Η δρ θάνατος σοκάρει : σκότωνε ασθενείς για να αδειάζει κρεβάτια! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Η δρ θάνατος σοκάρει : σκότωνε ασθενείς για να αδειάζει κρεβάτια!

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 | 3:59 μ.μ.


Η δόκτορ θάνατος της Βραζιλίας δρούσε στο Ευαγγελικό Νοσοκομείο της πόλης Κουριτίμπα. Κατηγορείται πως δολοφόνησε 300 ασθενείς μόνο και μόνο για να... αδειάσουν κρεβάτια στην εντατική! 

Και όχι απλά για να αδειάσουν τα κρεβάτια. Σύμφωνα με τη Daily Mail, η ντε Σόουζα σκότωσε φτωχούς ασθενείς, που νοσηλεύονταν δωρεάν υπό την «ομπρέλα» του εθνικού συστήματος υγείας για να αδειάσει κρεβάτια και να είναι ελεύθερα για πλουσιότερους ασθενείς, που είχαν ιδιωτική ασφάλιση! 

Φέρεται να είχε και βοήθεια από την ιατρική της ομάδα. Εκτός από τη Ντε Σόουζα, κατηγορίες για ανθρωποκτονία απαγγέλθηκαν επίσης και εναντίον τριών ακόμη γιατρών, τριών νοσηλευτριών και ενός φυσιοθεραπευτή. 
Σε κάποιες περιπτώσεις, η Ντε Σόουζα απουσίαζε από το νοσοκομείο κι έδινε τηλεφωνικώς οδηγίες στους βοηθούς της πώς να τερματίσουν τη ζωή του ασθενή, σύμφωνα με την δικογραφία.
Τόσο η 56χρονη όσο και οι συνεργοί της έχουν προφυλακιστεί.

Συνελήφθη τον περασμένο μήνα και δικάζεται για το θάνατο επτά ασθενών. Υπάρχουν όμως υποψίες ότι τα θύματά δεν είναι μόνο επτά αλλά 300! 
Όλα ξεκίνησαν από την αποκάλυψη ότι 20 ασθενείς που νοσηλεύονταν στην εντατική του νοσοκομείου, πέθαναν υπό μυστηριώδεις συνθήκες στη βάρδια της. 

Οι αρχές ερευνούν τα ιατρικά αρχεία 1.700 ασθενών που πέθαναν τα τελευταία επτά χρόνια στο νοσοκομείο, στην ΜΕΘ του οποίου επικεφαλής ήταν η Ντε Σόουζα.
"Ήδη έχουμε πιστοποιήσει περισσότερες από 20 περιπτώσεις και ερευνούμε σχεδόν 300 ακόμα", δήλωσε την Κυριακή στην εκπομπή Fantastico του τηλεοπτικού δικτύου Globo ο επικεφαλής των ερευνών του υπουργείου Υγείας της Βραζιλίας, δρ Μάριο Λομπάτο.

Η ντε Σόουζα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε δυο τρόπους να δολοφονεί τα θύματά της. Είτε τους μείωνε το οξυγόνο σε εκείνους που βρίσκονταν σε μηχανική υποστήριξη είτε τους χορηγούσε υπερβολική δόση μυοχαλαρωτικών. 
Ο δικηγόρος της, Ελίας Ματάρ Άσαντ, πάντως δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για τους φόνους και ότι η αθωότητα της γιατρού θα αποδειχτεί.

Στην κατάθεσή του, ένας νοσοκόμος υποστήριξε πως έφυγε για να φέρει ένα ποτήρι νερό σε έναν ασθενή και όταν επέστρεψε, τον βρήκε νεκρό. 
Μυστικός αστυνομικός την έχει καταγράψει να λέει πως θέλει να βγάλει από την ακαταστασία τη μονάδα εντατικής θεραπείας! 

Ο σύζυγός, γιατρός κι εκείνος, πέθανε το 2006. Υπέφερε από καρκίνο του εντέρου και τώρα θεωρείται πως ήταν το πρώτο της θύμα. 

Αν οι υποψίες επιβεβαιωθούν και τα θύματα της ντε Σόουζα είναι 300, τότε θα μείνει στην ιστορία ως η μεγαλύτερη κατά συρροή δολοφόνος – γιατρός και θα ξεπεράσει ακόμη και τον Χάρολντ Σίμπαντ, που αφαίρεσε τη ζωή από 215 ασθενείς του. 

Newsit.gr 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...