Δεν είναι νόμιμη η παράταση της θητείας των αιρετών στην Αυτοδιοίκηση Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Δεν είναι νόμιμη η παράταση της θητείας των αιρετών στην Αυτοδιοίκηση

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 | 11:37 μ.μ.

pallinipress041 Του Λάζαρου Κυρίζογλου δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, μέλους Δ.Σ. ΠΕΔ/ΠΚΜ και ΚΕΔΕ.

Σε εκτεταμένα δημοσιεύματα, σε πολλές μεγάλης κυκλοφορίας Κυριακάτικες (3.2.13) εφημερίδες, γίνεται λόγος για μετάθεση των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών από τον Ιούνιο του 2014 στον Οκτώβριο ή Νοέμβριο του 2015. Γίνεται λόγος για παράταση της διάρκειας της τρέχουσας δημοτικής περιόδου (1.1.2011 – 31.8.2014) κατά 16 μήνες δηλαδή μέχρι την 31.12.2015. Καλόν είναι η Κυβέρνηση, τα κόμματα, οι Βουλευτές και η Κεντρική Ένωση  Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) να λάβουν υπόψη τους ορισμένες πολύ σοβαρές επισημάνσεις.

Σύμφωνα με το άρθρο 102 παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος «οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Οι αρχές τους εκλέγονται με καθολική και μυστική ψηφοφορία, όπως ο νόμος ορίζει». Ο νόμος όμως (κοινός νομοθέτης) δηλαδήο νόμος 3852/2010 (Καλλικράτης) ορίζει ότι η διάρκεια της τρέχουσας δημοτικής περιόδου αρχίζει την 1.1.2011 και λήγει την

31.8.2014.

Οι δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 έγιναν με βάση την ανωτέρω νομοθετική ρύθμιση. Οι πολίτες των τοπικών κοινωνιών ψήφισαν, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον νόμο και εξέλεξαν συγκεκριμένους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους για 3 έτη και 8 μήνες. Έτσι οι αιρετοί της Τ.Α. έχουμε δημοκρατική νομιμοποίηση, με βάση το ερώτημα που τέθηκε στους πολίτες, κατά τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010, μέχρι την 31.8.2014. Η τελευταία σταγόνα της κλεψύδρας του χρόνου της λαϊκής μας νομιμοποίησης τελειώνει την 31.8.2014. Κατά συνέπεια κάθε ακόμη και σκέψη για παράταση της διάρκειας της τρέχουσας δημοτικής περιόδου (1.1.2011–31.8.2014) είναι αντίθετη προς το Σύνταγμα της Ελλάδος και προς τον νόμο 3852/2010 (Καλλικράτης). Ταυτόχρονα είναι πράξη αντιδημοκρατική. Αλήθεια με ποιο κύρος θα μπορέσει να σταθεί όρθιος ένας δήμαρχος μετά την 31.8.2014, όταν ΜΜΕ, αιρετοί, κόμματα και βουλευτές θα βάλουν εναντίον τους και θα αμφισβητούν τη δημοκρατική του νομιμοποίηση;

Η επίκληση ως επιχειρημάτων των προσχημάτων, τα οποία υπακούουν στη λογική της δήθεν εξεύρεσης περισσότερου χρόνου για την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ και του ότι η χώρα διανύει περίοδο έκτακτης κατάστασης, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την επιμήκυνση του χρόνου της τρέχουσας δημοτικής περιόδου πέραν της 31.8.2014.

Ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Εσωτερικών τα κόμματα, οι Βουλευτές και η ΚΕΔΕ οφείλουν να σεβασθούν και να προστατέψουν το κύρος της Αυτοδιοίκησης και των αιρετών, την εκπεφρασμένη κατά το Σύνταγμα και το νόμο λαϊκή βούληση στην καθολική ψηφοφορία των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2010. Να μην επιτρέψουν την καταστρατήγηση του Συντάγματος και του νόμου. Να μην συνεργήσουν στον βιασμό της λαϊκής εντολής και της παρασχεθείσης από τους πολίτες στους αιρετούς δημοκρατικής νομιμοποίησης.

Ας αφεθεί επιτέλους η Αυτοδιοίκηση έξω από τις άθλιες μεθοδεύσεις της κεντρικής εξουσίας. Μεθοδεύσεις που θα τις πληρώσουν πολιτικά όσοι τις απεργάζονται αλλά εκθέτουν και προσβάλουν θεσμικά την αυτοδιοίκηση. Εκθέτουν και προσβάλουν τους αιρετούς.

localit.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...