις επεξεργαστούν και θα τις εφαρμόσουν σε ρεαλιστικότερη βάση.

Νίκος Σίμος

πηγή Εφημερίδα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Παλλήνης

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...